Två på banan

Idag gick Curre en kortis på banan där jag endast jobbade med lösgjordheten, då han har blivit lite stel nu efter mikro-vilan. Cirklade mest omkring och försökte leka fram det mjuka vilket lyckades mycket bra. I slutet var han riktigt fin!

 

Bella longeras idag och resten vilar. Har vari en riktigt seg dag där jag känt mig mer död än levande, därav så få hästar ridna. Detta har jag chans till att välja nu eftersom de andra inte ska göra något förens om 3-4 veckor och idag kände jag ingen större motivation till ett varsitt pass på de där systrarna.. ;-)

 

Annars gör jag min sista jobbvecka nu och måste säga att det ska bli skönt att kunna göra hästarna på dagtid igen, speciellt som jag fått en till att ta hand om nu. Och sedan börjar ju uppskrivning och uppkörning närma sig nu också och till det måste jag verkligen lägga in en extra växel, samt att det börjar bli dags att ladda upp på allvar inför SM också. Bära eller brista? Känner mig själv som ryttare mer i toppform än någonsin i alla fall, vilket åtminstone det lovar lite gott.

 


OS-medalj!

Aaah vad tusan! Algotsson rev sista jäkla skit hindret i fälttävlans ekipagens sista hoppning! Så surt att missa guldet men trots det jäklar vad roligt med silver! Kick ass jobbat!


Rymling

Har precis hämtat en förrymd tjockis på grannens gärde. Det är Magie som är i farten och har inte alls lust att stå kvar i hagen..


Fantastiska

Alltså gud vad fantastiska mina hästar är! Det är sjukt vilken lycka de kan ge en! Igår reds alla utom Bella och TinTin som longerades. Resterande gick över lite hinder. Curre var först ut och det gick inte att ta miste om vem som var glad, öronen pekade spikrakt fram hela passet igenom! I slutet höjde vi upp lite grann och högsta hindret låg på knappa 130cm och jag säger då bara WOW! Åh det var så roligt, och han har aldrig någonsin hoppat så fint, åkte nästan av! Helt sjukt vad enkelt han tog sig över och med sådan otroligt fin ryggverkan. Hade extremt svårt att koncentrera mig för jag bara bubblade över i hysteriskt skratt av lycka så både mamma och jag hojtade hela tiden åt mig att: Koncentrera dig, tappa inte koncentretionen! Och trots skrattanfall så gick det som en dans, inte ett enda fel, inte en miss, och är han så här skulle jag kunna hoppa 150 imorgon! Underbar!
 
Sedan var det Cordelies tur och hon skötte sig som alltid på bästa sätt! Var lite svår med kommunikationen på de längre distanserna, då det är mycket jobbigare att vara uthållig och hålla koncentretionen och ihop kroppen då, men hoppade fortfarande strålande. Hon kändes mycket lättare nu och inte så värst tungt på något sätt som det kan kännas annars. Hon hoppar ju oftast alltid väldigt spektakulärt men i och med att hon inte riktigt har koll på kroppen i samma skede så känns landningarna lite åt det tunga hållet emellanåt, så vi jobbar med att få henne lite lättare över backen och som vanligt att få tag i bakbenen och stärka dem ännu mer.
 
Jag avslutade med Comedie som endast fick gå över två jätte små räcken vilket hon gjorde bra, men var lite spänd över stohej runt omkring vilket gjorde att jag inte nötte för mycket eftersom hon bara hetsar upp sig mer och mer, men fick henne att komma intill så avslappnat som det bara gick, och det gjorde hon ändå riktigt bra :-)
 
Idag har alla hästar utom Bella vilat. Bella fick gå i longen och trava på vilket hon gör fantastiskt bra! Har verkligen börjat sträcka sig frammåt, nedåt självmant, vilket är härligt att se!
 
Film på Curre när han lekte över lite småhinder igår :-)

Longerar Bella i solen


Utebliven uppdatering

Ursäktar den uteblivna uppdateringen som jag lovade. Kommer imorgon, lovar! Crazy eftermiddag = hantera verkligheten = utebliven bloggning. Säker på att ni vet hur det är! God natt friends, hörs och hoppas på en strålande dag imorgon!


Alltså... Kass

Hej vänner! Behöver lite inspiration nu i eftermiddag och kollar därför igenom min blogg för att boosta mig med andra härliga minnen och dagar ur mitt liv. Det härliga jag slås av är särskrivningar, ihopskrivningar och massor av felstavningar då oväntade bokstäver smyger sig in eller faller bort. Otroligt fult och jobbigt att läsa, att ni står ut? Hemskt! Får sluta vara så kass och skärpa mig ;-) Hoppas detta blir bättre längre fram och att ni inte stör er allt för mycket så som jag gör :-)


Underbara Landcruiser

Har sådan sjuk känsla och lycka i kroppen just nu! Kan inte sluta le! Har precis hoppat några få språng på min fina bullpojke och WOW! Helt fantastisk! Berättar mer sen, vara bara tvungen att få skriva ut vad jag känner här och nu. Finaste Landcruiser!


Fina Comedie

Hej vänner! Har precis hoppat av en svettig Comedie. Gud så fin hon var idag, helt otroligt! Hon är lite tjurig för tillfället och vill helst bara till Cordelie hela tiden, så hon blir lite ouppmärksam och luras med att inte vara ordentligt framme för skänkeln. Därför fick jag "banka igenom" henne några gånger, vilket verkligen gav frukt! Så fin har hon nog aldrig varit! I och med att hon precis kommit och eftersom jag inte hunnit rida så mycket nu när vi var borta på Bruce och så igår så jobbar jag henne bara korta, lätta pass på banan där jag stämmer av så att alla basic saker fungerar. Så roligt att hon sköter sig så fint!

 

Annars har jag longerat Bella (som var helt galet fin!), mamma och jag har varit ute och myst på en skogstur med Curre och Cordelie, och så har jag gått och varit hög på föregående kväll. Den kvällen har gett mig minne för livet och lär sitta i ett bra tag! Lovely!

 


Krångel

Så där ja! Såg nyss att bloggen har blivit till ett riktigt kaos! Varken blogg.se eller dess app funkade knapp för mig igår och därav kaoset. Dels alla miljardes likadana inlägg men även en helt annan bild än den jag valde till inlägget "närmar sig" kom upp. Hmmm.... Åtgärdar detta fortast möjligast!

