Vinterjubel

Hej på er! Jag kan börja med att försäkra er med att någon är överordentligt lycklig över att snön äntligen är här! När snö är på det viset det är hos oss nu så är snö och vinter som allra bäst! Mild, härlig och full av ljus! Är så lycklig så har längtat efter att få komma hem hela dagen så jag kan få göra min älskade snöängel. And I came, and I did.. Något extraordinärt som nu pryder vår gräsmatta.
 
Förutom att jag har varit lycklig ända in i själen på grund av vårt härliga väder så höll vi nästan på att inte ta oss hemifrån idag, på grund av vädret. Dilemma där... Men vi lyckades finta naturkrafterna och ta oss iväg. Väl i stallet har jag haft det väldigt lugnt. Hästarna har vilat, så vi har mest pysslat. Det är så roligt att se när våra underbara djur får det fint!  Jag och Curre tog även en promenad senare på dagen och han passade på att gnida sidan mot backen lite när det passade honom. Han är så klart smidig och vet hur man ska lägga sig för att man inte ska märka något förens det är för sent. Första gången han gör det och man kan ju inte göra annat än att skratta. Det är min bulle det!
 
Nu ska jag mysa ner mig i soffan resten av denna härliga vinterkväll. Någon mer än jag som knappt kan bärga sig av längtan efter lördag? Jag säger bara: Julkalendern, you better kick that ass!
 
OCH JUSTE... LYCKA TILL BÄSTA JUMP CLUB I LAG-SM FINALEN (Semi idag..) I GLOBEN IDAG! NYBERGS HEJJAR FÖR FULLT HEMIFRÅN!!!
 
 
 

Livet efter London

Hej på er! Nu har jag landat hemma igen. Efter min resa till London har livet gett mig en riktig bitchslap tillbaka till verkligeheten. Livet snurrar på som vanligt, vädret kan inte bestämma sig, jag har ångest och ont i huvudet av alla kontiga och jobbig beslut som verkar vilja hopa sig runt mig från den ena dagen till den andra, men framförallt längtar jag så outhärdligt mycket efter att få jobba! Låter tokigt eller hur? Men jag får ingen riktig ro som det är nu. Går mest i stallet hela dagarna och får ingen rutin på någonting. Hästarna tar det dessutom lugnt just nu vilket gör det ännu mer frustrerande. Jag får inte upp någon riktigt GO, eftersom jag även är väldigt tidsbunden till att sköta om de andra hästarna med fodring, in- och utsläpp och liknande. Jag vet inte, men detta är jag inte van vid och det känns inte speciellt bekvämt. Känns som att jag stressar sönder ena sekunden för att nästa sekund luras och tro att man har all tid i världen, vilket i sin tur stressar mig mer och total stress uppstår när jag kommer på att jag har lurat mig själv och inte alls har så mycket tid på mig som jag tror.. Tokigt men sant. Jag får svårare att hitta balans i mitt liv. Ett jobb skulle innebära (Pengar in, yey! Haha) att jag dels får använda min hjärna till något viktigt igen (Vilket jag längtar mig galen efter!) och att jag även får en rutin på att ta hand om bara mina hästar och då får man mer flöde på det, plus att man hamnar lite mer i "the flow" genom att man drivs av en egen och lagom tidspress. Låter något av det jag skriver nu över huvud taget vettigt? Hur som helst kan jag bara skriva under på att jag längtar mig som sagt sjuk över att få använda min för tillfället understimulerade hjärna till någonting vettigt. Blir överlycklig så fort barnen behöver hjälp med matteläxorna! Nej nu ska jag sluta vara en knäpp människa och försöka framstå som lite mer normal, om det är möjligt, hehe. Hoppas ni gillar mig trots mina konstiga utlägg.
 
