Hal student

God kväll vänner! Hann knappt komma hem innan jag gav mig iväg igen. Steg upp tidigt idag för att åka på risktvåan, alltså halkan. Så nu är det avprickat också, kan ni alltså förstå hur nära det är till uppkörning och uppskrivning nu? Det enda som krävs nu är tid till att avsluta det hela.

Annars har jag firat min Valborg med att skriva en hel bunt med studentinbjudningar, äntligen färdig! Har sådan skrivkramp att jag är färdig att amputera armen här och nu. Låter dock bli för det blir så svårt att hålla i tyglarna annars. Känns också väldigt skönt att få några saker på måste-listan avprickade än att befinna sig i det redan överflödiga alkoholvimlet. Nu ska jag krypa ner i min varma, härliga säng medan ni dansar vidare. Glad Valborg på er!


Tävling Drammen, Norge 27-28/4

Hemma igen efter årets, utan tvekan, lerigaste helg! Häre vilket kaos det har varit innan allt kom till sin rätt. Det är svårt när det är både norrmän och pollacker som ska bestämma och kommunicera.. Men till slut så går ju allt, och tur är väll det! I alla fall så var det årets första utomhus tävling. Alla tre hästarna hängde med, vilket var både ovanligt och ovanligt roligt, så klart!

Alla hästarna skötte sig mycket fint, och Curtbullen om någon visade framfötterna direkt med väldigt fina rundor och bakben som gillade att vistas uppe i luften. Och vad pigg och glad han har varit! Helt tokig på framhoppningen, framförallt med bocksprång och öronen framåt mest hela tiden, så roligt! Cordelie hoppade strålande, som alltid, men vart väldigt trött mentalt på grund av alla intryck, och denna gång hade jag inte bara svårt att hitta tillbaka till position för att hon hoppar som en jäkla kanonkula. Dock måste man ändå tänja lite på gränserna för att de ska börja orka mer någon gång, så hon ska få gå lite lugnare nu en stund. Bella visade än en gång att hon alltid är bäst när det gäller, och skärpte till sinnena riktigt när hon kände att piloten gick in i 100% fokus-koma när det var dags för Grand Prixen under söndagen.

Bella och jag såg till att avsluta en härlig helg i Drammen med att ta hem ett 11:e pris i GP:n med en riktig toppen runda! Måste vara en av mina absolut bästa rundor och hon var så hög, fin och försiktig hela banan. Dock SÅ HÄR surt att vi var 1 (Just precis, EN!!!) hundradel från att få rida omhoppningen. Som punkt för denna tävlingssumering så är jag otroligt nöjd med helgen och årets första ute-hoppning, och jag har än en gång fått bekräftat vilka fantastiska och fina hästar jag har!!!




Taskigt av piloten att börja rida fram på 2:an för att sedan ångra sig.. Behövdes några rundor innan inomhusfasonerna gav sig. Men visst är han fantastisk!??


Se så hon hoppar!!! Förstår ni hur avundsjuka ni bör vara på mig som får ha den här otroligt fina hästen! Kommer dock alldeles för fort och stort in i kombinationen, vilket beror på, som jag skrev tidigare, att hon var mentalt trött och därmed extremt stark och svår att finna position på, speciellt i samband med gigantiska språngkurvor (trots mantag och KNÄSLUT) samt ponnygapningar med huvudet siktandes rakt ner, gjorde dock mitt bästa och såg till att inte dra i henne utan få henne att tänka till när hon blir "unghästig", vilket hon verkligen gjorde! Rättade sig så fint, PRECIS som man vill! Förstår ni alltså vilken pärla! Åh, ni skulle bara veta hur mycket lovord jag kan ösa över denna häst!!!


Väldigt suddig film, och känns även något missvisande då jag tycker det ser ut som om att rundan är hackig och ojämn. Dock var denna runda precis lika rytmisk och jämn som 130 rundan, förutom att hon hoppade 100 gånger bättre! (Och att vi skippade flygturen på vattnet;)) Speciellt på de större oxrarna så jag fick, för första gången, hålla i mig lite! Äntligen, snart kommer det!!!

