Mysdag i regnet

Hej vänner! Idag har det varit en riktigt skit dag, regnet är helt konstant. Men jag har spenderat den på bästa sätt, i stallet med de jag älskar och mina riktigt braiga vänner! :-)

Såg till att pyssla om mina fina och pilla med allt annat i lugn och ro. Sedan har jag fått babbla mycket vilket alltid är bra hehe ;-) Red även Cordelie en sväng i ridhuset och klämde mest igenom lite. Pillade med lite flyttningar också, vilka hon verkligen befäst bättre nu!

Just nu är mamma och jag på väg hem och det ska bli väldigt skönt att få en dusch och något i magen. Imorgon väntar en ny dag. Hej så länge med er! :-)


Fikakompis

Hej på er! Har precis varit iväg och fikat en sväng och titta vilken goding som var där och gick runt och höll oss sällskap :-)


Fina, fina hästarna!

Hejsan vänner! Har varit lite körigt med skriveriet här.. Igår red jag på Tin Tin igen, denna gång på ute-banan. Gud vad han skötte sig bra igen! Så kul! Sedan satt jag lite grann på Florida också, Mirres unghäst, som också var så himla duktig, brydde sig ingenting! Fy tusan så roligt det är med unghästar! Sedan red även jag ut på Bella med mamma och Curre och det var så himla roligt och mysigt, de skötte dig verkligen toppen de med, och det är då himla fint här runt omkring!

Idag har jag hoppat Cordelie lite grann och herregud! Alltså på riktigt så var jag nära på att åka av några gånger! Emellanåt var det hur enkelt som helst och emellanåt så smackade hon på lite extra rygg och bakben då det sa bara svisch! Sökte manen MÅNGA gånger kan jag lova! Hon har verkligen mognat på sig och kroppen är inte längre så osammanhängande, utan det kommer endast fram lite ner när hon blir trött nu, vilket är så skönt. Åh så fin hon var, och är! Min lilla unghäst! Så kul att se hennes utveckling och så roligt street kändes så "enkelt" mestadels. Känns som att hon inte vilat en sekund i sommar, men faktum är att det känns som vi vuxit mer samman efter all vila, så den har verkligen gjort båda gott :-)

Har även varit lite slarvig och inte meddelat att vi tog med hästarna till Stockholm direkt efter SM:et och det enda som kvarstår innan flytten är komplett är att hämta de sista sakerna. Både spännande och tråkigt..

På söndag kommer jag och Cordelie åka till Märsta och hoppa 120 och 130cm. Ni får hålla tummarna för oss då och fram till dess, till art vi hittar rätt form och uppladdning tills dess ;-)

Tjing så länge! :-)


Överraskande uppväxt

Hej vänner! Idag har Bella och Curre endast fått gå i hagen och mysa, vilket de verkligen uppskattade. Så skönt att de kan gå i rymliga gräshagar här också. Curre har definitivt njutit idag och jag hittade honom liggandes en stund mitt på dagen :-)

Annars har de andra tre fått jobba. Comedie fick ett pass i logen medan Tin Tin och Cordelie blev ridna. Båda två var helt galet fina och skötsamma! Det kändes som båda verkligen växt i sig själva lite mer (och blivit större båda två också!) och mognat i sina uppgifter. Så duktiga! Verkligen super kul att rida dom efter mer än två veckor ifrån dom. Båda jobbades mest lätt och Tin Tin fick till och med gå över en bom som låg i ena hörnet, vilket han gjorde som ingenting, min duktiga lilla unghäst! :-)


Slutspurtsrea

Hej vänner! Nu är vi på väg hem från Stockholms Hästbutiks slutspurtsrea. De hade väldigt mycket fint och väldigt mycket som jag har sökt efter en längre tid. Bland annat ett par ridregnbyxor, men de får åka med nästa gång, eftersom de kommer finnas kvar en bra stund. Däremot är jag nu mer ett par kick ass snygga öronmuffar fikare som kommer bli helt perfekta i vinter! :-)


Är i ridhuset

Befinner mig just nu i ridhuset med världens finaste unghäst. Bästa lilla Tin Tin!


Besvikelsen står över ett kast

Hej vänner! Gud så besviken jag har varit efter finalen idag. Det hände inget katastrofalt, utan hon hade bara två nedslag helt enkelt, men jag har varit så himla besviken ändå för jag vet att jag kunde ha gjort det så mycket bättre och få henne att gå runt med i alla fall 4 fel.

Men nu har det gått en stund och jag har fått svälja besvikelsen och tänka igenom och mår helt klart bättre. Är så glad för hur fin Bella har varit denna helg! Hon har verkligen överraskat mig på många sätt! Så jag får helt enkelt ta med mig det och orden som John Whitaker en gång sa till Malin, som Niklas påminde mig om idag: Du kommer alltid förlora 90% av alla starter du gör, så det är ingen idé att deppa!