För upplysningens skull kan jag berätta att jag precis har haft one day of hell med influensan, som jag i senare tur har kommit på hänger ihop med att jag topsar mina öron. Ja ja, sorry till er som känner er äcklade, men så är fallet helt enkelt. Och till er som tycker "Gud, går bruden på något?" så har jag bara till mitt försvar att säga: Det är faktiskt sant! Tycker själv att det låter lite... Knepigt. But still, true! Vidare ska jag ha hand om Hubert i helgen samtidigt som jag åker på kryssning med papi och familjen söndag-måndag, och julkalendern börjar på lördag! Och det är ungefär med dessa ord jag tänkte avsluta och säga på återseende, hoppas vi hörs snart igen (Med lite tur, redan imorgon?) och hoppas att ni får lagom underhållning varje gång ni väljer att sätta näsan i min kära blogg och ge mig en liten del av er livstid. Tack och hej så länge från er egen Denise, med en liten inblick i ert alldeles egna Denise-land!
 
Hälsade på Hulken i London. För er som undrar så har han lite jobbigt med humöret. Lite tålamod krävs...
 
 

Super avslut

Hej vänner! Nu är sista tävlingen för året gjord och jag känner mig som gelé. Vilket avslut! Curre gick en 135 idag, men kändes väldigt konstig, tog mycket avstånd från hindrena och liknande vilket inte alls är honom. Så jag valde att gå ut då det varken skapade bra stämning, känsla eller resultat. Sista språnget innan vi gick ut var dock fantastiskt vilket kändes bra!

Bella var däremot WOW! Så jäkla skönt att avsluta året på detta sätt! Hade ett jäkla snöpligt nedslag i slutet av banan för att jag blev lite för ivrig, annars var det toppen! Hon hoppade så bra och känslan var så bra! Hon har verkligen utvecklats och blivit fin!! Som vanligt var Emma snäll och hjälpte till att coacha, vilket alltid gör mig lugn och självsäker.

Så nu sitter jag på flygplatsen i Sturup och väntar på att mitt plan till Bromma ska gå. Åker ju hem via flyg till Stockholm för att hinna med London planet imorgon bitti, medan världens bästa föräldrar är kvar och hjälper mig att ta hand om och köra mina guldklimpar hem på bästa sätt! Så glad att jag har dom! Detta kommer förmodligen bli sista gången på 5 dagar som ni hör från mig. Hörs av igen när jag byter engelsk mark mot svensk. Tjing så länge från er Denise!


Curre 130, Bella 140

Hej vänner! Blir bara ett snabbt inlägg nu i kvällsfarten. Nu har båda hästarna hoppat sin första klass. Curre gick 130 i förmiddags och hade två bommar ner. Kändes jätte fin, var dock lite nonchalant på de två han rev, annars luftig och fin. Bella hoppade 140 nu på eftermiddagen och var alldeles för het. Fick ett tidigt fel och direkt efter hoppade hon en linje med en trekombination fyra steg till en oxer så fantastikt bra så jag tänkte "Herregud! Nu åker jag till månen resten av banan!" Dock slog det över i att hon blev för stressad och vart då ännu mer tixig. Därav föll det även mot slutet. Inför imorgon krävs det att hon taggar ner mer och håller sitt fokus på mig och inte allt annat. Gör hon det kan hon nog hoppa riktigt fint. Men det får morgondagen utvisa.


Kråka

Det går ju inte att ändra inlägg via blogg.se appen, och det smög in sig en kråka i förra inlägget. Menade så klart att tanken är att rida Curre när vi kommer fram (Till Flyinge) och inte när vi kommer hem som det står. Får se till att hålla koll på tankarna ;-)


På rullen

Nu är vi på väg på äventyr igen! Sitter i lastbilen som har kursen inställd mot Flyinge. Och vädret har vi med oss! Solen är riktigt i sitt esse idag tror jag!

Vaknade upp i mitt nya, egna rum idag efter premiär sovturen där. Åh så jag trivs! Det vart så fint. Sedan har vi bara packat och fixat hela dagen. Min snälla pappa kom och bjöd på soppa med tankbilen för att göra resan lite billigare också, det tackar vi för!

