Sweet Sunday

Här kommer helgens tävlings resultat. Red Bella i Hamre, en 120 och en 130. Gick super duper, såklart, eftersom det är Bella busen vi pratar om!

BELLA
120, A:0+A:0 - 0+4 fel, 19e pris, super!
130, A:0 - 4 fel, 10e pris, superx2!

DON (Malin)
120, A:0+A:0 - 4 fel, springig och jobbig.
130, A:0 - 0 fel, 5e pris, super!

Var en mycket bra dag och dom sköte sig hur bra som helst och hoppade mycket ordentligt.




Haha, söt bild;)


Malin och Don, prisutdelning.







Cascabel HH

En av mina absoluta favoriter! ♥













Mysgos ♥


Mygos 2 ♥



Torsdag 22 April 2010

Vilken underbar eftermiddag det varit! Skoldagen var mycket seg och jag längtade hem hela dagen. Och för att vara ärlig var det faktiskt inte bara skolan jag längtade hem ifrån. När jag kom hem så hade jag bara Comedie att göra. Jag bestämde mig för att longera henne och pyssla lite mer än vanligtvis idag istället. Först blev hon så fint bortad och sedan fick hon en inbakad (Fin för den delen också!) fläta och slutligen flätor i hela manen så att den ska lägga sig på en sida igen. Så fin vart hon:) Fast det är ju i och för sig väldigt fult med flätor i hela manen, men det ser verkligen "vårdat" ut på något sätt, typ som om man skulle fått en manikyr nyss, haha. Lite småfix sådär.

Sedan tog jag ut och longerade henne, i 65 minuter! Jag tyckte inte att det tog så lång tid, trodde det skulle ta 30-40 minuter kanske. Men vi tog det lugnt och fint. Hade henne i pessoalongen och det tyckte hon var jobbigt, men hon jobbade på bra. Fick gå på stor och liten volt med stora språng/steg men hon fick inte rusa, ganska svårt att få det att hända från backen, i vanliga fall. Nu är inte Comedie "vanlig", så hon vet exakt vad jag vill att hon ska göra när jag longerar henne, så hon gjorde det exemplariskt såklart! Hon blev väldigt svettig också men behöll gott humör nästan hela passet, lite busig och sprang inte åt rätt håll ett par gånger när hon blev väldigt trött i slutet, men det fixade vi till också. Är väldigt nöjd med hur hon arbetade och med hur avslappnad hon var idag.

Sedan nattade jag allihopa och det gick hur fort som helst, känndes bra konstigt när jag väl var fördig, känndes som om jag glömt göra hälften ungefär, men det hade jag inte. Och det var bra, för när jag kom in var det 5 minuter kvar innan favorit programet började, vampire diaries. Det är så jäkla spännande, och så jäkla bra! Det är alltid något som överraskar i varje avsnitt, och det gillar jag! he he.

Nu funderar jag på att gå och lägga mig, är väldigt trött. Imorgon ska jag rida tre hästar och se vad dagen bjuder på. Men det blir nog bara en heldag i stallet, vad annars? Härligt, säger jag!



Comedie och Cordelie


Jag och min buse


Cortina


Olala, med sin för tillfället tjocka mage och med täcke på sne, i vanlig ordning:)


Don - linslusen själv


Ponken hittade en liten "pinne", den var tydligen väldigt rolig att svänga omkring med:)


Comedie - ingångsättning, innan hon blir inspänd


Comedie




Sweet Sunday

Dagen har varit relativt dålig, därför drömmer jag mig bort till i söndags. Tränade med Bella för Malin och det gick verkligen jätte bra! Det blev lite caprilli, och vem älskar inte det? Jo, JAG säklart! ;) Red sedan Comedie där upp efteråt. Gjorde samma sak med henne och hon hoppade vekligen SUPER DUPER BRA! Hur försiktig som helst och sprang inte på som en och annan nöt som hon kan göra (och oftast gör tyvärr..). Det känns verkligen som hon har stärkt på sig och vuxit upp på något sätt. Hon hade inte något tix för sig heller och gick runt hela banan på en  gång. Så duktig är hon min lilla buse! Så det var en mycket, mycket stolt matte som åkte hem med sin lilla prinsessa. Det var en bra dag. Mamma filmade även när jag hoppade både Bella och Comedie, och det var så fint så, jag sitter faktiskt inte så illa som det känns som jag gör ibland, så det gör mig ju väldigt mycket gladare, eftersom det känns som om man åker omkring som en och annan obalanserad fluga i sadeln ibland. (Se bilder från träningen ett inlägg ner)

