En speciell kille med en speciell plats i hjärtat

Hallå folks! Idag har jag rört mitt ass ut mot Sandö ännu en gång. Men denna gång för att ha hand om en alldeles speciell kille. Hudson Bay heter han eller, som de allra flesta känner honom som, Hubbe. Blev en ridtur ute på det jätte stora gärdet i solen, lite mockning, borst-mys och höpåse-görning. Det var otroligt roligt att rida! Han gick så bra och jobbade så himla, himla fint! Finaste Hubbrik. Kändes som om jag aldrig slutat rida han, fast det var ca 2 år sedan jag satt på honom sist. Världens finaste! De som en gång ägt honom vet vad jag pratar om när jag säger att han har en speciell plats i mitt lilla hjärta och att det inte finns någon som helst som ens kan efterlikna just honom. Han är ett riktigt original. Han är alltför bra. Alltför underbar! Alltför allt. Alltför Hubbe. Världens finaste själ.


Min Sommar, del 3

I detta inlägg tänkte jag berätta om min älsklingspojke Landcruiser. Några av er undrar säkert vart han tagit vägen, eftersom han inte åker med på tävlingar och så längre heller. Som ni kunnat läsa tidigare har han haft nackspärr, och det är förklaringen varför han inte varit så omnämd på senare tid. Den har nämligen varit seglivad och inte velat ge med sig. Även om nackspärren fortfarande hängt i sig så har jag ridit ut på honom ca 4 dagar i veckan, bara för att han ska hålla sig glad, så att läkningsprocessen förhoppningsvis går lite fortare också, eftersom jag tror att en glad häst blir bättre fortare än en ledsen. Och om han blivit glad! Nu lyser det i ögonen av  bus och glädje igen och när jag red honom i måndags innan jag åkte till pappa så var han helt vild! VILD. Och öronen pekade frammåt hela, hela tiden OCH tänka sig, han började röra och böja på huvudet helt av sig själv! En gång riktigt mycket också! Så nu börjar jag äntligen våga tro helhjärtat på att han börjar bli frisk. Men trots att han verkar bli bättre i en rasande fart så har jag ändå tänkt ta det mycket lungt en tid till och fortsätta med uteritterna en stund till. Jag är helt nojjig på att inte skapa några spänningar nu. Men en liten förhoppning i mig tror att han kommer kunna vara igång igen tills efter SM:et. Vem vet? Man får bara hoppas!


Min finaste





Min Sommar, del 2

Åkte iväg med Cordelie, ja ni läste rätt, Cordelie, till Filipstad. De hade kvällshoppning och vi tog så att säga tummen ur röven och åkte iväg. Så det blev mycket "debuter" för henne på en och samma gång. Inte helt optimalt, men om vi någon gång skulle komma iväg ut med henne så var det bara att åka. Så på en och samma eftermiddag lastbils-, ridhus- och tävlingsdebuterade hon. Och tänka sig vilken prinsessa hon var! Hon som aldrig ens varit av gården, och ännu mindre i ett ridhus, var bara hur snäll som helst och hoppade i mål med 2st nollrundor. Det var Malin som red Cordelie under kvällen. Även Fia och Magie var med och hoppade och de lyckades nu kvala till Breeders. Så det var en mycket bra kväll.

Cordelie:
90cm - avd.b, 0 fel
1m - avd.b, 0 fel








Hundvakt

Jajemen! Sådan är jag! I alla fall denna enda dag. Ama är out of town t.o.m. imorgon så då är det jag som har hand om Frank-man. Världens verkligen största myskotte. Så himla go! Skulle kunna ta med honom hem på direkten! Han är så stor så när han går så vickar hela han på kroppen. Hihi, det ser då allt för knäppt och roligt ut! Men sådan är han. Lilla Franke. Min hund-för-en-dag. 