Drammen Session


























Kommentarsvar

Jag har fått in en följdfråga på föregående fråga som jag svarade på, den angående hjälptygeln graman, vilken jag tänkte ge svar i ett nytt inlägg, då jag inte är så hajpig på att länk och sådant ;) 

vet du om de är samm i dressyren :D?? 
Om jag ska vara ärlig hade jag ingen aning om det, i och med att jag inte är så insatt i just tävlingsmomentet dressyr, men jag har ändå alltid haft en extremt stark intuition att hjälptyglar överhuduvtaget borde vara förbjudet, i och med att poängen är att man ska ha en sådan eftergiven och arbetssam häst som möjlig med minsta möjliga hjälper utan så kallat "tvång". Men för att ändå vara på den säkra sidan var jag tvungen att göra lite reserch, och än så länge har jag endast hittat svar som stöder min tes, då även ur ett stycke från självaste TR. Därför måste jag nog ge det slutgiltiga svaret att den är totalt förbjudet med hjälptyglar överhuuvdtaget inom dressyr. Om någon som är mer insatt i detta har något annat, och mer korrekt svar så får ni gärna höra av er hehe ;)


Mot Drammen!

Nu lämnar vi Karlskoga och rullar vidare mot Norge. Är riktigt förväntansfull! Så roligt att få komma ut igen, och dessutom med alla tre!


Kommentarsvar

får man rida me graman på tävling (:?

Hej! Det beror på om du rider ponny eller häst. På ponny är det numer absolut förbjudet att använda graman överhuvudtaget. På häst är det däremot alltid tillåtet att rida fram med graman, men du får inte använda den på framhoppningen förens du rider 140 klasser eller större. Alltså spelar det ingen roll om du har flertalet placeringar i exempelvis 150 klasser, och rider en 130 klass, graman under framhoppning får fortfarande endast ske för 140 klasser, eller större, ingenting där under. Gramananvändning för "fullständig" framridning beror alltså på vilken klass du rider kan man säga.


Glittery packningsdag

Hejsan vänner! Bloggar med min kära kusin i luren, alltid lika trevligt! Idag har jag putsat och packat hela dagen, förutom när jag varit i skolan. Så det är full rulle! Imorgon styr vi ju kursen mot Drammen, Norge, och denna gång följer alla tre (Curre, Bella och Cordelie) med! Så roligt! Vet knappt hur vi ska få in allt i vår lilla lastbil, men mamma har nog något ess i rockärmen för att få det att funka. För övrigt blir det långhelg med tävling hela helgen plus att vi är lediga både måndag och självfallet tisdag från skolan. Däremot har jag ändå ett ton läxa i företagsekonomi dock, vilket inte lockar så där fruktansvärt mycket, men som ska göras. Kan i alla fall bestämma själv när på dagen jag ska sitta med det och när det blir hästeri, vilket är en riktig frihet!

På måndag är det föresten halka också! Kommer ta mig tusan halka av den där jäkla banan rakt in i en majbrasa. Häftigt! Känner i alla fall hur jag bara kommer närmre och närmre det där befriande körkortet. Tell me about hur damn awesome det är! Skulle vara så skönt om jag hade det redan igår! Får trösta mig med att det snart är i hand, förhoppningsvis. Nu ska Denise kila till sängs för imorgon ska ögonen öppnas tidigt. Planen är att rida hästarna hemma innan vi åker, så att vi sedan kan leda dem en stund när vi kommer fram, så de inte behöver utsättas för ytterligare påfrestning när de åkt en stund också. Känns alltid lite bättre. God natt med er folks!


Söndag

Åkte på ävnetyrsdag till Kungsör för att se på Kajsa och Jempy när de tävlade lag. En mycket rolig dag och de var lika söta som alltid. Självklart nollade de båda rundorna också! Sedan satte vi på övningskörningsskylten på skodan så föll det på min lott att köra hela vägen hem. Gick väldigt bra och var kul att få köra på lite för en gång skull! Tog eget initiativ och blev lastbilsomkörare där på vägen också, vilket gick bra trots allt regn och vatten överallt. Hästarna fick ta det lugnt denna dag eftersom de gick hårt föregående dag. Hade en mycket rolig, bra och givande dag!


