Ray of Light

Nu jädrar vänner! Nu är det sommar! Det vet jag på grund av det faktum att jag flyr undan solen. Ja, jag har aldrig varit en hejjare på att sola. Älskar att vara utomlands och så, men då behöver man bara gå 20 meter för att kunna svalka av sig också. Försökte nämligen på mig en premiärsolning för året idag. Det varade i 1 timme, sedan gick det inte mer! Det är verkligen hemskt att ligga och sola när man inte har något att bada i. Så jag har varit rätt jäkla tråkig hela dagen. Men imorse var jag uppe tidigt med Fia i alla fall. Red Bella och Cordelie, och dom var så duktiga båda två. Curten ser så pigg och glad ut nu också, så imorgon ska jag prova mig på en mycket lätt ridtur igen, och se hur det känns. Hoppas det har släppt nu! Saknar ju min finaste älsklingspojke! På det följer massa gårdsarbete och en powerwalk med hunden är tanken. Men eftersom det ska vara +26 redan klockan 8 imorgon, så måste jag upp ännu tidigare än idag, så alltså är det dags för mig att falla in i en skän sömn nu om jag ska orka. Tjing så länge!


Finaste flugmannen


Tävling Borlänge 25-26/6

Var iväg med Belle och tro det eller ej, men med Comedie. Ja, henne som jag inte ridit på år och dagar känns det som! Men eftersom vi redan betalt Curtens box och han inte kunde åka med, så kunde ju Comedie lika gärna åka med och hoppa de låga klasserna. Jag känner ju ändå henne så himla väl. Hon skötte sig över förväntan bra, och hoppade SÅ HÄR högt över hindrena hela helgen och Avd.A debuterade dessutom. Med Bella var tanken att vi skulle ridit två 140 klasser, men redan tidigt på lördagen kände jag mig inte alls bra. Speciellt energin låg i botten, så efter att jag kom ut efter varje runda så började jag bara stört tjuta för absolut ingenting. så det kändes inte alls bra att gå in i en 140 då, eftersom jag fortfarande ridit så få. Men på söndagen var hon så sjukt, sjukt, sjukt fin! Fick dock tillbaka henne lite, lite sent två gånger och det straffade sig, men inget större fel och en jätte jämn och härlig runda. Är trots allt mycket nöjd med helgen.

Lördag:
Comedie:
110cm - 0 fel, 6a
120cm - 1 tidsfel

Bella:
130cm - 400-någonting poäng (Poänghoppning) 

Söndag:
Comedie:
120cm - 8 fel

Bella:
140cm - 8 fel


PUSS


Lotta träning 22/6

Åkte iväg med Bella och hoppade för Lotta hemma hos Amanda. Curre fick inte åka med, eftersom att han inte varit igång tillräckligt mycket, och han har inte heller känts helt OK, även efter att magen blivit bra på honom. Så vi har varit inne på kliniken med honom, och det visar sig att han har en ordentlig nackspärr.. Stackars min fina! Så nu blir det lite mer vila.. I alla fall så gick Bella hur bra som helst! Hon är väll för bra min fina sessa! Blev lite bana på slutet, och nu hoppar hon verkligen avslappnat och fint hela tiden. Så himla härligt!  


Pärlan


Det som varit, och det som framtiden erbjuder

Hejsan! Nu hör ni från mig igen. Har varit bort under helgen. I fredags befann jag mig på 50-års kalas hos Lindbloms, de som är nuvarande ägare till Hubbus. Det var Maria som fyllde år, och vi hade mycket trevligt. Sedan har jag varit hos pappi under helgen, och det är så himla roligt att få se dom varje gång. Speciellt de små! Fick även med mig massa nya böcker hem. Wihoo! Så nu har jag att göra under lovet, hihi.

Med tanke på hästarna så fick jag ridhjälp av bästa kusinen i fredags. Tackar och bockar så mycket för det! Sedan red jag själv i söndags när jag kom hem. Bella gick verkligen inte bra. Men jag tror vi hade en liten dåligt dag båda två, för igår gick hon hur bra som helst! Det var verkligen ett WOW-pass. Min fina flicka! Och under tiden som vi har varit bort så har även min älsklingspojke Landcruiser blivit bra, så nu är det äntligen bara att tuta och köra igen! Han visar inga som helst tecken på att ha ont i magen. Hur skönt!

för övrigt så har jag även nu tittat färdigt på alla 3 säsonger av True blood, så nu väntar jag på den fjärde hehe.. Tills dess blir det bokläsning och jag längtar verklien till att komma igång med min egen träning igen, så det tänkte jag klämma in idag. Imorgon är det träning för Lotta, och i helgen åker vi på tävling till Borlänge. Jag ser verkligen fram emot det, så jag hoppas att jag har turen och lyckan med mig!