MAGISKT

Igår kväll var helt jäkla magiskt! Det bästa jag någonsin sett, förväntningar som levdes upp till mer än man kunnat drömma om och lycka som bara sprudlade! Finna inga ord för hur mäktigt det var! Bästa, bästa Bruce!

 


Närmar sig

Har just nu glasspaus utanför Ullevi. Solen strålar och värmen är total! Hamnar i stämning med att lyssna lite till genrepet som pågår. Åh kan inte vänta tills det är dags!


Kan inte vänta!

Bruce-redo! Nu är vi på väg mot Göteborg, mot Ullevi, mot den efterlängtade Bruce! Kan inte vänta, vill vara där nu! Let's do this!

 


Jobb

Jag tänkte berätta lite mer om mitt så kallade "jobb". Som jag tidigare skrivit så knäcker jag lite hos äggbonden. Där ska vi (egentligen) gå in till hönsen på morgonen och plocka golvägg och ta bort eventuellt döda höner. Detta jobb gör däremot inte jag då jag är väldigt, väldigt fågelrädd sedan en liten incident för något år sedan. Har varit med Sara, som bossar lite på stället (Äggbondens dotter), och provat på och stundtals gick det faktiskt jätte bra, men så fort de sluta äta och det blev höns på båda sidor om mig som for runt som yra nötar så vart jag minst sagt stel. Absolut inte så jag får panik, men väldigt obekväm. Så som sagt, denna del hoppar jag över.
 
Efter rundgången inne hos hönsen är det dags för själva "äggplockningen". Äggen förs ut på ett band, de bruna först och sedan de vita, i ett annat rum. Där skrapar vi för hand (med hjälp av en kniv) rent de skitiga äggen, ställer upp de allra skitigaste äggen i äggbackar, ställer upp så kallade B-ägg, vilka är de som inte riktigt blir rena trots renskrpaningen och kastar de ägg som har eller går sönder. Lite längre fram staplas äggen i ett omfång av 6 backar/stapel och vissa ägg som är viktinställda hamnar som på två "balkonger", och där plockar man i äggen i pappkartonger som vi sedan ställer upp i äggboden. Efter plockandet ska allt rengöras.
 
Vi hanterar runt 35 000+ ägg om dagen och går allt som det ska så tar själva äggplockningen oftast 3,5 timmar och resten av tiden går åt till att hålla koll i äggboden och städa.
 
 
 

Catch up

Hej på er! Senaste dagarna har bestått av jobb och jobb. Var iväg med hästarna på vet check i måndags och passade även på att hämta hem.... Comedie! Ja ni, det var inte igår hon var hemma! Hon har varit utlånad i ungefär ett år nu till min vän Natascha Perdersen, men hon har tyvärr åkt av en häst och skadat ryggen. Så jag tycker så synd om henne, även om det är roligt att ha lilla Comediepan hemma igen.
 
Denna vecka tar mina hästat det lite lugnt och det har mest blivit promenader och longering, men idag fick Cordelie komma ut i skogen och sträcka på sig medan jag provade att rida Comedie för första gången sedan hon kom hem. Det var spännande och roligt, hon skötte sig mycket bra :-) När mina hästar ändå tar det lugnt passar jag på att jobba massor istället. Riktigt fint att kunna skriva 7 timmar istället för 4 timmar på timpappret efter dagens slut ;-)
 
Imorgon sker en av årets och livets stora happenings. Vi styr bilen mot Göteborg, Ullevi och BRUCE SPRINGSTEEN!!!!! Alltså ni kan inte förstå! Som jag har längtat, och fortfarande längtar!!! Imorgon natt kommer jag vara en nöjd 18-åring, med en sak från livslistan struken: Jag ska har sett Bruce Springsteen live åtminstone en gång innan jag (eller han hehe) dör.  
 
Kungen aka "The Boss"
 

IMORGON!!!!!


Härliga morgon

Nu åker jag ifrån Bylockarna mot jobbet. Åh vilken härlig morgon det är idag, dagen kommer bli underbar det här vädret! Vill inte jobba! :-( Vill bara hem och rida och njuta av vädret och mina fina älsklingar!


Regn-kväll

Tjob friends! Dagen har varit lång och imorgon måste jag upp tidigt för att hinna med så mycket som möjligt innan jobbet. En till häst står nu på gården och ska ha mat och motion så lite mer arbete här hemma att göra också. Informerar er mer imorgon. God natt!


Spontan studs

Hej vänner! Igår vart det en spontankväll med Linus och hans polare på Askersunds cruising. Vi åkte samma bil som jag och tjejorna hade som balbil, och tusan vad kul vi hade! Så roligt med lite kvalitetstid med bästa bror också! Idag longerades Tin Tin och Cordelie och Curre och Bella trimmades. De var verkligen jätte fina och det var så där riktigt jäkla tok roligt att rida! Hoppade en 4-studs vilket de tyckte var väldigt roligt och gjorde väldigt bra! Nu är det night time for me. Hörs imorgon. God natt!


Trim lördag

Tjob folks! Idag har jag ridit Bella, Curre och Magie, vilka allihop trimmats. Resterande två har longerats. Alla har skött sig mycket bra och lite väl oridna var de allt, men vad kan jag begära när de endast har vilat/gått i skogen. De var i alla fall något olydiga men det blev så klart bättre mot slutet. Resten jobbar vi bort imorgon ;-)


Tävlingsplan

Hejsan vänner! Gjorde i ordning tävlingsplaneringen både inför men även så långt efter SM:et som möjligen gick. Om jag ska vara ärlig så är nog varken jag eller hästarna på vår topp just nu, och för hästarnas del handlar det främst om att jag inte har hållit efter helt enkelt. Det har varit väldigt mycket på sista tiden, plus min dåliga självkänsla som gör mig omotiverad, och därför så har jag inte jobbat igenom dom så mycket som jag vet att de igentligen behöver. Dock är jag verkligen det där lilla extra på spåret var enda gång jag trimmar, och jag känner mig inte orolig ett dugg att de ska vara i rätt form vid rätt tillfälle, det handlar snarare om mig, men för tillfället känner jag mig väldigt stabil och motiverad. Passar mig dock för att utsätta mig för stress så gott jag bara kan och hittills funkar det faktiskt riktigt bra. Är fruktansvärt träningssugen med mina hästar och jag har inte hoppat dom på evigheter! (Cordelie är undantaget). Men som sagt, vägrar att känna press och stress inför SM:et. Känner man sig inte helt hundra kan det nästan kvitta.. Med det menar jag inte att jag inte vill rida, för oh boy! I really do want that! Men över lag sätt hatar jag att utsätta mig för prövningar när jag inte är mentalt stabil, då det 9,8 gånger av 10 banar helt åt skogen. Men som jag redan sagt så känner jag mig i alla fall stabil, motiverad och positiv som tusan just nu, och hästarna är verkligen så roliga att rida! Tänk att det kan vara så jäkla roligt att sitta i en sadel!
 