Söta Kajsa och Jempy


Lördag

Hoppade alla hästarna hemma, vilket de gjorde otroligt bra! Alla hoppade fantastiskt bra och Curre och Bella fick hoppa riktigt stort för omväxlingens skull vilket de alltså ytterst sällan gör annars på hemma plan. Alla hästarna kändes så enkla och härliga att rida och de är verkligen duktiga rygganvändare nu hela högen. Så kul! Hade verkligen världens känsla och det känns super inför Norge, med dessa toppen rundor i bagaget. Bjuder på en film från Curres sista runda denna kväll (ursäktar dock för mycket suddig film och för mammas och Mats härliga kommentarer ;)): 



Måndag

Hejsan vänner! Förlåt för att jag inte skrivit, jag som lovat att skriva och allt! Men jag har verkligen tight om tid nu.. Nu måste jag verkligen sova också för imorgon ska det gås upp tidigt.. Men ska verkligen göra mitt yttersta för att hinna med att skriva imorgon, hoppas ni orkar hålla ut och vänta! God natt folks!


Bästa

Helt galet otroligt vad fina mina älsklingar varit idag!!! Om det inte var bästa, så var det ta mig tusan en av de absolut absoluta bästa ridpassen på alla tre någonsin!!! Helt galet att jag är så lyckligt lottad att ha så fina hästar! Åh vad jag är lycklig!!!

Berättar mer om dagen imorgon, nu är jag så sjukt trött så sängen väntar för min del. Hoppas ni haft en lika bra dag som jag! God natt!


Gör det jag gillar mest


Toffeldax

Idag är det skoningsdax för hästarna, skönt med nya tofflor på hovarna! Medan Mats skor ska jag rida på Cordelie som verkar ha massor av energi idag! Får se hur pigg hon är efter passet ;) Tjing!


Massiv Lyx

Min snälla mamma bara skämmer bort mig totalt! För det första så har jag fått en riktig sovmorgon = inget alarm ställt, och jag har verkligen inte gått upp förens för en halvtimme sedan. Visserligen vaknade jag 20 i 8, men sedan har jag verkligen bara legat och degat i sängen och läst en bok. Sedan är jag helt säker på att vi kom överens om att hon endast skulle släppa ut hästarna imorse = jag gör stallet, men icke! När jag kommer ut är det redan färdigt! Så det enda jag har på att göra listan idag är att göra det jag helst vill av allt, rida! Så jag är verkligen så tok ledig som man kan bli! Tackar mamma för en riktigt härlig, EXTREMT LEDIG dag med endast roligt på aktivitetslistan!


Cornet Obolensky









Jag vet, JAG VEEET!!! BLI MIN!!!!! Blir lika tok-kär varje gång man ser en ny WC och han är med. Vilken häst alltså! BIG VILL HA!!!  Gårdagens världscup hoppning på TV var alltså mycket givande, dock mycket tråkigt för Roffe och favorit-Kevin som rider så bra! Däremot dreggelx2 över fina favorit hästen, så är rätt nöjd ändå ;)  


Bara Denise

I veckan som gått har hästarna både longerats, ridits ut och trimmat lite caprilli. Dom har varit väldigt glada och pigg när de fått komma ut, och det har varit skönt att kunna låta dom sträcka lite på sig. Sedan har de även jobbat lite caprilli, vilket de gjort mycket bra! Igår red jag endast Cordelie, som fick fortsätta på samma spår. Provade ett nytt bett, vilket funkade hyfsat. Får stopp lite enklare på henne när hon tycker det är jobbigt och gör sina super luftsprång som hon har börjat med. Är så frustrerande för tillfället dock för jag kan inte riktigt separera saker och ting ifrån varandra längre, då det är så galet mycket med skola, hästar, körkort och så vidare, så jag blir helt förvirrad i mig själv. Så frustrerande! Vet ju att jag är bättre än så! Men jag finner lixom ingen riktig sinnesro för tillfället, och då blir jag ju stressad och frustrerad över det också! Det är så svårt när man balanserar ut, att balansera in igen, speciellt när det bara hänger på de där mini mikro detaljerna som hjärnan lixom glömmer att koppla hela tiden. Detta gäller alltså allt! Skola, hästar, körkort. För mycket att tänka på samtidgt, helt enkelt. Men nog pratat om det, Cordelie gick i alla fall jätte bra igår och hoppade hur fint och försiktigt som helst! Verkligen runt och luftigt och med bra avstamp. Hon är så fin och rolig att rida den hästen!