Älsklingarna på tävling

So long folks! / Denise


Lotta träning

Var tidigare idag iväg på träning. Äntligen säger jag! Var ett tag sedan. Idag red jag kanske inte mitt allra bästa, men hästen var otroligt fin och Lotta var jätte nöjd och glad med över hur hon har utvecklats. Så det gjorde mig väldigt glad. Och som sagt, man behöver inte vara perfekt jämt, och jag red ju inte helt shitty shatty. Är mycket nöjd med dagens träning. Jobbade med styrka och följsamhet, med serier och x antal bågar.

Endast Bella var med eftersom Curre fortfarande har lite ont i magen...


Fina Belle idag på träningen


Hard knock Life

Tjoho! Känner mig ganska nere. Huvudet har värkt satan hela dagen och ögat har också värkt som ett jag vet inte vad större majoriteten av dagen, men jag måste äntligen fått ut de som hoppade in där igår, för nu gör det inte ont längre! Men huvudet vill dock inte ge med sig.. Så jag har verkligen legat inne och tittat på film HELA dagen. Har endast varit ute och ridit Bella, longerat Cruise och gjort stallet. Och på tal om film verkar jag ha någon slags filmmani just nu! De senaste tre dagarna har jag tittat på Water for Elephants, Pirates of the Carribean: On stranger tides, Prince of persia, remember me och nu har jag, eftersom jag redan sett slut på alla andra påbörjade serier, börjat se på True blood. Ja, jag vet! Jag är seg som vanligt med att se på det som alla andra redan sett på, men bättre sent än aldrig. Och det är jätte bra! Så idag har jag sett färdigt på första säsongen, och imorgon börjar jag på andra.. Hehe. Men nu ska jag faktiskt gå till sängs. Vill att huvudvärken ska vara borta imorgon, så jag kan pyssla och göra allt som jag skulle behöva göra. Dessutom är det Lotta träning imorgon, och då vill jag ju vara fit for fight så klart. Sleep thight!




Lookin' out my back door

Hallå, hallå, hallå! En ny dag är här och jag är idag pigg, glad och lite lat. Sitter i min säng och tittar på lite film, igen.. Tar verkligen vara på slapperiet så här i början av lovet känner jag. Har i alla fall gjort stallet imorse, och sedan åt vi frukost med Louise och Roger (de från Iowa, USA) innan de och resten av familjen gav sig iväg. De är nämligen iväg på någon maskingrej idag, men jag valde att stanna hemma, och jag måste ju ändå vara hemma så jag kan longera Curre. Han mår för övrig mycket bättre redan idag! Ser glad och lite piggare ut, och när jag longerade honom i morse så visade han inte alls att han hade så ont som igår. Han hade till och med övertramp i traven i höger varv, och nästan i vänster, och i skritten trampar han till och med på litegrann. Blir så glad! Vill att han ska vara helt bra NU! Men det är skönt att det ändå blir bättre i en hittils väldigt snabb takt. Så jag ska longera honom ytterligare 2-3 ggr till idag, i ca 15-20 min/gång.

Senare under dagen hade Fia tänkt titta förbi, vilket jag inte säger nej till. Hade föresten en så himla, himla bra kväll igår med kusinen. Den var i äkta fia-och-denise-anda. Så som det ska vara. Och det bästa var att filmen var så himla bra också! Och när vi var på bion såg vi en plansch som visade att en ny bilar film ska komma! Haha, då skulle ni sett min och fias min! Den måste ju bara ses! Mackan Queen i mitt hjärta. Lite senare under dagen ska jag även rida, så klart! Dom är så fina mina älsklingar. Blir kär bara jag tänker på dem! 

Nu ska jag fortsätta titta vidare på filmen. Hörs och syns och saknas och så vidare.. Tjing! 


Jag och Fia, vilka kungar! 