Så här kommer upplägget inför och lite grann efter SM se ut:
 
V.31 - Hammarö, reg
Curre 130, Bella 130
 
V.32 - Tierp, nat
Curre 130, 135, Bella 140, 145
 
V.34 -  Henriksdal Utomhus SM, elit
Bella (Curre: kringklasser)
 
V.35 - Märsta, reg
Cordelie 120, 130
 

Lunch paus

Tjobi vänner! Hemma efter lite jobb. Red ut på Bella imorse innan jag stack iväg och det var så mysigt! Finns verkligen inget bättre sätt att starta dagen på och det ger en all den kraft som behövs till hela dagen. Underbart! Nu håller jag på att göra lite lunch och sedan har jag två till att rida och lite annat nödvändigt att fixa. Tjing!


Moment of weakness

Den senaste tiden har jag haft väldigt dåligt självförtroende, och självkänsla. Men framförallt självförtroende som i sin tur bygger på den dåliga självkänslan när jag inte tror att jag kan något, att jag inte är tillräckligt duktig eller vad det än må vara. Livet har sina upp och nedgångar och just självkänsla ocvh självförtroende är något som aldrig slutar vara påverkbart, och som därför har lätt att pendla fram och tillbaka. När jag drabbas av detta smyger det sig lixom bara på mig och sedan säger det BAM, så sitter man där, i klistret.
 
Mitt dåliga självförtroende och självkänsla har visat sig naturligt nog under min ridning. Jag är inte alls lika säker och beslutsam i min ridning som när jag verkligen mår toppen och jag kan heller inte fokusera som jag ska. Det sköna är dock att det inte har gått för långt den här gången utan jag kommer på mig själv fortare och fortare för varje gång, och jag har precis gått igenom insiktsfasen och jobbar nu för att bygga upp det där förtroendet till mig själv igen. Att inte tycka bra om sig själv är verkligen livets värsta bov och man går miste om så himla mycket. Och vad är bättre än lycka och glädje? Något som inte jag kan känna fullt ut om inte jag är min bättre sida av Denise.
 
Att ha dåligt förtroende och känsla för sig själv tar verkligen hårt på mig då det stoppar mig från ett av mina stora mål här i livet: att vara och bli så bra som jag bara möjligtvis kan vara och bli! Det sätter griller i huvudet på en som gör att den raka vägen helt plötsligt börjar svänga. Så för att nu inte falla ner i fördärvet helt utan för att jobba mig uppåt mot det goda, härliga igen så laddar jag just nu upp med andra starka människor, böcker och filmer som når mig lite extra och får mig att sätta igång processen av glädje omedvetet. Jag och mamma har jobbat med mental träning så länge jag kan minnas och det har verkligen hjälpt mig, då jag har extremt lätt att nedvärdera mig själv och börja grubbla för mycket,  samt att jag har och fortfarande hittar på knep för att lättare känna när jag börjar pika för mycket på mig själv och även hur jag lättare ska komma förbi dessa hinder så jag snabbare kommer ut på den raka vägen igen. Dags att älska mig själv igen, häng på vet jag!
 

Jobb

Stallet färdigt, nu åker jag och jobbar! Ha en bra dag med er!


The butcher vs ridbanan

Hej vänner! Idag har vi haft en ledig dag och hästarna har fått lite massage också. För att sysselsätta oss denna dag har vi först och främst varit nere i staden och handlat diverse nödvändiga saker och sedan gett oss på ridbanan. Massa måleri, och så här efteråt ser man ut som en dålig scen ur en skräckfilm ;-) Nu avslutas dagen med taco-mums. Hoppas ni haft en bra dag!


Otroligt underbar

Hej vänner! Hemma från tävlingen nu och Fia och jag har ridit ut på resterande ponkar. Tävlingen gick i stort sett bra och hon hoppade strålande! Hon drog tyvärr på sig en nervsmäll på näst sista hindret och då valde jag självklart att utgå. Vi vill inte ha skadade hästar! Skönt nog var den inte allvarlig och redan när jag skrittade ut från banan så rörde hon sig hur bra som helst, inga problem, men man kan som sagt aldrig vara för försiktig med de små liven! Väldigt glad och nöjd som vanligt över min fina unghäst! Det är fortfarande helt ofattbart att jag är den lyckliga ryttaren som har ära att sitta på henne! Vill verkligen hennes bästa till 120% och hoppas kunna göra denna fantastiska häst till rätta på bästa sätt. Världens finaste!


På väg

Nu åker jag och min underbart fina knäppis till unghäst på tävling. Mot dag 2 i Kristinehamn!


Beyoncé Knowels

Hej vänner! Igår såg jag en dokumentär/live spelning av Beyoncé, och inte nog med att hon är sjukt bra, hon är ju bara så sjukt inspirerande också! Inspiration hittar jag överallt var den än befinner sig, jag blir alltså inte bara inspirerad av ryttare till min ridning, långt ifrån! Och idag har jag verkligen lust att bara gå ut och stråla och tro på mig själv, precis som denna fantastiska inspiratörska och sångare. Känner hur jag bara inte kan sluta le! Så härligt!
 

