Min dag

Idag är det min dag! Och den har varit riktigt super bra! Nu ska vi göra oss lite fräscha och sedan åker jag och Bella in mot stan för att äta något riktigt gott och välförtjänt efter dagen. Hej på er och grattis på mig själv!


Super start

Hej på er vänner! Igår tog mina hästar det lugnt inför tävlingarna i helgen och gick endast i longen. Imorse trimmade jag Bella hemma hos Emma innan vi satte kurs mot Borås, och här börjar det bra! Curre gick en 135 klass, Kval 1 i Bronsrundan, när vi kom fram och briljerade med en super runda! Han hoppade så högt, runt och försiktigt! Rev tyvärr sista hindret men det tar jag på mitt konto. Vart lite väl ivrig och slarvig och separerade hand och skänkel för mycket istället för att samverka dem. Han var dock snabbaste fyrafelaren så ni kan ju tänka vilken spurt han hade också! Men det visar åtminstone på att han ligger med bra tills imorgon, fina hästen. Fick tyvärr ingen film :-( (Deppar!)

Imorgon hoppar båda hästarna 135cm Kval 2 Bronsrundan, men det är endast Curre som tävlar i självaste "rundan" då han är den enda som gått Kval 1. Curre har startnummer 21 och Bella 130, med start klockan 8.00. Så nu ska jag krypa till kos så jag är pigg och glad tills imorgon. God natt med er!


Avstämning inför Borås

Hej på er! Hoppas ni mår. Här är det bara bra. Idag har vi haft avstämning inför helgen och hoppat dom lite. De var verkligen jätte fina! Ansträngde sig verkligen för att vilja hoppa felfritt. Känns så bra inför helgen och jag hoppas verkligen att det hänger i sig! Men vi får se hur det går allt kan ju hända helt enkelt... Förutom att ha ridit mina fina stjärnor så har jag även trimmat Emmas Bella, Conrad, Lavinia och Häxan. De var verkligen fina allihopa. Så dagen har varit riktigt bra, alla hästar har verkligen skött sig super! Bra känsla inför helgen!
 
Igår trimmade jag Curre och Bella inför idag och herregud så fina de var! Lite WOW-käsla, och Emma var jätte nöjd. Så de sköter sig verkligen den här veckan mina fina! Utöver mina trimmade jag även Bonnie och Frasse som också var galet fina. Så jag har världens flow just nu! Galet skönt!
 
Imorgon tar mina hästar det lite lugnt, och då kommer även mami hit! Wiiie! Skönt med lite familjärt sällskap! Sedan på torsdag åker vi till Borås för tävling. Längtar!
 
Här bjuder jag på några bilder från idag så länge:
 
 
 

Super söndag

God kväll på er! Hoppas ni haft en bra dag. Min dag har varit toppen! Har faktiskt bara ridit två stycken men då har jag jäklar fått rida också. Både Bella och Curre skötte sig riktigt bra och jag är en riktigt nöjd matte idag! Som belöning fick de en varsin dusch och sedan en halvtimme var under solariet. Det blev väldigt uppskattat!

Nu ska jag hoppa i duschen och avsluta dagen med en bok. Imorgon har snälla Emma gett mig sovmorgon så jag börjar inte rida förens klockan tio! Helt sjukt, men det ska faktiskt bli väldigt skönt! Får se hur många och vilka hästar som ska motioneras imorgon :-)

Glömde även skriva att jag red Emmas Bella och Häxan igår på eftermiddagen också. De var så duktiga. Häxan är verkligen härlig, en liten smygfavvis ;-) Även fast hon är en knäppis hehe. Men nu ska jag faktiskt göra någon nytta här! Hej på er, sov gott!


Paus

Har ridit fina Titan och Dino imorse och nu ska Frallisen klippas. Spännande, hoppas han blir fin och sköter sig!

