Gott Nytt År

Nu är jag instationerad hos Fia i Karlskga och vi är i full gång med att fira in det nya året! Härligt att vara på hemmaplan! Hoppas ni får en fin kväll. Gott nytt år med er!!


Igång!

Vi är igång! De senaste dagarna med hästarna har varit toppen. Vi har varit lite smått på kant med varandra ett litet tag nu men äntligen känns det som om att det har släppt! I torsdags red jag ut på dom i halkán. Tur att dom är vana sedan tidigare år som skogsboende hehe, så de tog sig fram lätt, utan problem i alla gångarter. Passade även på att trimma och gå igenom basic som fram och bak (Övergångar, växlingar och ryggningar), vilket funkade ypperligt. Härligt när man kan jobba dom även i skog och mark. Cordelie hade dock mest cirkuskonster för sig, något nytt på tapeten. Roligt att hon visar upp en lite mer lekfull sida, men dock något som inte får bli ett mönster, eftersom hon kan använda det för att slinka undan när vi jobbar mer preciserat sen.  Men som sagt, kan inte undgå att tycka det är roligt när det är lite fart och fläkt i dom!
 
Igår trimmade jag dom istället i ridhuset och WOW! Dom kan verkligen om dom vill! Bella var helt fantastisk, bland det bästa hon har gått. Så lång och låg, verkligen totalt eftergiven. Helt underbart! Hon är ju duktig på den biten annars också, ofta, men det här var verkligen the next level. Underbart! Sedan fick de hoppa idag. Bella och Curre var verkligen i sitt esse! Så dom hoppade. Bella överraskade med att vara extremt ambitiös med både rygg och bakben och Curre hoppade bara helt crazy fantastic! Kändes som att bakbenen skulle åka över huvudet på mig ibland, tokiga häst! Cordelie var också fin, men för att verkligen få ut de bästa sprången och ridningen så kräver hon så mycket framridning, annars blir det mest vilt. Dock vart jag väldigt glad över att hon blivit så kvick! Använde mig av fyra block och två oxrar, och på blockhindren försöker jag få ansprångspunkten så nära som möjligt utan minsta anspänning så de verkligen får jobba själv (Samma sak på oxrarna, men blocken är lite till för att verkligen sätta dom på prov. Absolut ingen hjälp från min sida!), och hon visade verkligen på kvicka fötter och otroligt god rygg och bakbensverkan.
 
Imorgon är tanken att de ska longeras och på eftermiddagen är tanken att jag ska ta mitt pick och pack och kila hem till skogarna för att fira nyår hemma. Men vägarna har inte varit roliga nu med balnkis, så vi får se hur det blir med den saken. Skulle dock vara skönt att få komma hem och andas in lite äkta naturluft igen :-)
 
Nu vankas det städning av rum, kan ju inte lämna en svinstia efter mig. Trevlig kväll!
 
Så här glad är jag över mina fina hästar just nu!
 

God Jul

God Jul önskar jag och mina fina älsklingar!


Do they know it's Christmas time at all

Jul, jul här i vårt hus! Hej på er vänner! Nu är julen här på riktigt, bokstavligt. Imorgon går julafton av stapeln och jag längtar mig galen! Nej kanske inte galen hihi, men jag älskar verkligen julen. Någon mer än jag som är en julfantast?
 
Sedan sist så har det inte hänt så mycket, Hästarna har mest tagit det lugnt och gått något pass i ridhuset och annars longerats eller gått ut. Idag var vi ute och red och de var så busiga och glada! Så roligt! Efter ridning fick de en riktig "julborst", där jag gjorde de fina och borstade igenom ordentligt inför imorgon, så de är ordentligt rena och glada. Efter borst och myspys var det dags för det årliga julstädet. Borstade ur skåpen och putsade upp allting. Så nu är allt rent och snyggt också! Känns så bra inför imorgon då allt bara ska vara tipptopp, hihih. Hästarna har som sagt inte gått så mycket vilket betyder att jag har rantat runt som en yr höna för att hinna med allt innan jul. Och till slut har det gått, och bra blev allt också. Förutom julklappshandling och diverse så har jag även fått åka ut på jobb med min kära broder, då han har skottat tak nu i slutet på veckan, och jag i min tur har fått agera vakt. 15 timmer lång blev första dagen, puuh! Tur att andra dagen var lite kortare. Behöver dock få in pengar så får ta tillfälle i akt när hästarna fortfarande kan gå något så när på halvfart, även om det verkligen är dags för dom att komma igång nu. Men vad gör man inte för att få ihop livet och framförallt allt innan vår härliga högtid som står för dörren? :-)
 
Vet att jag lovar att jag ska bli bättre på att blogga hela tiden, är dock rätt dålig tyvärr på att hålla det löftet.. Ni får helt enkelt nöja er med de inlägg som kommer med jämna mellanrum, så hoppas jag på att det duger så länge. För att göra bloggen lite rolig så är det mest spännande som väntar framöver att Emma kommer tillbaka redan nästa helg! Wie! Alltid lika kul! Sedan far jag iväg mot skogarna, hem till Värmland, för att fira nyår med mina kära vänner. Men innan dess.. God Jul på er!
 

Bästa Emma

Hej på er! Som ni vet har jag ridit kurs i helgen för världens bästa Emma (Emanuelsson). Jag var ju även nere hos Emma i ca 2 månader i början av detta år, för er som inte minns, och hon ger och får verkligen ut det där lilla extra ur mig. Trots att vi pushar på och det inte alltid går som man tänkt sig så blir man alltid så boostad och fylld med självförtroende efter att ha ridit för henne. Jag brukar säga att Lotta är min "ordinarie" tränare och Emma är defentivt min bästa "medhjälpare". Jag rider betydligt mer sällan för Lotta nu när vi har flyttat men åker och stämmer av vid tillfälle för att se till att vi håller mig och hästarna på rätt kurs. Emma ser mig dock betydligt mer och är med och coachar under tävling och så vidare. Sedan är det mamma som håller allt i luften. Så jag har verkligen bästa möjliga hjälp som tillgång!
 