Kommentarsvar

Först och främst, tack för lyckönskningarna till idag! :-) Sedan:
 
Hej! Kul att du uppdaterar bättre nu. Kan du inte berätta lite om dina framtidsplaner? Hur känns de inför flytten? Någon köpare på gården än? Flyttar du med alla hästar till stockholm? Har du någon kontakt med personen som äger hubbe nu? Blev lite mycke frågor:-) hoppas allt går bra med ridningen :-)
 
Hej! Vad roligt med kommentarer igen! Så roligt att vi kan underhålla varandra ;-) Och förlåt igen för att uppdateringen varit så dålig ett tag nu men det har som sagt haft sina skäl. Det var ju en del frågor så försöker beta av dom så gott det går och hoppas du bilr nöjd med svaren :-)
 
Mina framtidsplaner just nu är lite diffusa. Har ingen strikt plan, utan försöker mest överleva flytten och komma i form till SM:et som går i slutet av augusti. Sedan håller jag på att bolla med jobb och så vidare så jag kan planera min framtid vidare sedan. Men så länge vi inte har flyttat än så har jag ingenting bestämt eller planerat i min framtidskalender, men jag hoppas så klart på så många positiva besked som möjligt så att jag kan börja planera för min framtid, framförallt som lite mer vuxen :-)
 
Flytten tar jag emot med lite blandade känslor. Att flytta närmare resterande familj och i alla största grad mina småsyskon är något som jag välkomnar mer än med öppna armar! Dock är det så otroligt sorgligt att flytta från vår fina gård. Lerheden är verkligen hem för mig och medan exempelvis mamma och Mats flyttar hem (Vi kommer ju från Värmdö från början) så flyttar ju framförallt jag hemifrån, vilket känns lite tungt. Den verkligt tunga biten ligger ju framst då gällande flytten från gården men även att jag inte bara kan åka till min extra familj Bylocks eller Fia på obestämd tid hit och dit och de är några jag verkligen har varmt om hjäratat och som hjälper mig genom svåra stunder, så nu känner jag mig lite mer utlämnad, vem ska jag gå till nu lixom? Men jag hoppas och tror verkligen på att flytten ska leda till något bra!
 
Vi har än ingen köpare på gården, men vid flytten kommer självklart alla hästarna följa med! Dom klarar jag mig ju bara inte utan hallå!!! ;-) Och ja, självklart har jag kontakt med Julia som äger Hubbe nu! Han kommer till och med stå i vårt stall i Stockholm och är redan inboad där! Tokigt va!?
 
Hoppas som sagt att du blev nöjd med svaret och fortsätt gärna kommentera, det blir ju bara så himla mycket roligare för mig då också! :-)
 
Uppmärksammad kommentar:
Måste bara få visa er en kommentar som jag fick för en stund sedan av en av mina närmsta vänner som jag lärde känna under gymnasiet. Att få denna kommentar av henne var verkligen helt fantastiskt, det vet alla som känner henne, då det verkligen är en människa med superkrafter, utan dess like! En kommentar som jag kan se tillbaka på när som helst och som alltid får mig att le!
 
Postat av: Malin Lundberg
Måste bara säga grymt jobbat med skola o hästar, allt på samma gång! Vet att du någon gång påstått att jag har några slags superkrafter o ja du vet vad jag menar.. ;) men jag vill verkligen påstå att du är den av oss två med superkrafter! Bara en sådan sak som andra placering i 145 i Strömsholm dagen efter studenten! Kan inte annat än gratulera o bli mäkta imponerad!! Är väldigt glad att ha en så fin vän o jag hoppas att vi kan fortsätta hålla kontakten även när du flyttat :)
 
Cascabel HH Göteborg Horseshow, Scandinavium - Morgondagens Vinnare 2012

Sen.. Men helt underbart!

Hej folks! Nu vet jag att jag är väldigt sen med detta i och med att svenskarna vann Nations Cup igår, men kan bara inte missa att säga detta för det är helt enkelt bara underbart!
 
Jag satt nämligen igår och såg på eftersändingrna av Nations Cup i Falsterbo på Eurosport. För mig var det helt självklart att det var Jens och Lunatic som skulle få gå in och rida omhoppningen, ingen tvekan, det var helt enkelt hans dag. Och är det något vi vet om Jens är det att han vet hur och är expert på att rida fort... ;-) Jag tyckte det var helt underbart att se hur de går in och gör det hela med sådant sjukt samspel! Har sett honom jobba denna häst och ridit den på tävlingar i höst och vinter i sin egen bubbla, med en väldigt strikt plan. En plan som verkligen gett resultat! Och även fast Lunatic inte är den mest spektakulära hästen är det helt fantastiskt att se hur roligt den hästen faktiskt tycker att det är, och hur väl sammansvetsade de två är! Det är verkligen då man ser och känner att man inte behöver ha den där hästen som hoppar 20cm över vartenda hinder (även om det så klart är fördel om de är riktiga "storhoppare")  utan att utan kämparglöd, känsla och samspel tappar man rätt mycket. Jag anser att dessa bitar verkligen är otroligt viktiga. Samt tålamodet, att kunna hålla sin plan oavsett, och verkligen tro på den om man känner den där hundringen att det kommer bli så bra! Jens är verkligen otroligt duktig på att ta fram de bästa sidorna hos sina hästar, och ofta på hästar som är lite mer åt det speciella hållet.
 
Ja, jag kände i alla fall att jag var tvungen att säga att jag fick en sådan sjuk boost av Jens och Lunatics runda (Framförallt av Lunatics inställning och glädje!) och känner mig så inspirerad till att våga satsa mot att bli så bra som jag möjligen bara kan bli! Hoppas verkligen så himla inerligt att livet banar vägen åt rätt håll för mina önskemål och drömmar, och för en ljus framtid!
 