Idag ska Cordelie och Curre fortsätta med caprilliövningarna medan Bella ska få hoppa lite, och öva på att hitta det ordentliga flytet och jobba med lite större språng och galopp som behövs för utomhus säsongen sedan. Annars ska jag inte göra någonting med den här dagen. Så skönt att för en gångs skull inte ha miljarders av miljarders med läxor att tänka på, så idag ska jag faktiskt bara satsa på att vara Denise, och bara kunna koncentrera mig på mina fina, underbara hästar. Tjing!


Tävling Strömsholm 15/4

Har så klart glömt göra en sammanfattning från lagtävlingen i Strömsholm. Vi blev ombedda att rida med i Div. 1 laget, vilket gjorde att vi åkte dit med Bella. Vi hoppade endast lagklassen som gick i 120cm. Var väldigt nervös över hur intresserad hon verkligen skulle vara i och med att det inte var speciellt mycket för henne att jobba med, sedan var hon även helt vild på framhoppningen! Verkligen pigg kan man säga, och kommunikationen funkade väll ungefär inte alls. Men när vi väl kom in på banan sen så var det som hand i handske igen och så enkelt och fint hon gick runt med en felfri runda i bagaget. Hoppade verkligen super runt hela banan! Så roligt! Laget lyckades oturligt nog dra på sig 1 ynka tidsfel vilket gjorde att vi stog precis utanför omhoppning, men med en garanterad 3:e plats. Kändes skönt att göra en bra insats för laget och vi åkte hem mycket nöjda och glada.

Bella:
120cm - Lag A1:a, 0 fel (Totalt 1 fel), 3:a

image description


Gatans naglar

Härligt när körskolan har låst för en gångs skull när de är ute och kör.. Väntetid ute i kylan: 40 minuter, brrr! Då får man helt enkelt hitta på något annat. Så går ni förbi en ensam tjej på gatan som målar naglarna så vet ni att det bara är jag som har extremt tråkigt och försöker få tankarna från att det är så galet kallt ute!


Landcruiser

Du vet allt hur man gör någon lycklig! Bästa Curtbullen!


Superfrukost

God morgon vänner! Sitter och petar i mig lite frukost för tillfället. Klockan 8 är det dags för lastbilen att rulla mot Rocklunda för vattenträning med Bella och Cordelie, för Lotta. Skulle egentligen haft landsvägskörning på körskolan idag, men då krockar det tyvärr, så vi får ta det nästa tisdag istället. Annars känns det mycket spännande att prova hoppa vatten med lilla Cordelie. Hon kommer förmodligen undra varför vi ska hoppa över en gigantisk vattenpöl när man lika gärna kan springa på marken vid sidan om ;) Jag är i alla fall inte orolig över att hon inte kommer hoppa, för det vet jag att hon gör, men nog kommer hon säkert tycka det är lite konstigt första gången. Gud vad roligt att hoppa vatten! Nu känner man verkligen hur utomhussäsongen närmar sig med stormsteg! Wiie!


3:e bästa

Givande dag!! Laget kom 3:a och Bella hoppade som en hel miljon! Gud vad roligt det blev att åka hem nu!


Solväder

Framme på ett SOLIGT Strömsholm!


Strömsholms knoppar

Hejsan vänner! Ursäkta för dålig uppdaterig, men nu har livet varit så där hektiskt igen, med massa beslut i bagaget. Men nu är allt lugnt och skönt igen. Igår hoppade jag alla hästarna, använde endast ett travhinder, som de alla gjorde mycket, mycket bra! Runda och försiktiga. Sedan rullade vi bort yrs bommen och tog det i galopp några gånger, där jag kunde rida fint intill och fick önskad respons, SÅ fina!

Nu står vi och gör i ordning Bella för att sedan åka vidare på tävling i Strömsholm. Har blivit inringda till Div.1 laget, så idag hoppas vi på vinst! Hoppas verkligen Bella kan hålla dig intresserad, i och med att det inte är så högt, så vi kan göra en bra insats för laget. Men hon brukar ju kunna briljera, eller hur? ;)

Annars måste jag också meddela att körningen går sjukt bra! Övningskörde med mamma här om dagen till Kristinehamn fram och tillbaka. Det är fascinerande hur mycket folk kan gasa upp och sedan panik-bromsa på en helt rak och fri väg. Men det var skönt att få köra lite motorväg i alla fall, så kul att få köra på lite med den där lilla Skoda jäkeln.