Min Sommar, del 1

Halloj! Jag har spånat på en ny tanke här till bloggen, eftersom jag är rätt dålig på att blogga emllanåt och ni ofta får "igår-inlägg" eller "för en vecka sen-inlägg", vilka jag personligen tycker är rätt tråkiga att läsa.. Så eftersom jag uppdaterat så dåligt i sommar, men gärna vill berätta om en del saker jag tycker är nämnvärda har jag då tänkt göra som en slags "följetong" som kallas för "Min Sommar", eftersom jag inte har bättre fantasi än så, hihi. Så här får ni det första inlägget:

Just denna vecka sitter jag ju och ugglar hos papi i Stockholm. Därför passade jag även i tisdags på att ta mig en visit ut till sandö och hälsa på min vän Angelica. Blev en riktig heldag i stallet där vi började med att visa Almas ponny Brownie och sedan Angelicas ena häst Saga för tänkbara köpare. Båda spekulanterna verkade ganska positivt inställda när de åkte där ifrån, men man kan ju aldrig veta hur de egentligen tänker.

Efter visningarna blev det en slags ute-jogg tur på alla världens skimmlar tycktes det. Hehe, nej men både Angelica, jag och Alma lyckades ta oss varsin vit häst att rida på, så det såg lite lustigt ut. Jag fick rida på Cosmus som är stor. Alltså STOR. Säkert 1,80cm, eller närmare där i alla fall. Han var ett riktigt charmtroll, och faktiskt roliga att rida, även om han är otroligt snubblig och bits till det värsta när man gör iordning honom.

Under eftermiddagen hoppade vi även Angelicas Kopernikusz (Som jag är helt kär i!) och Goldie. Blev bara en del småhinder eftersom de båda ska tävla i helgen. Hon fick jobba mycket med att ha dem runt skänkeln och det lönade väll sig en del. Jag tyckte att det såg ut att kännas väldigt obekvämt, men Angelica verkade nöjd och som om att hon ändå fått ut något. Och det var väll en himla tur i alla fall! Goldie släppte faktiskt till riktigt fint i slutet och hoppade då mycket mer med ryggen och mer avslappnat.

Träffade även så klart min busebubbe Hubbe när vi ändå var där. Kärt återseende som vanligt. Han är väll en riktig prins! Hoppade honom lite samtidigt som Goldie, fast han fick inte göra så mycket eftersom han helt enkelt inte behöver det. Så klart så skötte han sig som en pärla och han hoppade riktigt, riktigt bra med otroligt fin rygg. Fick gåshud av att se honom vara sådan, eftersom det tog mig tillbaka till gammla minnen då han gick som bäst med mig. Vi hoppade även lite med Julles storhäst och den fick också in en riktigt fin runda.

Lyckades också hinna med lite mockning och puts innan dagen var slut och jag var hungrig och trött, kramade Angelica hej då och åkte hem. Hade en mycket trevlig och rolig dag, och kunde kända mig väldigt nöjd när jag somnade för dagen.


Min vän Angelica på hennes tokfina Kopernikusz
(angelicabexander.blogg.se)


Rio

Tjobi kissar! Nu är jag hemma efter en lång dag. Började dagen med sovmorgon och sedan en powerwalk+springtur. Bra jobbat. Var svettig som aldrig förr kändes det som! På eftermiddagen åkte vi in till skickla där jag tog med ungarna på bio. Det bjöds på filmen Rio, massor med popcorn och lite halv tokiga, konstiga biostolar. När bion tog slut var det 3st mycket nöjda människor som lämnade lokalen och drev vidare mot gallerian för att möta upp resterande av familjen. Och nu är vi tillbaka hemma. Och snart ska vi köka ribs och grillad kyckling. Mums! Är satans hungrig, så det ska sitta riktigt fint. Imorgon är jag hundvakt åt Franke. Ballt. Tjing-god-natt!