  


As long as we can walk we play

Till att börja med hade jag en riktigt trevlig kväll med mina vänner igår, som jag så sällan träffar. Dock verkar jag vara den enda som mår bra idag.. Man är väll född med rätt gener ;) Denna första sommarlovsdag har jag mest glassat omkring och gjort ingenting. Har städat lite på rummet och tittat på lite film. Blev även ridning på finaste Bell, och Curre skulle också jobbats, men han är inte riktigt bra. Tyckte senast igår att han sett lite konstig ut, som om att han går och trycker lite. Och eftersom jag inte red på dom igår och han åt glatt tänkte jag inte så mycket mer på det, eftersom jag lätt blir lite övernojjig. Men idag var det värre och så fort jag satt upp på han kände jag att det var fel, för det kändes som att sitta på en häst med sadeltvång, och så är inte han i sitt vanliga jag. Däremot fick han skritta mycket, och trava lite grann trots att han inte riktigt ville, på långa tyglar eftersom att han måste röra igång magen, så han inte får ännu ondare, min stackars plutt. Så nu ska jag ut och longera honom lite grann innan han går in bara, och sedan blir det en loppfrökur för hans del, så blir det förmodligen bättre om någon dag bara. Just nu befinner sig även Mats och mammas amerikanska vänner hemma hos oss, och jag briljerar verkligen med min engelska! Sjukt skönt. Och sedan vid 9 tiden ikväll så ska jag, Fia och Linus på bio och se nya Pirates filmen. Äntligen! Hoppas som tusan på att den är bra. Tjing så länge!


PUSSS


Sommarens första dag

Idag tog jag äntligen ett efterlängtat sommarlov! Har verkligen kämpat och längtat in i det sista. Blev ett stipendium med hem till och med. Kan säga att det trodde jag inte, men jag och Emma har fortfarande roligt åt händelsen, när vi förstod att dom menade mig i motiveringen, så här efteråt. Ikväll väntas lite häng med mina fina vänner, men just nu väntar jag bara på att min fina, efterlängtade bror ska komma hem.


Emma, jag och Jennifer


David och Casper - Mr. and mrs. Hemlig

Nu är det ta mig tusan bara ett enda jäkla år kvar, sedan är det våran tur att få stå där med hattar på skallen. Längtar redan!


Årets avgångare

I år var det dags för min absolut bästa vän och kusin Sofia Ivarsson att få gå på bal och ta studenten. Slående vacker var hon! Grattis Fia!!


Bal. Fia och Michael






Finaste Fia


Fia och Michael


Student.


Fia och Michael


Massa glädje!



Summer of 11

Så har då sommaren äntligen börjat! Har haft en lugn, varm och skön dag, där jag mest städat och plockat undan överallt och ingenstans. Älsklingarna fick vila idag och bara gå i hagen, vilket dom uppskattade väldigt mycket. Fick dock stå inne och sova några timmar först, eftersom vi kom hem klockan 5.. Vi släppte ut dom andra tre på en gång då, eftersom det var så fint väder, men mina fina blev faktiskt väldigt nöjda över att få komma in och få sova ordentligt. När jag sedan kom x antal timmar senare för att släppa ut dom tittade dom fortfarande sömnigt på mig och undrade vad jag gjorde där, stackarna.. Annars red jag Comedie idag, och det var väldigt roligt för det har jag inte gjort på länge. Hon var så lugn och snäll så, så vi behövde inte diskutera någonting. Både ovanligt och skönt.

Nu måste jag dock hoppa in i duschen, annars kommer jag aldrig upp imorgon! Denna vecka blir det fullspäckat schema, men det ska nog gå vägen. Och på fredag får jag äntligen ett efterlängtat sommarlov. Tjing så länge från skogen!


Fina Comedie förra året.


Tävling Norge, Baltic Cup 3-5/6

Tidigt i torsdags morse tog jag, Mats, mamma och Emma + mina två fina hästar bussen mot Epona Ryttersenter i Norge. Det blev min första internationella start på storhäst och jag är mycket nöjd efter helgen. Resultatmässigt inte så bra, men rutinmässigt och känslomässigt hur bra som helst! Hade verkligen världens flyt och hur jämna och fina rundor som helst, men dock en del stolpe ut kan man nog kalla det. Fick alltså inga markanta rivningar, men åkte i alla fall hem med en härlig känsla i kroppen, och jag kan knappt vänta tills jag får hoppa nästa 140 klass nu! Resan fram och tillbaka var dock ingen hit, då den tog 10 timmar enkel resa, men det var absolut värt för att få tävla på deras fina anläggning och bra banor tycker jag. Hade som sagt även Emma med mig och hon var en super groom! Hade en mycket rolig helg med tokigt och glatt folk och galet fina hästar.


Fredag:
Curre:
130cm - 12 fel (kval 1)

Bella:
130cm - 8 fel (kval 1)


Lördag:
Curre:
135cm - 12 fel (kval 2)

Bella:
135cm - 4 fel, 10a (kval 2)


Söndag:
Curre:
120cm - 0 fel

Bella:
140cm - 16 fel, debut. (Final, GP)


Har tyvärr blivit så dålig på att ta bilder, så det blev inga bilder från tävlingen..

Gammal bild på mig och fina Landcruiser


RSS 2.0