Igår hade vi även myskväll hemma hos Emma, en riktig toppen kväll! Nu är Belle färdigknoppad så nu ska jag in och borsta vidare, hörs sen! Tjing!


Körfältsbytarn

Dog inte!! Vilken kick ass körlektion! Är nu mera kung på att byta körfält både i och utanför stora rondellen. Häftig! Damm nu vill jag ha det där jäkla körkortet!


Den döda körläraren

Hejsan vänner! Det är sol ute!! Hoppas sinnet lättar upp med vädret. Snart ska det köras bil! Idag får jag köra med Tobias för Lena har ögonfluss = LÄSKIGT. Hoppas jag inte dödar oss. Tjing!


Kommentarsvar

Tar och svarar på några frågor jag fått in. För det första, något som fler av er undrat:

hallå! var har du gjort av din fina comedie? kram
Hejsan! Vår fina Comedie är utlånad till min goda vän Natasha Pedersen :)

snälllla förklara skillnaden mellan a0a0 å a0 <3
Hej! Jo, A:0+A:0 och A:0 är olika bedömningar som man rider. A:0+A:0 är det samma som två faser, alltså en grundomgång och vid felfri grundomgång fortsätter man direkt med att rida omhoppningsbanan. A:0 är istället detsamma som tidshoppning. Alltså endast 1 fas som direkt går på tid. Där gäller det att vara snabbast ända från start om man vill vinna. Sedan har vi lite andra vanliga bedömningar som A1:a, vilket betyder att alla som rider en felfri grundomgång får rida omhoppning mot varandra efteråt, samtidigt som hindren höjs en aning till omhoppningen. Bed.A är det som vanligtvis kallas för Clear round eller det man rider i avdelning B. Sedan är även WR (Winning round) en vanlig bedömning. Den går till på samma sätt som en A1:a förutom att man inte höjer hindrena inför omhoppningen.

Hoppas detta gör dig något klockare på alla bedömningar som man vanligtvis rider!

Fortsätt gärna ställ fler frågor, alltid roligt om man kan vara till hjälp med något! :)




Regnigt myspys

Hejsan vänner! Nu har kusin Fia åkt tillbaka till Skara. Tråkigt värre, men om 5 veckor är hon faktiskt hemma igen! Har varit en sådan rolig vecka när hon varit här, och i söndags fick jag äran att rida mitt första ordentliga pass på hennes Magie. Gud vilken rolig häst! Precis som hennes andra två systrar (Comedie och Cordelie). Hon gick väldigt fint med bakbenen så fint under sig! Mot slutet började hon även ta för sig mer mark, precis som man vill sträva efter. Så fin och verkligen super rolig att rida! Samma dag så red även jag och mamma ut tillsammans. Väldigt mysigt och roligt med tanke på att jag knappt kan komma ihåg sist mamma hade tid att verkligen rida ordentligt. Myspys!

Denna dag har varit väldigt regning om man bor i och runt om Karlskoga. Dock har den varit förvånansvärt bra! Har hunnit med att slutföra min talanalys, vilken kändes som den blev kick ass-bra! Har även hunnit kolla igenom och korrigera svenska talet så jag kan hålla det på fredag, äntligen! Känslan var att även det blev toppen bra! Sedan har jag plockat undan på rummet och gjort diverse väsentligheter och avslutningsvis har jag haft en kvalitets timme i stallet med massa myspys, rengöring, undanplockande och fodring. Älskar att kunna gå och småpyssla i stallet en lugn kväll och bara pussa på mina hjärtan. Det behövs verkligen då och då!

Ìmorgon ska jag ha körlektion i två timmar på förmiddagen och sedan satsar vi allt på att få projektrapporten så färdig som möjligt. Men innan dess krävs lite sömn. God natt med er!