I eftermiddag longerar jag mina två som även fick gå ut i skog och mark igår, väldigt uppskattat! Så efter en sådan här härlig jobbpaus för deras del får vi se hur glada dom blir när Emma kommer hem och vi ska trimma imorgon ;-)

Hej så länge!


Glad alla hjärtans dag

Hej på er! Det har varit en lång men bra alla hjärtans dag. Hoppas ni haft en fin dag! Idag har vi sett till att rensa upp stallet, vilket varit behövligt. Bland annat bytt ut sliten utrustning, något förmodligen de allra flesta ryttarna borde bli mycket bättre på.

Ridmässigt har det varit lugnt. Det blev endast tre pollar att trimma idag, Bella, Curre och Conrad. Mina två fina hästisar skötte sig så bra. Framförallt Curre är så härlig att trimma, han är ju så rolig! Går att göra precis vad som helst, hur som helst och han gör alltid sitt bästa. Sedan red jag ju även Conrad, den nyaste hästen i stallet. Det var andra gången jag satt på honom och det gick galant! Han kan inte jätte mycket och orkar inte jätte mycket än så länge men jag repade igenom Nelson Pessoa övningen med honom och sedan tog det mig nästan en kvart att skritta av innan han ville sluta flåsa, stackarn. Han var så fin, duktiga ponken!

Så alla hästarna har skött sig jätte bra och min myskotte-lina Bella har fått ordentligt med kärlek idag, vilket hon har förtjänat. På kvällen har vi varit iväg och handlat foder i en helt galet underbar butik. Ville ha allt! Så surt när man är en pankis... Imorgon väntar middagsmys med Kråkis. Längtar!

Nu är det dags för en snabbdusch, sedan blir det sängen! God natt!


Alla dessa hästar...

Jag har fått frågan om jag kan skriva lite mer om Emmas hästar, bland annat fullständiga namn och liknande. Och abslut kan jag göra det, så gott som det går (Emma är inte själv super hajpad på alla hästisar haha) och när jag har både tiden och orken för det. Dock inte ikväll, men som sagt gör det så fort jag får tid!

Redan onsdag!?

Hej på er! Idag fick jag en chock när jag fick höra att det redan var onsdag! Jag trodde det var måndag. Tisdag åtminstone!... Men här sitter jag, några timmar från torsdag, i Lerum och äter chikenbits och pommes.
 
Sedan sist har jag hunnit komma hem från tävlingen i Helsingborg. Sista dagen gick inte så bra. Åtminstone inte när det gäller Bella.. Hon bara rev och rev och rev. Ungefär så kändes det. Trots att jag gav henne super distanser, rätt galoppsprång, benen var med, ja allt var ta mig tusan på plats! Emma tyckte också att jag red jätte bra, och ändå så ansträngde hon sig inte ens.. Så tråkigt! Hon var ju super brunstig under helgen dock, åt inte ens sin mat och liknande så vet inte om det kanske spelade in då, för hon började ju verkligen helgen så himla fint! Curre däremot var super, super fin hela helgen! Herregud så fint han har hoppat! Min fina bulleman! Han fick ett nedslag i sista klassen då det blev lite fel i komunikationen så jag är sen med att mjuka på, vilket gör att han missar lite. Det får jag verkligen ta på mig själv, och han rättar sig så fint ut på B-hindret, duktiga skrutten!
 
Sedan dess har vi landat hemma. Eller ja... Hemma hos Emma i Lerum igen då så klart. Nu måndag och tisdag har mina hästar endast tagit det lugnt i longen. Curre hade faktiskt träningsvärk efter helgen, vilket jag kan förstå med tanke på hur fin han har varit! Sedan fick de ett lätt trimpass var idag och båda skötte sig så fint. Lite ovilliga i den förvända galoppen, vilket inte är så konstigt, men ändå helt ok. Bråkade inte för mycket med dom idag då de ska trimmas mer ordentligt imorgon, så de kommer förmodligen få sin dos ändå då.
 
