Underbara fina

Avslutar min tävlingshelg på bästa sätt genom att inneha 3:e priset i 145 klassen på Bella! Hon var helt grym! Vilken häst! Nu är det inte så långt hem längre.. ;-)

Curre gick också bra idag, två fis-nedslag. Han kunde lika gärna varit nolla, men ibland räcker det med en "vindpust" och ibland har man tur när man "river utan att riva". Vi körde på två "vindpustar" idag, men tusan vad han kan hoppa! Så härlig!

Nu är vi på väg hem och jag känner mig mer än nöjd just nu, speciellt efter den där 3:e platsen. Satt otroligt fint efter en lite oflyt-helg :-)


Lördagshoppning

Hejsan vänner! Till att börja med: Waah vad fina hästar jag har!!! Red 140cm på båda hästarna idag och herregud vad de hoppar! Helgen verkar dock vara full av små ryttarmissar här och var som kostar..

Bella var fantastisk idag! Vi var felfria fram till näst sista hindret där vi lyckas ta med oss båda de sista bommarna.. Hängde så himla spindeltrådigt på mitt överliv. Oj så surt! Annars hade hon nollat mer än väl minsann!

Curre var också helt fantastisk och hoppade så väl och fint, som han alltid gör! (Väldigt bortskämd med det ;-)) Hamnade dock lite för långt ut tidigt på en linje vilket straffar sig på en gång.. Sedan hade han ett onödigt nedslag till. Men idag var det absolut jag som hade 12 fel medan Curre bara hade 4. Tar helt och hållet på mig de två första nedalagen, det sista kommer lite på köpet (Rev tre i rad), men sedan var vi tusan back on track! Oh så fin han också var! Är så knäppt att jag gör så många småmissar hela den här helgen, känns lite som att jag samlar alla årets missar på en och samma helg. I och för sig väldigt skönt om det kunde vara så.. ;-)

Måste dock bara säga att tusan vad häftigt det är att rida! Att hoppa! Att susa omkring där uppe i luften, på flera 100 kilo, levande muskelmassa! Vilken känsla, vilken boost, vilken adrenalinkick! BAM VAD HÄFTIGT! Tycker så synd om alla som aldrig får uppleva den känslan. Shit vad jag älskar det här! Helt magiskt!!!


Catch up

Hej vänner! Sorry för dålig uppdatering nu igen. Ska försöka mig på en liten sammanfattning.

Torsdag:
Curre och Bella trimmades med bommar. Curre var pigg och glad och hade ordning på benen. Bella var lite smågrinig men över lag sett jätte fin. Curre blev även klippt, så nu är han super snygg, lilla Casanovan ;-) Cordelie hoppade lite på lektion och var super duktig! Har verkligen mognat på sig nu igen och blivit mer stark på det raka spåret. Skönt att hon blir mer och mer stadig med sin stora kropp och inte alls lika vinglig. Än är det lång väg kvar men det är så härligt med alla små framsteg!

Torsdag:
Tokig dag, minst sagt.. Men packade och fixade allt inför helgen. Curre fick gå ut och ha roligt, vilket han hade, medan Bella fick gå ett trimpass. Hon var som en dröm! Så fin! Perfekt avstämning i ca 30-35 minuter inför 3 dagars tävlande. Hade även inflyttningsfest för Stampe i nya buren :-)

Fredag:
Är på tävling i Jönköping. Meningen var att åka till Gävle, men där fick vi inte plats, så då åker vi och rider samma klasser fast i Jönköping istället. Så idag har både Curre och Bella gått 130cm och det gick inte speciellt bra på någon. Men det är ingen idé att deppa ihop. Är riktigt bortskämd med att det går så himla bra hela tiden, så till slut måste man vara förberedd på en dip här och var, annars snurrar det inte runt, så är det helt enkelt. Bara att försöka göra något bättre av det nästkommande dagar.

Imorgon går båda hästarna 140cm, så nu är det dags att sova för att orka. God natt! :-)



Flyt-tisdag

Hej vänner! Idag har allt flutit som det ska. Började dagens ridande med Tin Tin, som var väldigt duktig än en gång, men något unghästig och bensinstopp på slutet. Gjorde dock väldigt mycket bra.