Mamma med Cordelie och jag med Bella när vi red ut här om dagen


Tävling Karlstad 9/4

Tog med oss gänget och rullade iväg på en liten regional tävling i Karlstad. Den som började var Fia, med Curre! Tokigt va? Men när det ändå gått så bra för Fia när hon tränat lite på honom i veckan tyckte vi det kunde vara roligt om hon fick starta Curre också, en 120cm A:0+A:0. Lite roligare än att bara sitta på unghäst hela tiden, även fast hon inte har något emot det ;) Men även lärorikt när man inte tävlings tävlat på ett tag. Och så bra det gick! En utanför placering, trots att det kanske var 3-4 år sedan Fia tävlade 120 sist. Så duktiga!

Mina två skötte sig också toppen! Cordelie hoppade en 120 klass (avd.b) och fick en rosett med sig hem, trots att det blev 1 meter långa tyglar där ett tag. Ni som ridit med dyngsura tyglar utan stoppers vet vad jag talar om... ;) Bella gick en 130 klass, A1:a, och hoppade också så galet fint! Vilken rygg!! Och verkligen försiktig var hon! Även hon gjorde som Curre och hamnade första utanför placering. Bella var dock väldigt vild kan man säga, i och med att det enda som hon hoppat sedan SM:et har varit lite låga caprilliövningar. Så ni kan ju tro vad hon tänkte när vi helt plötlsigt stog där på tävling: YYYEEEEEHHHAAAAAA!!!!! Hihi! Så himla roligt när dom blir glada och tycker det är kul!

Så trots århundradets värsta väder (storm, regn, snö och hagel på en och samma gång) så vart det en lyckad och bra tävling denna gång med!


Fia och Curtbullen efter en lyckad start


Hinderbärare

Titta vad jag fick av Mats igår! Han hade äntligen byggt mig en hinderkärra! Det enda som fattas nu är ett litet tak så är den komplett. Så himla bra!


Påskig hoppning

Hejsan vänner! Vilken dag det varit. Är verkligen över lycklig över att kära kusin praktiskt taget bor här på sitt lov, så himla roligt! Hon är snäll och hjälper mig så mycket, och de sista dagarna har vi jobbat på duktigt med hästarna. Så himla fina är dom!

De sista två dagarna har vi hoppat lite småhinder och trimmat igenom dom lydiga emellan och fått dom följsamma. Vi har både börjat och avslutat med travhinder i alla övningar och jobbat med både runda, korta svängar och lite längre, raka sträckor där vi jobbar på att få igång aktiviteten ordentligt i dom. Galet vad fina dom är! Cordelie har hoppat super båda dagarna, även om hon var något tröttis idag. Bella har hoppat väldigt runt och väl och Curre har Fia gjort. Super bra för Fia att sitta på något annat än unghäst och suga åt sig de där nyttiga sista bitarna som man inte kan kräva av Magie än. Han har verkligen hoppat jätte fint och, som vanligt när det gäller sådana här övningar, gjort allt på minsta möjliga millimetern super!

Det är verkligen roligt när hästarna bara sköter sig och är så fina, och då tycker man verkligen själv att man rider bra! Skön känsla!

Idag har jag varit med Fia när hon har startat årets första tävling på Magie. Det gick hur bra som helst och de nollade självklart med en toppen runda! Mycket rolig dag som nu ska avslutas med Påsk firande, alltså massa god mat hehe. Glad Påsk på er!


Fia och Magie efter en nollfelsrunda idag


Studentskiva

Torsdags kväll blev tokig! Började hos Emma med god mat och härligt sällskap, sedan kom det mer folk för förfest innan vi drog till Statt på studentskiva. Dansade som tokiga galningar och hade en så sjukt rolig kväll! Bättre debut-kväll och sällskap kunde jag inte få! Nu längtar jag redan till nästa gång, trots att jag var så kallat "klen" dagen efter ;) TJO! 