Nu sitter jag nere i köket helst själv och fryser och lyssnar på musik och P3 live samtidigt, en speciell kombination måste jag säga, haha. Läste även igenom mitt senaste inlägg (Fredagsskola) och insåg hur fint jag hade stavat det engelska ordet worries.   Hade nämligen skrivit worrys. Haha, världsklass engelskan;) Jaja, i farten går det fort och då blir det alltid fel här och där, bara att leva med det. Ibland gör man rätt, ibland gör man fel, lev med det. Hehe, var bara tvungen! Busigt. Nej nu ska jag fortsätta ha en tråkig kväll och önskar er andra en händelserik och bra kväll :)

Adam Lambert - Whataya Want From Me



Träning 18 April 2010



Jag och Bell


Malin och Millie


Sandra och Nellie


Jag och Bella


Hela det söta gänget :)




Super, super duper dag!

The Killers - When you were young

Gud vilken dag det varit! Red först Comedie på morgonen i något mer än 1 timme. Gjorde massa Anna B övningar. Vet att det inte är så schysst att börja så med henne, men ju mer lugna pass man rider, desto jobbigare blir hon oftast. Då är det bättre att rida lite hårdare i några dagar och sedan rida ett/några lugna pass, för då blir hon inte jobbig sen. Aa, knasigt, jag vet. Men huvudasken är att jag vet vad som funkar bäst ;) Red fyrkanten, stora-lilla volten och långsidorna. Hon var så jäkla as grym! Har verkligen aldrig någonsin gått så bra! Hon stampade inte ens i slutet på det lilla volten med bakbenen, eller sköt ut bogen, utan hon galopperade, följsamt, runt och igenom hela kroppen. Behagligt!. Värsta super överlinjen hade hon idag utan att tippa fram och vara tung och hård i handen. Ja, helt grym sa jag att hon var! VERKLIGEN

Sedan blev det körkortsteori. Gick bra. Var sjukt lätt. Känns fjantigt för det känns som om jag lika gärna skulle kunna ta vanligt körkort. Men aja, får nöja mig med att inte vara så gammal heöt enkelt ;)

Sedan red jag Bell. Hon var något emotsättande i höger sidan. släppte vänster jätte fint i slutet. Men hon är brunstig nu också och har ju lite jobbigt i höger varv i vanliga fall, så det vart ju extra jobbigt idag, hehe. Red i aa, vet inte hur länge. Allt mellan 40 och 1 timme, har ingen känsla för tid tyvärr, haha. Skuttade i slutet över ett litet hinder och det gjorde hon jätte bra. Hon är för bra lilla skruttan!

Sedan red jag även lite på lilla Cordelie! Skrittade först till banan, och hon var väldigt duktig på att skjuta rygg ;) Sedan märkte vi att hon inte bara var pigg, utan var mer som en bomb, haha. Så då hoppade jag av lugnt och fint när vi kommit in på banan så longerade mamma henne sedan i 30 minuter ungefär (ingen känsla för tid osm sagt, men var ett bra tag i alla fall). Hon var helt skogstokig! Men i slutet vart hon trött och ganska lugn i alla fall. Så då satt jag upp igen. Skrittade lite först, sedan travade jag. Travade jätte mycket; i 10-15 minuter ungefär. Och hon bara travade på glatt! Tyckte inte att skänkeln var äcklig idag, men då hon var trött vart hon jätte sur när jag grejade lite i munnen på henne. Så jag red bara på hennes trygga, lilla volt och styrde typ ingenting eller så, för det spåret kan hon utantill, så jag salpp bråka för hon hade ju precis blivit lite lugn och gick med på att arbeta. Så jag hade bara ett jämt stöd med väldigt lite tryck i munnen så hon ska vänja sig vid att man kommer greja lite där sedan. Och det gick hur bra som helst! Så duktig min lilla buse häst! 

Vad skulle jag göra utan mina älsklingar? Dom är ju världens bästa helt enkelt ♥   



RSS 2.0