Förutom Tin Tin så har jag även markarbetat Bella. Hon var väldigt fin, lite flaxig med näsan och oengagerad, men det gav sig rätt fort. Sidvärtsrörelserna satt som en smäck! Så härliga!

Annars hat Cordelie och Comedie longerats och Curre har bara fått ta det lugnt efter igår.

Imorgon ska vi trimma med lite bommar :-)


Måndagstempo

Hej vänner! Igår var det vanlig vardag igen. Hästarna gick super allihopa! En riktig toppen dag på jobbet!

Bella och Comedie gick i longen med mamma, medan jag trimmade Cordelie i ridhuset. Hon var så himla fin! Fick henne att verkligen sträcka ut halsen och gå väl komprimerat utan att krulla ihop sig. Det var en riktigt härlig timme i ridhuset där vi fick igenom mycket tillsammans.

Efter Cordelie tog jag ut Curre till Velamsund med Steffie och Sarah. Skönt att komma ut i skogen och framförallt att komma upp i större tempo och samtidigt få rida över massa små, fina naturhinder. Curre var helt tokig, så glad han var och kunde inte stå still för fem öre! Har aldrig sett honom sådan och det var så härligt! Öronen var verkligen spetsade hela tiden! Efteråt hade hon uppe på ont i sina lårmuskler.. Aj, aj...

Slutligen avslutade jag med Hubbe uppe i ridhuset som gick så himla bra! Trimmade på lite med flyttningarna från förra gången, vilket verkligen gick igenom! Kändes precis som när jag hade honom för några år sedan, så härligt! Vi red i ca 45 minuter och använde mycket galopp, hans allra härligaste gångart! :-)

Nu ska jag kicka igång min tisdag. Tin Tin är först ut! :-) Tjing så länge!


Struktur i en biosalong

Hej vänner! Hoppas ni mår. Vet att jag är lite dålig på att uppdatera, men teckningen här ute på landet är inte direkt något att hurra för, vilket betyder att mina inlägg inte vill laddas upp.

I alla fall så funkar livet helt OK just nu. Det är inte outstanding, men jag har väldigt fina och bra människor runt omkring mig som stöttar och hjälper till vad det än gäller, vilket gör att allt går mycket lättare.

Mina hästar har bara vilat och myst i hagen idag, och imorgon får vi se vad vi hittar på. Ska försöka mig på en veckoplanering men det brukar ju alltid sluta sådär, men just nu behöver jag struktur så det skulle vara nödvändigt helt enkelt.

Längtar i alla fall efter morgondagen. Då ska bland annat jag, Steffie och Sarah ut och galoppera våra hästar, alltid ett säkert kort! Denna helg avslutar jag i en biosalong. Ha en trevlig kväll alla :-)


Bullandö

Hej vänner! Är ute och äter med papi och storebror på Bullis. Har knappt batteri kvar i telen så det enda jag kan säga er lite snabbt innan den dör är att hästarna varit fantastiskt fina idag! Bella var som en dröm! Trevlig kväll med er! :-)


Monterar kaninbur

Hej på er! Nu håller vi på att montera en ny kaninbur till Stampe. Så fint han ska få det nu! :-)


Nu ska det bli fint på Kovik


God morgon

Nu är hästarna ute och mätta för ett tag sedan, Comedie är longerad, maten är iordninggjord och nu hållar det på att mockas och städas lite. Om en liten stund ska vi upp till Tin Tin och Florida och sitta lite på dom. Spännande!


Miss effektiv

Idag har jag hunnit med hur mycket som helst! Har fixat lite allmänt i stallet, alla hästarna utom Tin Tin blev gjorda och jag har storstädat alla skåp, lådor och så vidare + putsat allt. Känns så himla skönt!

Idag har Bella och Comedie fått gå i longen medan jag trimmade Cordelie och Hubbe, endast grundligt, och Curre fick gå ut i skogen och springa vilket han verkligen uppskattade, som alltid!