Förutom att rida mina två idag har jag hoppat på Geyke, Lavinia och Bonnie. De var verkligen toppen fina allihopa! Geyke och Lavinia är ju numer "mina tjejor" lixom, hihi. Men det var faktiskt första gången jag hoppade Bonnie, och jäklar vad känslig hon är! Helt galet! Inte alls som att bara rida henne på backen, utan här gällde det verkligen att ha tungan rätt i mun. En halv centimeter hit eller dit i sadeln spelade roll, och det var svårt kan jag lova! Men det blev bara bättre och bättre hela tiden, och på slutet var det riktigt bra! Hon hoppade även så fint och lätt. Ja, hon växte verkligen i mina ögon idag! Pluspoäng till henne, hihi.
 
Men nu ska jag äta upp min middag och sedan gå och duscha. Tills jag skriver nästa gång ska jag bjuda er på lite filmer från helgon också. Hoppas det är sevärt! Tjing!
 
 
 

Ris och ros

Hej på er! Här i Helsingborg går det mesta dels väldigt bra. Curre har hittills hoppat runt en klass felfritt med pris och en med 4 fel. Bella gick en superrunda i 135 klassen igår med ett nedslag. Idag red vi kvalet till YR-finalen imorgon som gick i 140cm. Hon var dels alldeles för het och pigg, men även alldeles för slarvig och oförsiktig. Inte hjälpte det att jag själv var både för slarvig och ofokuserad heller. Summan av det hela blev två nedslag.. Men vi kom åtminstone vidare till finalen imorgon vilket ändå alltid är syftet med lördagsklassen. Nu ska jag ta en tidig kväll så att jag är ordentligt utvilad tills imorgon och kan hitta tillbaka till mitt super fokus. Hej så länge!

Här får ni en bild på mig och Bella och Bella och Silke så länge, som förövrigt vann idag! Tusan vad de rockar! Grattis gullisar!


Helsingborg

Hej på er! Nu är vi på väg mot Helsingborg. Vi har ungefär en timme kvar att åka innan vi är framme. Det har ju gått någon dag sedan jag skrev sist, då jag varit så jäkla trött! Har varit helt mentalt slut då det kommit tre nya tjejer som jag ska försöka hålla lite koll på och hjälpa. Tro det eller ej, men det tar så mycket energi! Blir tröttare än när jag och Emma gjorde allt själva. Det är bara för att allt bara går på rutin och av farten då också. Nu blir det knepigare när man måste komma ihåg och checka och avbryta för att hjälpa och förklara. Men som tur är är de super snälla och trevliga i alla fall :-)

Idag har Bella endast longerats och Curre fick trimmas lite lagom inför helgen. Han skötte sig sannerligen på bästa sätt! Så fin! Känns toppen inför helgen.

I helgen kommer Curre hoppa 125, 130 och 135cm medan Bella går 135, 140 och förhoppningsvis 145cm. Vi får hoppas att både de och jag sköter oss som vi ska. Det är ju Scandinavium kval nr.3 så det skulle ju kännas skönt om vi kunde skrapa ihop en bra summa poäng. Hoppas, hoppas!! :-)


King of the kings

Hallon på er! Vilken dag! Helt galet vad jag har ridit bra idag! Känner mig verkligen duktig idag och det lämnar lovande känslor av hopp om framtiden.

Mina hästar har gått så GALET super, super bra idag! De har nog aldrig någonsin gått så bra! Alltså vilken känsla, kan inte ens beskriva! Allt bara föll på plats, helt tokigt! Var i ett helt extas lyckorus efteråt och är lite hög på livet efter dessa pass kan jag lova.

Förutom att trimma mina har jag även trimmat Lavinia, som verkligen var på krigsstigen idag. Här skulle inget komma gratis minsann, men då hade hon inte räknat med en tuff konkurrent. Hon var sjukt fin! Sedan red jag även på en av de nya, Frasse eller Frallan som jag numer kallar honom. Det passar honom bättre. Han har det lite jobbigt med spänningsnivån men lyckades ändå fort att spänna av och vara riktigt fin till och med. Även på blockhindrena blev det bara bättre och bättre hela tiden.