Psst... Jens är även helt fantastisk som föreläsare! Har du möjlighet så uppmuntrar jag verkligen till att du går på en sådan med honom som föreläsare, otroligt lärorikt! Och han har det mest spektakulära sättet att beskriva saker på. Man kan ju lixom inte låta bli att dra på munnen lite när han börjar beblanda sig med ekorrar ;-)
 
 

Viva's Cordelie Vetlanda 120cm 2012


Gårdagens gårdag, gårdagen och dagen

Hej vänner! Här kommer en liten snabb sumering av de senaste dagarna som jag inte hunnit berätta för er om än. Gårdagens gårdag, alltså torsdag, var en riktig skit dag. Jag hade verkligen noll tålamod, var jätte irriterad och kände mig bara allmänt värdelös. Detta speglade verkligen av sig på Bella och vi hade ett av våra sämsta pass någonsin. Därför struntade jag i att rida Curre i och med att det bara skadar mer än verkar när man är i en sådan sinnesstämning. Jag skulle alltså med facit i hand struntat i att rida Bella överhuvudtaget också, men som alltid är man klok i efterhand... Det är dock tur att man har en sådan bra vän som Fia som hjälper mig i svåra situationer, och därför kunde jag även göra ett toppen pass på Cordelie efter den annars så fullständigt värdelösa dag jag haft. Så den dagen slutade i alla fall bra! :-)
 
Igår longerades Curre och Cordelie då jag kände att Bella behövdes ridas istället för Cordelie, som den egentliga planen var. Och i och med att jag jobbade hela förmiddagen (Äggplockning) och skulle följa med Fia som lite moraliskt stöd på tävling under eftermiddagen så hann jag bara med att rida en häst, och i och med att jag bråkade så med busbelle dagen innan så kände jag att det var henne jag verkligen behövde lägga största fokus på. Denna dag kände jag mig mentalt stabil på ett helt annat plan vilket speglade av sig på passet. Det var ett tag sedan jag hade riktigt så roligt när jag red och jag satt och skrattade hela passet. Underbart!
 
Idag fixade jag med lite jobb och annat inför flytten innan vi åkte iväg till tävlingen. Cordelie var super duktig, men jag fick vända ifrån en gång då vi fick ett dåligt språng på en stor oxer, och då valde jag att vända en volt efter för att samla upp tyglar, häst och ryttare innan vi red vidare och hon hoppade strålande! På sista hindret låg vi dock helt hej-vilt-fel och jag hann tänka: "Hoppar hon nu är hon fan korkad på riktigt!", och skönt nog gjorde hon det inte, så det såg ut som vi bara la en volt där och sedan hoppade sista runt andra svängen. Så inget katastrofalt och hon var verkligen inte i en enda bom! Sedan tycker jag hon är extremt duktig som klarade av att gå rakt in i en 130 klass (Hennes andra 130) när hon inte har tävlat på länge och dessutom inte hoppat speciellt mycket på sista tiden(Har ju mest jobbat med att stärka upp henne från backen först och främst, vilket verkligen har gett resultat i hoppningen!).
 
När vi sedan kom hem efter tävlingen longerades Bella och jag trimmade Curre, vilket var ett tag sedan då Fia mest fått äran till det, och hej dunder var roligt det var! Kunde bara inte motstå att hoppa några långa språng och gissa vem som var hoppsugen efter ett långt uppehåll? Inte bara jag kan jag lova! ;-) Imorgon ska de båda gå ut i skogen och mysa :-)
 
Imorgon åker vi tillbaka till Kristinehamn och hoppar en till 130. Vi får se om det finns lite krafter kvar och om vi orkar knata oss igenom en runda till. Kan som sagt gå precis hur som helst så vi försöker ta oss i mål med livet i behåll än så länge bara hehe ;-) Hejja på oss imorgon! :-)
 
Min söting till underbara unghäst!

Tävling Vetlanda 22-24/6

Här kommer till slut den försenade tävlingssumeringen!
 
Var iväg under midsommar med alla hästarna och hoppade i Vetlanda, prefekt för Bella att gå en lite mindre tävling då hon gjort så många stora uppgifter (Så otroligt stadigt och bra!) under väldigt lång tid. Hälften av rundorna gick halvbra och de andra gick bra och de tog hem pris. Cordelie hoppade en 120 klass (Den bästa vi gjort, äntligen stark och stadig!) och debuterade en 130 klass där jag härligt nog åkte av på sista hindret. Haha, om jag var chockad! Hon kollar ju aldrig på något, men nu stog sista hindret jämte ett svart spegelvatten (Vilket hästar ofta regerar mer än vanligt vatten på) och hon lyckades se det i allra, allra sista stund = Denise rakt över huvudet, genom luften, pang på backen. Men sak samma är det, herre gud, har som sagt aldrig tittat på något annars någonsin och för den delen aldrig stannat, så hon måste väll också få vara ung och orutinerad någon gång. Och tusan i havet vad bra hon hoppade! Man åker ju nästan av!!!
 
Bella och Curre skötte sig exemplariskt som vanligt men i Bellas första runda var jag verkligen off track men i 140 klassen var jag back on track vilket ledde till en 5:e plats och jätte fin häst! Curre var något spänd i första klassen och lite trött i sista klassen men i den andra, 135 klassen, var han strålande och tog hem 3:e priset!
 
Så allt som allt ledde det till en bra helg ändå, började lite okoncenterad men slutade med pris och hästarna var super fina rakt igenom!
 
Bella på prisutdelning
 
Film på Cordelies 120 runda kommer i separat inlägg! :-)

På väg mot K-hamn

Hejsan vänner! Nu är vi på väg till Kristinehamn med Cordelie. Idag ska hon endast gå en 130 klass, hennes andra 130. Det kan gå precis hur som helst men hoppas på det bästa! Håll alla tummar och tår ni har!


Uppskjutande

Hej vänner! Blev senare än vad jag trodde idag så jag skjuter upp bloggningen tills imorgon då jag själv ska tävla imorgon så måste ju ha lite energi tills dess! Hörs imorgon!


Tävlings kväll

Hej vänner! Ursäkta för den dåliga uppdateringen men igår var en riktig skit dag så var inte alls på humör, och det är varken kul för er att läsa eller för mig att skriva... Nu är jag på tävling med två söta töser. Fia ska debutera Magie i 110cm idag. Spännande! Bloggar när jag kommer hem så glöm inte att kika in om några få timmar igen! ;-)


Favorit bett

Tänkte visa er mitt absoluta favorit bett! Helt underbart! Perfekt för mig med mina stora, känsliga men även starka hästar. Det bästa med detta bett är att man, på en hästtyp jag precis beskrivit, får bort fastbitandet av bettet så att de lossar men samtidigt suger kvar på bettet och bibehåller ett mjukt och fint stöd.
 