Senare på kvällen har jag varit hos pappa och ätit och myst lite, och jag kommer även sova över här. Blir en tidig kväll och jag ska bara bädda, krypa ner och somna till House som står på just nu. God natt!


Storstädning

Hej vänner! Idag håller jag på med storstädning. Alla skåp är i ordning gjorda och ur sopade + tävlingsskåpet, "soptunnan" och blå lådorna. Nu är det bara putsningen kvar och sedan sticker jag iväg till pappa för att äta middag. Hörs sen!


RS - bäst på stallströ

Måste tacka RS så mycket för bland annat den fina jackan jag fick idag! Helt perfekt! Lagom tjock och absolut regntät, vilket verkligen kan behövas när man är i stallet!

Mina hästar både äter och står på strö från RS produkter. Funkar verkligen hur bra som helst :-)


Simply the best

Hej vänner! Är på väg till ridhuset med världens finaste buse, min gamla D-ponny Hudson Bay eller Hubbe, som ni säkert minns! Det ska bli så roligt, har inte suttit på honom på runt 2 år tror jag! Det bästa är att det inte är så långt till marken haha! ;-)


Nytt i garderoben

Kolla så fin Bella blev i sitt nya regntäcke från Amigo. Hon ser väldigt nöjd ut själv om jag får säga det själv. Beror absolut på det nya täcket och inte på kompisarna Comedie och Cordelie längre fram ;-)

Känns så skönt att släppa ut hästarna igen på en måndag morgon efter en helg med tävlande. Man ser hur de verkligen uppskattar det!


Fantastiskt avslut

Nu är vi på väg hem från Karlstad. Det har varit en mycket bra helg och säsongens första inomhus tävling har gått över förväntan bra!

Igår red jag en varsin 135 klass på båda två där Bella gjorde en helt ok runda. Gick lite väl mycket mot handen och jag hade svårt att hitta kontakten med henne, men jag försökte vara med henne så mycket som möjligt, vilket resulterade i en ok runda och ett godkänt resultat. Alls klasser kan inte vara en dans på rosor! ;-) Curre däremot la i sin superväxel och gjorde en helt fantastisk runda! Han är så himla rolig att rida mot klockan då han både blir mer försiktig och är väldigt vändbar. Han gick så klart i mål med 0 fel och slutade på 6:e plats!

Idag gick de istället 140 klassen båda två. Bästa extra familjen kom och var hejarklack och det var ingen nackdel! Så himla roligt! Och båda hästarna skötte sig så fint! Bella var väldigt het och lite svår att rida, men än en gång jobbade jag bara på att vara med henne och inte störa henne. Tycker jag lyckades väldigt bra och hon gjorde fina språng! Petade ner ett oturligt hinder som jag får ta på mig själv då jag ligger kvar lite för mycket i utomhus tänket. Curre däremot var helt outstanding idag igen! Gjorde en helt fantastisk runda, med alla rätt! Fick agera fram på en linje dör jag samtidigt glömde stötta upp mot slutet vilket resulterade i ett oturligt nedslag även med honom, och åter igen får jag ta på mig felet även på honom. Precis som det ska vara. Åh så fina dom var!

Båda hästarna har verkligen varit helt fantastiska i helgen och båda har antingen nollat eller gått runt med 4 fel som mest, vilket känns väldigt bra! Speciellt som det faktiskt var vår första inomhus tävlingar nu sedan utomhus säsongen :-)


Strålande start

Hej på er! Dagen börjar underbart. Strålande sol och varmt, Bella är longad och Curre har trimmats, båda i lagom dos, super avslappnade och fina! Så härlig start! Nu är hästarna lunchade och vi ska gå och göra detsamma. Tjing så länge!


Bra mys-dag

Hej vänner! Står och myser lite efter en mycket bra tävlingsdag. Det är ju vår första inomhusstart sedan ute säsongen börjat och de skötte sig verkligen över förväntan bra! Trodde båda skulle vara ofokuserade och olydiga samt att Bella skulle hoppa något platt för att jag trodde hon skulle vara väldigt het, och som sagt ofokuserad. Men det var ta mig tusan allt de inte var! Dom var så väldigt lugna, runda och fina! Verkligen fokuserade och jag hade en väldigt fin kontakt med dom båda. Underbart!