Hästarna har fått röra på sig innan vi satte dom på lastbilen också. Bella trimmades lagom hårt och vi avslutade några varv åt varje håll med klockan för att verkligen se till att lydnaden var där. Hon var helt galet fin! Nästan så man undrar vad hon vill ha av mig? Verkligen tokigt fin och lydig! Curre har bara fått gå på bandet än så länge. Tanken är att jag ska rida honom när jag kommer hem, något jag vanligtvis inte gör eller gillar att göra (Tycker redan de har fått åka så långt och stått stilla så länge, så föredrar att bara röra dom för hand när man kommer fram) men vi får se hur ser blir, man vet aldrig hur trafiken rullar. Men vi hoppas så klart på att det rullar på bra ner, hela långa vägen!


Undgoms GP

Hej vänner! Som jag tidigare skrivit så händer det mycket saker runt omkring mig just nu. Själva sista delen av flytten är ett faktum och att få iordning ett rum till mig själv har legat i fokus. Samtidigt har även mamma varit sjuk så jag har haft hand om stallet med alla dess inackorderingar utan henne och samtidigt måste jag packa och planera inför London som är upcoming. Mitt i allt detta har jag åter behövt sätta igång hästarna på maxfart igen då jag är en av de 20st ungdomsryttare som får rida Ungdoms Grand Prixen i Flyinge, som går av stapeln nästa vecka. Så nu är det minsann fullspäckat!
 
Denna söndag har jag ägnat åt att äntligen få färdigt på mitt rum. Vidare kommer dagen gå åt till att hälsa på pappa för att fira fars dag och packa inför både London och Flyinge. Sedan kommer nästa vecka se ut på detta sätt:
 
Måndag:
Åker till Flyinge, både Curre och Bella åker med.
 
Tisdag:
Tävlar i Flyinge
 
Onsdag:
Tävlar i Flyinge, Ungdoms GP:n går. Flyger hem från Malmö till Stockholm senare på kvällen.
 
Torsdag:
Kl. 7.00 sitter jag på ett lyftande flyg stright to Londonium!
 
Fredag-Måndag:
LONDON!
 
Här har ni en förenklad planering över hur veckan kommer se ut. Dock är det ju inte så enkelt som det ser ut att bara göra och åka,utan det är massor av planering som ligger bakom för att detta ska funka. Men vill man så går det!
 
Hästarna känns som tur är väldigt fina inför detta. De är lite väl pigga och kanske något oslipade i kanten men om man ser till att inte lämna något till slumpen dessa dagar så går det. Hade en genomkörare med dom igår och de skötte sig verkligen fint. Idag finslipar vi lite till, och sedan får man ta det som det kommer. Se till att hejja på oss i Flyinge!
 
Cascabel HH - Göteborg Horse Show, Scandinavium 2012

Fredagsrulle

Hej på er! Idag har jag hållt högt tempo och hunnit med allt som tänkas kan. Fick hjälp i stallet av mina snälla vänner och efteråt har jag tagit tillfället i akt att fika med en gammal barndomsvän på vägen hem. Tre turer har det blivit denna dag, en på vardera häst. Cordelie fick gå ut en sväng i det häliga vädret och Bella och Curre tog jag upp i ridhuset. De var verkligen fina!
 
Curre var onormalt mjuk och samarbetsvillig. Han var verkligen på sitt bästa humör och gick framåt och sökte bettet utan att visa minsta tecken på att vilja göra något annat. Han är ju annars inte det största fan:et av markarbete. Men idag visade han verkligen att han still got it!
 
Bella var också riktigt fin, som hon oftast alltid är. Något för mycket motor, men hellre det än att hon inte vill gå alls. Jobbade med att hon skulle vänta ordentligt och gå kvar i ett lugnt tempo. Båda gick väldigt basic pass med varierade runda och raka spår.
 
Nu ska det göras i ordning för fredagsmiddag, mammas Carbonara. Mums i magen! Sedan ska min snäll bror hjälpa mig med att skruva upp hyllor i min ena garderob så jag kan få mitt rum färdigt någon gång och sluta leva i IKEA-kassar. Tjingeling!
 
En busig Curre i somras
 
 
 

Den där gången...