Både Bella och Cordelie har varit lite svåra markarbetsmässigt då de som sagt är stora och rejäla båda två och samtidigt blir dödsstarka men samtidigt är känsliga. Därför har det varit svårt att hitta ett bra bett då det inte bara är att bettsla upp till ett skarpt bett, i och med att de fortfarande har den känsliga sidan som gör att bara aningens skarpa bett får alldeles för mycket effekt. Speciellt som det starka i deras agerande kommer från svaghet vid precision av vissa moment och muskler. Därför är de ju som sagt inte starka i grund och botten, utan det är mer en försvarsmekanism.
 
Så detta bett, Waterford bett eller bubbelbettsom det ofta kallas, har verkligen gjort underverk då det som sagt hjälper mig att lossa och minska de starka utagerandena, samtidigt som det är väldigt milt och gör det behagligt för hästarna att suga på vig eftergivenhet. Säger bara: Sehr gut!
 

Dagen och gårdagen

Hej vänner! Idag fick sig alla en varsin härlig tur ut i naturen. De var väldigt pigga allihopa, Cordelie var lugnast, Bella knäppast och Curre vildast (Det gick fort ;-)). Perfekt arbete inför imorgon då vi ska göra en liten övning som är lite jobbig och styrkekrävande, men mer om det imorgon. Red även fram Magie en stund åt Fia idag när hon red på Tin Tin, och hon har minsann växt på sig i sin uppgift (Och hej dunder vad hon hoppade med Fia sen, det var bara att hålla i sig! De kan minsann hoppa de där systrarna nöt! ;-)). Väldigt roligt med så påtagliga resultat!
 
Igår gick de på banan och markjobbades mest väldigt grundligt. Jobbade mest med lösgjordheten och att de skulle vara ordentligt eftergivna, samt komma på båda bakbenen och rakheten, samt bibehålla alla bitarna på plats under de böjda spåren, i rundningarna. Så basic jobb helt enkelt! Fia fick jobba Curre lite vilket gjorde gott både för henne och honom. Så för mig blev det endast Cordelie och Bella att motionera och de har sannerligen blivit fenor på att flytta undan skänkeln båda två! Nog för att Cordelie fortfarande har en lång bit på vägen, men just sidvärströrelserna har varit så jobbiga för henne att mata in och bara för en och en halv månad sedan var det lite av ett mysterium. Nu förstår hon i alla fall vad vi ska göra, men då kan det istället brista i styrka (absolut vanligast) eller koncentration. De har verkligen blivit duktiga på att runda igenom kropparna ordentligt nu också (även om man så klart kan pressa ännu lite till) och man känner verkligen hur de tar sig ordentligt och ärligt (Och bra mycket enklare, framförallt Bella!) från bakbenen och driver framåt. Så där jäkla dunder härligt!!! Så inför imorgon när vi ska börja beblanda oss med hinder känner jag mig super taggad!
 
Nu ska Nyberg gå och läsa sin älskade bok, snart fördig med nummer 41, wiiiee! Imorgon blir det förmiddags jobb med äggsorteringen igen och sedan bär det av... precesion för hela slanten!
 
Bella Norrköping 2012

Härliga natur

Precis kommit hem från en härlig skogstur med pärlan. Helt sjukt vad härlig riktig naturmiljö är! Finns inget som skogen! Speciellt inte i sällskap med det bästa man har :-)


Kosing

Tjabba vänner! Är precis hemkommen från lite knäckis hos äggbonden. Skönt att tjäna lite kosing så där. Helt OK jobb, kanske inte det mest roliga och spännande men helt klart värdigt! Nu blir det lite lunchpaus för Nybergs del och sedan ska hästarna få komma ut i skogen, vilket jag tror blir väldigt uppskattat. Något som de verkligen gillar!


Bästa Bella

Bjuder på en liten film från idag när jag galopperade omkring lite på Bella. Trots att det inte var det mest krävande eller bästa passet vi gjort så måste jag bara säga att hon verkligen börjar bli stark, avslappnad och bekväm i det vi gör nu. Hon tycker själv att det är väldigt bekvämt att jobba och för ett år sedan kunde jag inte ens drömma om att hon skulle kunna gå så pass runt och så pass åt rätt håll, så enkelt av sin egen vilja. Tänk så fin hon har blivit och vilken förändring! Berättar mer om dagen imorgon...
 

Helt jäkla otroligt!!!

Blogg.se appen funkar! Jag kan logga in! Helt jäkla otroligt!!!


Trim

Hejsan vänner! Usch vad tråkigt det är med regnväder... Tänk om vi bara kunde få en ordentlig sommar nu när det är så liten tid kvar av den. Hur som helst ska jag ut och trimma alla hästarna i det blöta idag och det blir mest grovjobb idag då de har tagit det väldigt lugnt i helgen och även igår. På lördag och söndag ska jag åka och hoppa Cordelie i Kristinehamn, så i veckan försöker jag trappa upp trimmandet lagom så hon varken är oriden eller trött inför helgens klasser. I och med att hon går så bra just nu och verkligen gör sitt yttersta så blir hennes stora kropp trött väldigt fort! Så planen för henne är:
 
Tisdag: Trim
Onsdag: Ut
Torsdag: Trim
Fredag: Lätt trimpass (Avstämning)
Lördag-Söndag: 130cm avd.b Kristinehamn
 
De andra (Curre och Bella) rider jag utifrån hur de känns varje dag. Har än ingen riktigt konkret tävlingsplanering fram till SM:et, utan tanken är att lägga iordning den med mamma i veckan, och innan dess så bestämmer jag alltså från dag till dag hur de bör gå beroende på hur de gått under föregående pass samt vad vi behöver träna på. Men idag ska alltså alla trimmas och jobbas igenom, så får dagen utvisa hur det går. Tjing!
 
Cascabel HH Strömsholm 2012
 

Arbeta metodiskt

Hej vänner! Igår hade jag min ena elevs (Om man får säga så? Gud det låter ju så töntigt! Är ju inte direkt en "legitimerad" tränare...) häst över och red lite. Det är en väldigt fin och smäcker D-ponny som mest består av fyra stycken långa ben. Han är verkligen inte stark än men för det betyder det ju inte att jag ska sträva efter det som är rätt och riktigt. När han hoppar till exempel så är han väldigt vinglig, ojämn och det är mest ben överallt. Men att jobba lugnt och konsekvent på ett och samma sätt tror jag är väldigt viktigt för att hästarna ska kunna bli starka, trygga och kunna hitta rätt anspänningsnivå.
 