Men åter till kursen. Dagen innan joggade jag dom bara, hade lite stressigt men kände och klämde igenom så gott jag kunde med dagens förutsättningar. Väl under kursen red jag Curre och Cordelie, och herregud alltså! Vilka hästar jag har! De överraskade mig verkligen och jag tror aldrig de varit så fina! Curre har möjligtvis varit finare i sin helhet, men han har nog aldrig hoppat så bra. Underbart! Och jag hade inte behövt varit nervös över Cordelie heller, då Emma gilade henne skrapt. Så roligt!
 
Har filmer att lägga upp, men får inte in dom på datorn idag. Lägger upp och berättar mer detaljerat om träningen när tillfälle ges. Nu vet ni dock hur det gick i alla fall ;-)
 
Idag har hästarna bara tagit det lugnt och vi vart klara rätt tidigt i stallet. Skönt, för en gång skull. Att det var strömavbrott hemma var mindre skönt... Ja ja, kvällen blev räddad, den kom tillbaka till slut. Nu är det dags för sängen. God natt!
 

Glad Lucia

Hej vänner! Nu har det varit lite dålig uppdatering igen. Veckan har hittills varit mycket bra, hästarna sköter sig fruktansvärt bra! I måndags markarbetade jag allihopa + mitt måndagsbarn Hubbe. Alla överträffade verkligen sig själva! Som att dom bestämde sig för att ge mig en one day of their awesomeness. Helt galet! Det var lycka! När allt bara släpper och klaffar, det är verkligen något helt obeskrivligt som endast lämnar sina spår i ens ansikte.
 
Sedan har de bara fortsatt att rulla på i samma goda, fina form. Igår longades de endast lätt och idag har Curre och Cordelie fått gått över en liten evighetsbana på ca 80cm, vilket de gjorde väldigt bra. Curre fick bara ta något språng för att göra honom lite glad, vilket gav önskat resultat! Cordelie fick jobba på lite längre. Hade vaknat lite på fel sida så jag hade svårt att riktigt slappna av och skingra mina tankar. Inget som gjorde passet dåligt men som dock hindrar ett bra pass från att bli ett toppen pass. Ja ja, ibland är det så bara. Sedan vart det bara markarbete på resterande. Imorgon ska alla fyra ridas igen (mina + Hubbe) och på lördag och söndag så kommer bästa Emma hit och håller träning. Det ska bli så roligt! Längtar som tusan! Är dock lite nervös, det är ju första gången hon får se Cordelie så jag hoppas verkligen att hon tycker om henne.
 
Nu sitter jag trött i soffan och ska kolla på dagens missade avsnitt av julkalendern. Och för övrigt är det Lucia idag! Trevligt. Jag har ätit saffransmums och skumtomte och tittat på luciatåg. Lovar föresten en gång till att jag ska svara på kommentarer, det kommer jag lovar verkligen! Hoppas att ni som jag har haft en fin lucia! Tjingeling!
 
Glad Lucia från en liten Denise- och Linus-tomte
 
   

Kaos

Vi kom till ridhuset! Trotsade snökaoset och kom upp till ridhuset (citerat) som två riktiga snögubbar. Herregud så vita vi var, men upp kom vi! Och tusan vad fin, och pigg, hon var! Väldigt eftergiven och faktiskt lydig! Och för en gångs skull var hon riktigt busig och bockade! Busfia där. Sedan har dagen mest varit galen med all snö, trafiken står still, avåkningarna frodas och norra Värmdö har ingen el, alltså hemma hos oss. Så det ska bli lagom spännande att komma hem till ett kallt, mörkt hus. Men vi håller humöret uppe! Än är vi inte klara i stallet, så det är något vi får pricka av först. Sedan väntar en lång och tokig färd hemåt...


Snövit

Idag bjuder dagen på... Snö! Herregud vad det vräker ner! Trots att det är rätt så besvärligt idag så kan jag inte låta bli att tycka det är mysigt. Har fikat och värmt mig en sväng uppe i stugan och ska hoppa ut vilken sekund som helst för att ta med mig Bella på en ridtur. Får se om vi kan ta oss upp till ridhuset eller om vi kommer att snös bort på vägen dit...


Brodd-tisdag

Hej på er i kylan! Nu är det kallt... och mycket snö! Jag är nöjd och glad, men hoppas dock på att det inte blir för kallt. Så här är lagom. Har varit iväg på kryssning med papi och en hel del annat roligt folk och släkt. Det bjöds på julbord, tjatter och dans. Alltså skojigt. Men nu är jag tillbaka hemma, vilket faktiskt är skönt. Alltid roligt att komma bort men alltid lika skönt att komma hem. Idag blev det självklart stallet för hela slanten och dagen har bjudit på bland annat ett super pass på Cordelie uppe i ridhuset och broddning av hästar. Imorgon vankas det uteritt i den härliga snön, vilket ska bli väldigt roligt!
 
Måste även ursäkta mina extremt tråkiga och totalt ointresanta inlägg men innan jag får någon bättre kontinuitet på bloggandet igen så är det vad som bjuds.. Ska även ta en dag och svara på era kommentarer men det får bli när jag har lite mer tid över. De är dock inte bortblömda... :-)
 
Nu ska jag välja att avsluta min dag med te och en bok. Hoppas ni har haft en fin dag och att ni gillar snön lika mycket som jag. Tjing!
 
Jag och Cordelie innan tävling tidigare i år

RSS 2.0