.. för en månad sedan som jag skrev sist, då hade ni allt koll va? Men sedan dess har det hänt en hel jäkla del! Vart ska jag börja?
 
Kanske med att berätta varför jag inte har skrivit? Jag behövde helt enkelt frihet från mig själv! På något sätt kändes det som att denna blogg endast vart för alla andra och inte mig själv. och detta faktum gjorde att det på en gång blev jobbigt att skriva. Så jag passade på att släppa allt och bara köra mitt "verklighets-race" och se till att boa in mig i nya staden och vänja mig vid nya rutiner istället, vilket passat utomordentligt bra! I alla fall tänkte jag ta i så korta drag som möjligt, det "viktigaste" och roligaste som hänt sedan sist.
 
Jönköping:
 Avslutade någonstans vid Jönköpings tävlingen. Var egentligen endast en rätt så OK tävling, men vi avslutade på bästa sätt. Bella hoppade som en tok (Och var en riktig tok innanför pannbenet!!!) och tog hem tredje priset, vilket kändes fantastiskt roligt!
 
Strömsholm: 
Efter Jönköping tog vi oss vidare till Strömsholm där hästarna och även jag verkligen inte var på topp. Hästarna var galet spända, och konstigt nog framförallt Bella!? Hon som aldrig, aldrig är en spänd, åtminstone inte på det sättet att hon står emot och blir tittig. Jag lyckades även med att inte hålla koll på någonting och det vart en minst sagt dålig tävlingshelg. Men helt kan jag inte klaga, då Bella faktiskt hade ett pris med sig hem från 130 klassen på fredagen.
 
Åkte i alla fall hem och kickade ass med att få igång formen till Billdal. Hade fått ett väldigt långt kvitto från Strömsholm vad som behödes få på plats om Billdal skulle bli en lyckad tävling. Jobbade verkligen på med fullaste precesion och bästa upplägg och satte oss i lastbilen och åkte ner den långa vägen mot Billdal, med ett härligt stopp hemma i Värmland. Måste säga att det var underbart att äntligen få andas in hemma-doften efter så lång tid!
 
Billdal:
Fredag
Väl i Billdal kändes det som att allt bara föll på plats. Så fina de var! Kändes som att allt det man jobbat med under året bara kvitterades ut i en rasande fart! Så avspända, säkra, försiktiga och så fina! Båda gick runt felfritt i fredagens 135 klass, kändes galet bra!
 
Lördag
Under lördagen hoppade Curre en 130 klass, där han hade två ner, en riktig fis-rull och en liten miss från min sida då jag vart lite sen att stötta upp yttersidan, men OJ så han hoppade så där härligt och enkelt som bara han kan denna helg! Han har känts spänd, tung och inte alls sig själv enda sedan vi gått in från alla utomhustävlingar, men denna helg verkligen seglade han över hindrena högt, försiktigt, lätt och enkelt. Som det ska vara helt enkelt! Här avslutade även Curre sin helg, väldigt välförtjänt.
 
Bellas lördag bara stämde! Allt föll på plats och så fint hon hoppade! Hon verkligen höjer ribban och överraskar bara mer och mer för varje gång vi hoppar känns det som, herregud! Vi lyckades till slut segla i mål som 2:a i 140 klassen, kvalet inför Young Rider Cupens 145 klass som avgörs på söndagen. Överraskande och underbart! Kvitto!
 
 Söndag
Under söndagen hoppade hon om ännu bättre! Hon var dock väldigt het, men ville absolut vara felfri! Rev ett plank väldigt tidigt. Han rida nästan genom hela svängen efteråt inna den ramlade, hon hade dessutom hoppat högt och väldigt väl över, så jag kan inte riktigt förstå hur hon kunde riva den då jag inte hörde att hon var i (Vilket hon heller inte borde varit med tanke på hur hon hoppade) men ibland känns det ju som de där planken bara kan ramla av själva vinddraget.. Sådant brukar aldrig störa mig, men detta fick mig faktiskt att bli ofokuserad. Nästa hinder kom väldigt fort och i och med att jag för ovanlighetens skull blev ofokuserad, vart jag direkt sen. Hon försökte verkligen hoppa felfritt, men vi låg alldeles för nära och det gick inte att skapa mer plats än det vi gjorde. Tyvärr vart hon då lite spänd och smög av en till på vägen, fortsatte dock hoppa strålande! Så surt bara, för felen kom för att det ena gav det andra lite grann, men avslutar ändå med en galet bra känsla och runda, som jag även fick bekräftat av snälla Emma som hjälpte till med lite bangång och planering.
 