Trots att det var långt ifrån jätte bra, så var det en stor bit på vägen, och att stärka och bygga upp något tar tid, och det är viktigt att man gör rätt! Jag använder mig av tekniker och metoder som jag tror och tycker fungerar då jag har erfarenhet av det, men samtidigt får man inte glömma bort att jag fortfarnade är i en utbildningsfas (Som man enligt mig är så länge man lever, dock mer specifikt/konkret nu när jag är så ung) så jag har självklart alla dörrar öppna för ny kunskap och nytt tänkande. Däremot tror jag det är viktigt att man håller sig på en stadig grund när man rider hela tiden (om det verkligen inte är nödvändigt att börjar om helt från början) så att man inte tappar bort sig alltför mycket när man möter på motgångar.
 
Förstår om detta inlägg kan verka lite snurrigt men det jag vill säga är att jag tror det är viktigt att man är öppensinnig men inte till den delen att man rider på nya sätt varje dag, då detta bara förvirrar, utan att man har en grund som man lägger till viktiga komplement på. Och tänk hellre långsiktigt än kortsiktigt, våga låt saker ta tid eftersom detta 9 gånger av 10 lönar sig i slutändan!
 
Ger er en liten filmsnutt från när jag hoppade ponnyn igår, och som jag sa, långt ifrån 100 men en liten bit på vägen. Den dagen han är stark och inte så extremt vinglig kommer han göra sig mycket bättre och benen kommer inte längre pipa iväg åt alla håll och kanter ;)
 

Lerheden

Efterlängatat (?) och extremt, extremt, extremt försenat inlägg gällande gården. Men här kommer det, äntligen!
 
Börjar med en överblick av hela gården, där jag numrerat så ni lättare får en helhetsbild över hur det ser ut här. Dock är denna bild rätt gammal (Runt 2007 skulle jag kunna tro), men alla hus och hagar ligger fortfarande på samma ställe.
 
1. Bostadshus
2. "Stora" stallet, med anslutning till vedbod.
3. "Lilla" stallet
4. Garage och förråd.
5. Ridbana
6. Hagar (även grushagar på baksidan av lilla stallet)
7. Högärde
 
Stora stallet:
 
Stora stallet med höloft ovanför och vedbod på vänster sida.
 
Lilla stallet:
 
Ridbanan:
Vår lilla ridbana som jag är så glad att vi har! Den är runt 20x40 måtten, inte så värst stor, men somliga har ingen, så jag klagar inte!
 
Bostadshuset:
Huset sett ifrån stora stallet
 
Stora ingången som ligger på husets baksida.
 
(Baksidan) Liten lekstuga (som agerar lite förråd) som döljer fler gräshagar och gärden.
 
Framsidan av huset (Där Mats just nu parkerat några traktorer...) som ligger mittemot ridbanan.
 
Omgivning:
 
 
 
Alla hästarna går i stora gräshagar, med undantag på vintern och när det blir för blött i marken på höstarna/vårarna, så de inte förstör betet eller äter för mycket rötter. Då går de istället i grushagar bakom lilla stallet. Tycker det är viktigt att hästarna får komma ut och röra sig i hagar varje dag och det är obeskrivligt lyxigt att kunna ha dom i så stora och fina gräshagar som dessa!
 
Jag trivs otroligt bra på denna gård, något som jag vet att våra hästar också gör, vilket vi märkt genom välbefinnandet.  Det bästa med gården är alla stora, fina gräshagar som jag älskar att släppa ut hästarna i och det faktum att den ligger i på en liten egen, avstickar väg. Så skönt att gå och andas in idyllen av en vacker miljö och lyssna till endast fåglarna och hästarnas andhämtningar. Vi har även fina utridningsvägar och det bästa som finns är att gå upp innan någon vaknat, gå ut för ett trimpass på banan och samtidigt titta runt på alla morgonpigga djur som finns överallt på gärdena som löper runt omkring gården. Underbart! Därför är det så otroligt ledsamt att vi nu ska flytta här ifrån, även om det förmodligen kommer bli jätte bra, framförallt i längden, men det finns ändå inget som blir så mycket HEM som detta...

Denise aka summerarn

Hej vänner! Júst nu blir det mest bara summeringar av ett visst antal dagar hela tiden, vilket fortfarande bland annat beror på att blogg.se appen inte funkar. Vet att den har hoppat igång för några, men inte för mig. Har till och med tagit bort den och laddat hem den igen men den vill helt enkelt inte ha med mig att göra! Men i alla fall, sedan sist...
 
Förra veckan jobbade jag mina hästar enligt planen där de varvade skogsturer med trim på banan varannan dag, och igår fick de en härlig vilodag. Alla pass har verkligen varit toppen! Det är sådan lycka att ha dessa hästar och jag är helt förundrad över att dom är mina, allihopa! Det är inte många som har så här många, fina hästar på en och samma gång minsan, så jag känner mig väldigt lyckligt lottad!
 
På skogsturerna har man verkligen känt deras uppskattning och de har varit extremt avslappnade och sträckt på sig så att de riktigt kommer genom kroppen och stretchar ut överlinjen ordentligt, utan att bli vilda eller så där extremt starka som annars är en vanlig tendens när man brakar ut i skogen. Eller ja... Curre har väll hållt sig på mattan och inte gjort något busigt, men han har tusan inte hållt igen på galoppen heller när han har fått tillfälle, bästa knäppbusen! Så roligt när han är så påtagligt glad, han påminner så mycket om min gamla D-ponny Hudson Bay. Men det är inte bara på skogsturerna som dom har skött sig utan gällande markjobbet har det ungefär sagt: BAM! Ni vet när allt bara släpper, bara funkar? Precis så, fast bortom vad jag kunnat hoppats på! Det är så häftigt när det plötsligt bara händer och helt plötsligt behövs varken frågor, diskussioner eller övertalande, man blir bara till ett och rör sig samman i en helt obeskrivlig känsla (Och JA, det är en obeskrivlig känsla! Det är något som bara vi ryttare kan förstå tyvärr...). Så inför den här veckan är jag verkligen super inspirerad till att fortsätta jobba mina hästar framåt metodiskt och smart.
 