 


Vägarnas kung

Som ni har fått en liten hint av tidigare så har jag ÄNTLIGEN börjat på körskolan. Väldigt roligt! Jag har tagit mina första körlektioner, och hur bra går det inte? Har fått mycket beröm av min körlärare som tycker jag kör väldigt bra, och sist så gjorde vi bland annat stopptest. Lite skojigt måste jag säga! Och då fick jag även reda på att jag har väldigt bra reaktionsförmåga. Alltid bra att veta ;)

Nästa gång jag ska köra så är det stadskörning som står på schemat. Då får vi se hur många människor jag kommer lyckas köra ihjäl på 1 timme.. Hehe. Största farhågan: Ja! Nej det ska nog gå bra. Så snart har ni förhoppningsvis mig och skodan själva på vägarna. Så snart får ni allt se upp! ;)


Tävling Grevagården, Baltic Cup 30-31/3-1/4

Vi tog med oss Curre och (kors i taket!) Cordelie till Grevagården för att rida deras omgång av den internationella Baltic Cup, och var det någon som briljerade under helgen så var det minsan mitt otroligt fina 6-åriga sto! Cordelie debuterade både 120 och 125cm, internationellt och avd.a på en och samma helg! Och så hon skötte sig! Rev inte ett enda hinder på hela helgen, dock var jag i första klassen tvungen att lägga en volt då det gick lite fort och jag ville inte riskera att lägga henne fel på nästa oxer som var rätt bred och stor, och i andra klassen blev hon lite fundersam när vi skulle hoppa kombination jämte väggen med hela publiken ovanför, vilket gjorde att hon skyggade undan och undrade varför dom stog där. Så vi fick massa tidsfel, men sedan hoppade hon igenom så fint så! Oj så duktig hon var!! Och sista klassen så både nollade och och tog med sig ett litet pris hem! Så himla duktig!

Curtbullen fick gå lite lägre klasser denna helg och bara ha lite kul vilket, jag kan intyga, han hade! Han var verkligen helt tokig och bockade och hade öronen framåt hela tiden. Så söt! Älskar när dom är så glada och verkligen visar att dom tycker det är roligt! Så kul! Otrurligt nog så hade han dock sådana jäkla fisrullare hela helgen, och i 125 klassen var det värst! Så mestig, hörs inte ens när han var på bommarna men ändå så river vi tydligen.. Faktiskt orättvist åt honom när det finns de som är i mycket kraftigare.. Men jag hade toppen känsla i alla fall och han hoppade jätte fint och var glad, så kan inte vara annat än nöjd! Åkte hem med två, än en gång bekräftat, super fina hästar!

Fredag:
Curre:
120cm - A:0+A:0, 4 fel

Cordelie:
120cm - A:0+A:0, 6 fel - debut!

Lördag:
Curre:
125cm - A:0, 12 fel

Cordelie:
125cm - A:0, 15 fel - debut!

Söndag:
Curre:
120cm - A:0, 4 fel

Cordelie:
120cm - A:0, 0 fel, 11:a


Finaste Cordelie visade verkligen upp vilken fantastisk hopphäst hon är!


Studentig huvudvärk

Hej vänner! Studentskiva igår på Statt = svinkul! Mår dock efter nattens bravader idag också... Tur att jag har en liten goding som håller mig sällskap ;) Måste dock ta mig ur sängen nu, för idag är det hingstvisning på Eklunda. Hoppas ni får en fin dag!


Cascabel HH

Du gör allt så mycket bättre! Finaste flickan!


Bilträning

Sorry, vänner, för så dålig uppdatering från helgen och så vidare men säger bara: full rulle! Idag har det varit körskolan för hela slanten med lite hästeri däremellan för att sedan ha träningar hela eftermiddagen/kvällen = trött Nyberg! Imorgon blir det mer körskola med min allra första körlektion! Tokigt värre! Har fortfarande MASSOR att göra förutom det men ska försöka hinna blogga efter ordning. Nu ska jag i alla fall ge mig själv en efterlängtad sömn. God natt!


Snö, regn, blåst

Härligt att komma hem till "värmen".. Snart väntas utpackning i snöstorm, tur att det finns värme inomhus efteråt i alla fall ;)


Fantastisk

Hejsan vänner! Har knappt haft teckning på hela helgen, finns aldrig i Grevagården, något jag hade glömt... Nu är vi i alla fall på väg hem och jag säger bara shit pommes! Visste vi det inte förr så vet vi i alla fall nu vilken oslipad diamant vi har i vår lilla kvartett! Så fantastisk! Skriver mer om helgen när jag har landat hemma. Tills dess får ni ha det fortsatt bra. Tjing!


RSS 2.0