Tävling Ale/Jennylund 23-24/7

Stack iväg ner till Göteborg för att få lite fler 140 rundor i kroppen och mer rutin inför SM:et. Har sådan himla, himla bra känsla på henne nu, så därför har vi nu fast bestämt att åka iväg på SM:et. Det var endast jag och mamma som åkte, och eftersom det egentligen inte var tänkt att vi skulle åka denna helg var jag efteranmäld. Därför fick jag även bangångshjälp och lite coachning av Emma Emanuelsson. Det var väldigt, väldigt uppskattat må jag säga! Tusan vad hon är duktig på att hjälpa och tipsa om alldeles rätt saker. Det gick otroligt bra denna helg! Hade världens flyt och känsla och jag kunde inte ridit bättre, eller haft bättre rundor. Fick även beröm av Emma som tyckte hon blivit jätte fin sedan sist. Roligt som attan!

Lördag:
Bella:
140cm - A:0, 4 fel 6a

Söndag:
Bella:
140cm - WR, 0+0 fel 3a


Haha snygg putmage. Jag ljuger faktiskt inte när jag säger att det är skärpet ;) Finaste Bell!


Jump Club regerade pallen! Emma som 1 & 2 och Belle & jag på en 3e plats


Tävling Gotland 15-17/7

Tog lastbilen med hästar och packning och satte kursen mot Gotland. Hade en mycket trevlig helg, med mycket trevligt sällskap och fin-fina hästar! Tog självklart med mig Bell och Comedie fick åka i Curres ställe. Hade som vanligt inga förväntningar på Comedie alls, men faktum var att hon var ju en riktig pärla! Hallå där, ungefär! Hon var så lugn, hoppade så bra och tittade absolut inte på någonting! Stört! Faktiskt. Bella var ju också, som vanligt, prinsessan i egen höghet. Vi lyckades denna helg få vår första nollrunda och placering i 140cm. Så nu har vi kirrat ett kval till SM. Comedie lyckades också fixa ett kval, till 130cm.

Fredag:
Bella:
130cm - A1:a, 0+11 fel

Comedie:
110cm - A:0+A:0, 1 fel

Lördag:
Bella:
140cm - A:0+A:0, 0+0 fel 2a

Comedie:
115cm - A:0+A:0, 0+0 fel 8a

Söndag:
Bella:
140cm - WR, 4 fel

Comedie:
120cm - A:0, 0 fel 8a




















1 Höjdare

Vilken dag! Underbarare än underbarast tror jag! Mycket tack vare min otroliga, bästa vän och kusin Fia. Herregud vad lycklig jag känner mig! Började med jobb för Godbiten, där vi busade till det lite mest över allt, men på vissa ställen mer än andra. Senare hemma så tog vi oss en härlig ute tur på finaste Curten och Magie. Alltså HÄRLIG! Och efter det hoppade jag serie med Bella, och jag lovar er... WOOOOOWW!!!!!!!!!!!!!! Behöver jag säga något mer?

Jag måste vara världens lyckligaste som har två så otroligt underbart fina hjärtan i ägo och en sådan otrolig vän. ÄLSKAR ER!


Finaste flickan


Finaste pojken


Finaste vännen


Tävling Vingåker 2-3/7

Var iväg och hoppade Bella. Hon var super fin båda dagarna, och nog tycker jag allt att vi hade otur i söndagens 140 klass där vi hade två hur onödiga nedslag som helst. Oflyt på så sätt, men en väldigt jämn och fin ritt. Är som alltid nöjd med min pärla! Träffade även finaste Hubbsson och familjen Lindblom på tävlingsplatsen, och en väldigt efterlängtad Pedersen familj, samt en del av Norge-gänget. Hade alltså även mycket trevligt sällskap under båda tävlingsdagarna.

Lördag:
Bella:
130cm - 0 fel, 7:a

Söndag:
Bella:
140cm - 8 fel


Älskar dig min finaste!


RSS 2.0