Bella gick runt nolla med pris och Curre rev ett i omhoppningen, annars hade han också haft pris. Verkligen super fina var dom! Bättre start på inomhus säsongen kunde man inte få!


Hemma feeling

Fy tusan vad skönt det är att vara hemma! Alla trivs, tvåbenta som fyrbenta. Härligt!


Värmland

Nu är vi på väg mot mitt efterlängtade Värmland. I helgen är det tävling i Karlstad, så idag landar vi hemma och imorgon åker vi den lilla biten som är kvar till Karlstad och stannar där för en helg med tävlande. Har Curre och Bella med mig som båda går 130, 135 och 140cm i helgen.

Som uppladdning sitter jag, Benke och Doris och löser korsord och käkar lite glass. Dagen är ju helt underbar! Vilket väder! Sensommar är nästan lika bra som våren :-)


Livet är oförskämt underbart just nu

Hej vänner! Nu har ni inte hört från mig på ett litet tag. Jag vet inte riktigt varför jag inte skrivit, men det har känts lite som ett tvång och inte för att det är roligt. Men nu känner jag mig väldigt sugen på att berätta för er om det som har hänt sedan sist och det som ligger i framtiden :-)

Just nu mår jag i alla fall så oerhört bra! Allt känns som att det flyter fram i min förmån och jag känner mig överlycklig varje dag! Hoppas ni mår lika bra som jag och att ni är lika sugna på att få lite att läsa igen, som jag är på att skriva :-)


Härliga dag

Idag värmer solen ryggen på hästarna. Det är en riktigt härlig dag, trots att det blåser lite kallt.. Idag ska det mest pysslas i stallet så det blir väldigt lugnt för min del. Bella har jag redan longerat och Curre ska jag hämta in för ett pass i longen nu. Cordelie ska faktiskt få gå med på lektion ikväll och hoppa lite för att göra lite roligt, så lägger vi på en uteritt på det imorgon för henne så ska hon nog bli nöjd :-) Nu vill Curten jobba, tjing!


THAT FEELING!!!


Dalahäst

Hej vänner! Hoppas ni mår bra. Här är det bra. Hur tycker vi att Märsta gick då? Jaa... Vi trodde inte det var samma häst. Hon har aldrig någonsin bråkat förut men hennes hjärna kan helt enkelt inte ha följt med alls. Aldrig någonsin har hon stannat eller hoppat rakt igenom hinder eller varit allmänt jag-vill-inte, men nu var hon allt på en och samma gång! Ingen idé att deppa ihop, det är inte den hon är, så nu till helgen ska hon få hoppa en 110cm klass i Runsten för att hon varken ska tycka tävling blir något obehagligt eller att det blir några bakslag. Så får vi helt enkelt hoppas på att hon är sig själv igen, hänger med och har sin vanliga positivitet och vill hoppa, som hon vanligtvis älskar! Som sagt, hon har aldrig stannat förr, för det är som att hon har programmerat sin färdriktning dit öronen pekar hihi :-) Bara att komma igen!

Just nu sitter mamma och jag och lunchar på Dalahästen. Vi är på väg till Falun tur och retur en sväng bara, och jag kör. Måste säga att jag har varit en riktig kick-ass-driver hittills ;-)


Hoppning i Märsta

Hejsan på er vänner! Nu är vi på väg mot Märsta med Cordelie. Idag hoppar hon en varsin 120 och 130 klass, Avd. B. Det var ett tag sedan hon tävlade så vi får se hur det går, men hon har känts fin i veckan i alla fall :-)

Igår red jag endast ut så hon fick rasta av sig lite energi (så hon förhoppningsvis inte är alldeles för pigg idag) samt inte allt för krävande så hon bara tycker att jag är pest idag, utan jag har mest lagt upp att försöka ha henne så positiv som möjligt så hon kan komma ut efter en lång tid från tävlandet och tycka att det är enbart roligt :-)

Hejja på oss idag!


RSS 2.0