Måste bara säga hur överraskad de gör mig och hur galet fina och bra de har hoppat i helgen! Vi lyckades verkligen plocka fram extra reserven till årets sista tävling.
 
Marion Zeta:
Veckan efter Billdal var min vän och stallkompis Alma Ranebo iväg på lite härlig solsemester och passade på att lämna sitt förtroende med en av henne väldigt fina hästar till mig. Det handlade om hennes lilla (Och ja, jag menar bokstavligt lilla) Marion Zeta. Vi hade en del väldigt roliga stunder uppe i ridhuset, och en dag fick hon en skön vila och en annan fick hon endast gå ut och gå. Men de andra resterande dagar som vi hade i ridhuset var verkligen en fröjd! Det är en alldeles underbar liten häst som har ett naturligt rörelsemönster som heter duga! Mitt uppdrag var endast att underhålla henne tills Alma kom hem, i ca 20-20 minuter. Därav blev det underhållsridning. Såg till att vara noga med den långa, låga formen neråt, framåt på bettet, så hon riktigt såg till att stretcha ut ryggmusklerna, smatidigt som jag jobbade på att hon måste hålla in sidorna, då hon gärna går lite snett i och med att hon är mycket svagare i höger bak. Därför är det viktigt att vara noga med rakheten så hon går av på båda bak och inte fuskar. Lekte även en del med byten och var noga med att hon inte fick pipa iväg, vilket hon gärna vill emellanåt. Veckan med Marion har verkligen funkat toppen och det har varit väldigt roligt, och det har varit väldigt roligt att få ha Almas förtoende rörande min skötsel av henne.  
 
Idag:
Det här var en summering av det som har hänt sedan jag skrev för er sist. Sedan dess har jag och hästarna hunnit varva ner och ta lite ledigt. Vi kör det hela på lite halvfart och denna vecka har de nästan inte gjort något alls. Gått ut någon enstaka gång och annars skuttat runt i sina hagar. De är verkligen pigg och glada, och jag tror även de känner sig så fräscha som de ser ut. Det är otroligt härligt att se dom så glada och fulla av liv som de är, och varje morgon rullar de sig minst två gånger var. Passar på att ha dom på halvfart nu för att kunna fixa iordning här hemma. Håller fortfarande på att försöka göra ett rum av det som ska bli mitt rum, men för tillfället mest liknar en avlastningsplats, men nu har jag tid och det börjar allt likna något! I dagarna var jag även på Ladies Night och lyckades vinna en träningssemester till Turiket. Se där! Anitngen är det livets sätt att säga till mig att jag nu gått över gränsen för trivselrund eller att det är snygga killar incoming i mitt liv. Hur som helst verkar det vara tid för mig att verkligen ta tag i min enskilda träning!
 
Kan även med förväntan berätta för er att jag har en London resa upcoming om endast ett par få dagar.. Blir en long weekend som ska bli helt fantastisk. Vi har så mycket planer för hur vi ska spendera vår tid i London så vår visit kan inte bli annat än helt outstanding! 
 
Så nu vet ni lite mer om vad som händer i mitt liv här igen. Har lyckats boa in mig i Stockholm på ett bra sätt hittills och jag måste säga att alla nya, fina människor som blivit en ny, vardaglig del i mitt liv är en stor faktor till att jag anpassar mig så bra.
Puss och Kram från ert eget Denise-land
 
 
Glöm inte heller att följa mig på instagram (ddenisenyberg) där jag uppdateringen är lite bättre ;-)
 

RSS 2.0