Annars har jag faktiskt tagit tillfället i akt att roa mig lite med annat också när jag nu för en gångs skull är hemma, då kan jag lixom ta att passa på. Bland annat har finaste vännen Emma varit här och med sig till mig hade hon världens gulligaste Pandoraberlock till mitt armband, så nu är det bara ännu finare! I lördags tog jag och Fia vårt pick och pack och stack in till Karlstad under eftermiddagen för att besöka PIP (Putte i parken). Trots att jag svurit på att aldrig gå dit, sedan det valde att flytta från alla dess år i Karlskoga till Karlstad, kunde jag bara inte missa Deportees (Som var hjärtdunk! Mmmm så bra!!!). Måste dock tok-nobba PIP i K-staden. Alltså var är känslan? Festivalkänslan, PIPkänslan, slitkänslan (efter spring upp och ner, upp och ner, upp och ner osv.osv.osv. i mördar backarna), charmkänslan, KÄNSLAN? Den fanns lixom inte där. Putte blev mer en kassako än en festival. Väldigt tråkigt...
 
Utöver PIP så har jag hållt massa träningar hit och dit också och det är så roligt att se hur mycket tjejorna har lärt sig, det blir bara bättre och bättre, vilket jag hoppas förs vidare till tävling också så att resultaten förhoppningsvis kan både bli jämnare och ännu bättre, något som vi tävlingsryttare ständigt strävar efter. Idag kommer även min vän Angelica på besök över natten, väldigt roligt då det var extremt länge sedan vi sågs, ungefär ett år! Alltså för länge, så det ska bli jätte roligt!
 
Måste be er vänta på den alltför sena tävlingssummeringen från Vetlanda också då jag fortfarande inte vet vart mamma lagt kameran (och hon kommer inte hem förens på onsdag...) så jag har inga filmer att lägga upp än, då de inte är överförda till datorn.. Så jag ber er tyvärr vänta en liten stund till, men jag lovar att ni kommer nog inte bli besvikna när ni får se Cordelies fina runda! :)
 
Ha en fin vecka allihopa!
 
Jag och min fina vän Ebba Johansson som snart ska rida Jump Clubs ungdoms GP i Falsterbo. Hejja, hejja, hejja!!!
 

Den som väntar på något gott...

Tjob Friends! Vet att jag uppdaterar väldigt dåligt som jag skrivit innan men lovar att fixa er några inlägg imorgon! Tjing så länge, hoppas ni haft en trevlig helg!


Sedan sist...

Tjob vänner! Förklarade ju som sagt senast att det verkligen kommer sina lite med inläggen nu när blogg.se appen är helt åt skogen, men har fått höra i dag att blogg.se har kunnat lokalisera problemet med appen och nu jobbar stenhårt för att få igång den, så snart så hoppas vi att uppdateringen ska vara i full gång igen!
 
Sedan sist då, då har mycket hänt. Bland annat har tre av våra svenska juniorer (Karl-Jacob Ingvarsson, Karl-Philip Ingvarsson och Hanna Klensmeden) stått på pallen i den individuella finalen av NM och även vår svenska young rider Marcus Hägglund plockade hem en brons medalj i den individuella finalen. Massor av grattis önskar jag! Var ju även iväg upp till Stockholm en sväng och hälsade på mina underbara syskon. Tog även tillfället i akt att gå på bio med Linus och morbror Björne. Först blev det stamkrubb på Texas Longhorn och sedan ockuperade vi biosalongen till Rock of Ages. Kan lova att det var stora leenden och extas känslor när vi satte oss i bilen för att åka hem! Jag och Linus flinade och sjöng med i låtarna hela filmen. Älskar gammal rock musik, det kan lixom inte riktigt mäta sig med annan musik DING!
 
Efter en fin helg i Stockholm har jag kommit tillbaka till verkligheten. Hästarna har ju haft långledigt och Cordelie hade tydligen levt loppan lite grann, så Fia och jag tog oss en skogstur på henne och Magie under måndagen och Curre och Bella fick en femte och extra dags ledighet och sattes inte igång igen förens på tisdagen. Då fick de gå ut i skogen och sträcka på sig ordentligt vilket de tyckte var både skönt och väldigt roligt! Cordelie trimmade jag istället på banan och WOW! Vårt absolut, absolut, absolut bästa pass! Äntligen bar hon sig själv i en ordentligt djup form där hon sträckte näsan framåt nedåt, och var samtidigt mycket känslig för skänkeln. Precis där man vill ha dom! Lycka för hela slanten!
 
Idag har vi däremot gjort tvärtom, Coredlie fick komma ut i skogen och sträcka lite på sig, och det var första gången jag red ut henne själv. Jag kan försäkra er: Hon var som en ko, hehe. Curre och Bella jobbades däremot på backen istället. Bella var så väldigt, väldigt fin och jag känner hur saker och ting verkligen börjar släppa nu! Och hon har även börjat byta sida vilket betyder att hon har stärkt sig massor = Väldigt bra tecken! Det är även väldigt sällan hon varit så eftergiven och fin på bettet. Använde mig av två bommar på en långsida där jag varierade olika galoppsprång (En av mina absoluta favoritövningar) vilket hon gjorde med lätthet. Gillar denna övning väldigt mycket då man bland annat tränar ögat men även får ett bra kvitto på hur pass lydig/olydig, svag/stark din häst är. Curre markarbetades han också, men använde mig endast av runda spår utan bommar och liknande då jag hade byggt upp en bana inför träningen (som jag höll efteråt), och det var inte läge att rida över hinder så tidigt efter så många dagar i hagen. Han var väldigt okänslig för skänkeln till en början, så jag började med att endast göra honom uppmärksam på den först så att han rörde sig framåt och så att jag kunde använda små hjälper. Han svarade väldigt bra och vart verkligen arbetsvillig. Kunde lägga mycket vikt på bakbenen och han bar sig väldigt fint och var mycket eftergiven, vilket gjorde att ryggen verkligen jobbade på, och så mycket rygg som han använde idag har han ta mig tusan aldrig använt! Så roligt! Så alla hästarna har verkligen varit toppen idag, blir helt lycklig!
 
Imorgon ska alla få komma ut i skogen så de kan markjobbas på fredag och sedan gå ut i skogen igen på lördag. Hoppas vi hörs snart igen så det slipper bli så himla långa och jobbiga inlägg ;) TJING!
 

RSS 2.0