Förutom ridandet så har jag även longerat Häxan, Arwen och Brolle. Sedan har det kommit två nya tjejer idag så mycket har gått åt till att förklara och visa allt som blir nytt för dom idag. Det tar lite tid, men i slutet av dagen fick det lite mer rutin på saker och ting så imorgon känner sig alla hoppfulla om att dagen kan rulla på lite fortare ändå. Dom är super trevliga båda två i alla fall, så det känns väldigt bra.

Nu sitter jag vid matbordet och har precis petat i mig lite kvällsmat, så nu ska jag avsluta min dag med att krypa till kos och läsa något mer kapitel ur min bok. Känner dock på mig att ögonlocken är förrädiska idag... Får se vart det slutar. God natt på er, hoppas ni haft en lika bra dag som jag!


Tävlingsdags!

Hej på er! idag var det tävlingsdags! Efter att vi vart iväg och ridit i ridhuset igår så frågade Emma om jag kunde hoppa Geyke (Geyke van Loo) på tävlingen i Alingsås idag. Så då gjorde jag det. Gud så duktig hon var! En nollrunda i 125cm blev det och herregud vad löst jag satt där ett tag.. Hon kan minsann hoppa, fina flickan!! Det var verkligen super roligt och det var även andra gången jag fick rida i bara kavajen, på en storhoppande toka dessutom!

Resten av dagen ägnade jag åt att klä av och på hästar och rida fram åt Emma, eftersom hon hade så tight mellan sina starter. Då passade jag på att värma nästkommande häst. Innan vi åkte iväg så passade vi på att rida ut tre stycken var också och jag lyckades ramla av! Se där! Inte varje dag det händer. Så nu måste jag bjuda på tårta också... Attans!

Nu är det dags för mig som vanligt att somna in, är jätte trött! Hörs och ses. God natt!


Nästa, nästa, nästa

Hej på er! Hoppas ni mår bra. Här är det bara bra. Här får man rida så mycket så kroppen värker. Man går bara från en häst, till nästa och sedan nästa och efter det nästa, och så vidare.. Men det är roligt! Tur det va? ;-)

Igår var det riktigt härligt väder! Varmt, soligt och våraktigt. Så då passade vi på att få ut hästarna lite. Red bland annat på fina Titan som för en gångs skull inte var det minsta pigg! Väldigt mysigt. Mina två fick dock ingen rast och ro utan vi hoppade lite småhinder och fokuserade på allt annat än just hindrena. De skötte sig trots allt väldigt bra och hoppade super fint!

Idag har dom fått göra lite liknande, och på vissa punkter var dom bättre, andra sämre än igår. De var rätt trötta efter igår redan vilket märktes idag. Annars har dagen flutit på väldigt bra. Red ut Dino på eftermiddagen (Perfekt avslut på dagen) och dessförinnan gjorde jag liknande som med mina, på Lavinia, ett 5-årigt sto. Henne gillar jag verkligen skarpt, riktigt härlig! Sedan har jag även guppat runt på Quincy (Som var tok-pigg!) och longerat Doris. Och det var alla för dagen.

Imorgon åker vi bort till ett närliggande ridhus och rider då ridskolan börjar tidigt och slutar sent, så vi får gjort några hästar under dagen. Då ska jag köra B-korts bil för första gången! Med häst i! Lite nervös måste jag erkänna.. Emma är bra gullig som vågar ge mig det förtroendet. Känns som att jag inte kört bil på ett år, så ni kan ju förstå mina samvetskval när fina Titan ska åka där bak... Skräckblandad förtjusning!

Nu ska jag äntligen ägna mig åt lite slöeri efter en kväll av dammsugande, sopande och diskande bland annat. Datorn är framme, ett filmavsnitt är uppladdat. Bara att luta sig tillbaka och njuta.. Hej så länge!


RSS 2.0