Grattis även Niklas och Caral till 4:e pris och Emma och Titan till 5:e pris! :-)


Bästa flickan

Nu har jag precis varit ute och trimmat Bella och herregud vad fin hon har varit! Har nog aldrig varit så fin förut, snacka om att hon är full av överraskningar den här helgen! ;-) Bästa flickan!


Promenad

Nu är jag ute på promenad med Amandas lilla skrutt. Hon gillar inte kopplet men än så länge flyger hon minsann fram hihi ;-)


Världens finaste kille

Hej hej! Nu har Curten avslutat sin helg här i Henriksdal och gjort det så bra! Jag gjorde en miss på en linje vilket kostade, annars var det helt strålande! Känns så skönt med ett sådant avslut, och att felet var på mitt konto och inte hans. Åh så fin han var! Bästaste bästa Landcruiser!


God morgon världen

God morgon på er! Denna syn möttes jag av när jag fodrade imorse, fast bilden gör ändå inte verkligheten rättvisa. Världens tätaste dimma var det, och grått och tråkigt, så vi får hoppas att det kan spricka upp lite under dagen :-)

Idag är det ju endast Curre som tävlar och hans klass startar vid 10. Lite senare sen ska jag trimma Bella också, men vi börjar med dagens viktigaste som är Curtbullen :-) Hejja på oss!


Kväll i Henriksdal

Hej vänner! Nu har jag precis nattat färdigt världens finaste hästar. Åh vad jag är lycklig över dom! Bästa! Imorgon har Bella vilodag från tävlandet och ska bara trimmas lite inför söndag då finalen i ute-SM äger rum. Curre gör sin sista tävlingsdag i Henriksdal imorgon och hoppar en 135 klass.

Så nu är det dags att ta kvällen och imorgon laddar vi upp inför Curres sista start för denna helg, som han hittills gjort bra. Hejja på oss då!


Härliga språng!

Hej vänner! Lite krångligt med teckningen här.. Försökte uppdatera igår, men det gick inte så bra som ni har märkt. I alla fall så hade båda hästarna 8 fel igår. Bella hade absolut inte behövt ha sina så det får hon allt ta lite på sitt konto..

Idag har de varit strålande fina, speciellt Bella! Alltså gud! Jag vet inte vad det är med henne! Hon ha verkligen lagt in BAM-In-your-face-växeln, helt galet vad fint och bra hon hoppar! Curre fick dock två ner idag igen (utan att hoppa dåligt) och Bella rev på riktigt första hindret och nollade resten! Kan ni tänka er hur irriterande det är! Men jag är ändå hur glad och nöjd med henne som helst :-) Vi ligger nu på delad 9:e plats inför finalen som går på söndag :-)


Titta vem som hälsar på

Kolla vem som är på tävlingsplatsen och hälsar på! Min gamla D-ponny Joskin F! Världens finaste kille! Var flera år sedan jag såg honom sist så jag kan lova att det har varit ett kärt återseende :-)

Har varit fullt upp idag, därför utebliven uppdatering om tävligsdagen, men lovar att uppdatera er om en stund ;-)


Precis kommit in...

... Med en bulle från ett trim-pass. Han var så fin! Det är så himla fint här i Henriksdal så det är verkligen en fröjd att sitta och rida omkring! Land-Curre känns i alla fall mycket bra inför imorgon och jag hoppas han tycker det ska bli lila roligt att hoppa som jag! :-)


Frivilligt utesluten

Hej vänner! Nu har Bella gått sin framhoppningsklass. Man hade tillåtelse att prova på längdvattnet, men det var dock inget hinder i banan, så jag red till och med trekombinationen och sedan vände jag direkt upp på vattnet och struntade i resten. Så resultatmässigt blev jag ju då utesluten, men det kändes bättre att spara dom sprången till resten av helgen :-) Annars var hon fin och banan kändes väldigt bra att rida på. En mycket bra framhoppningsklass var det också!

Nu håller mamma på att mecka med våran pall lite grann och så fort hon kan behaga vara färdig så ska vi sticka och käka lunch. Hästarna har fått sin och ska få ta det lugnt en stund nu innan det är dags att gå ut och trimma den andra ponken. Ha det så länge i det härliga vädret! :-)


Sömnig morgon

God morgon på er! Oj vad segt det var att gå upp idag, helt sjukt! Förstår mig inte på det här! Har varit så nästan hela sommaren... Förra året hoppade jag minsann upp halv 6 av mig själv och nu orkar jag knappt gå upp halv 7... Detta gillas inte, livet!

Sitter i alla fall vid ett tyst frukostbord nu och hästisarna håller för fullt på att få i sig deras också. Efter frukosten ska jag ut och skritta dom lite runt anläggningen så de får bekanta sig lite med miljön, framförallt Bella som lätt blir så spänd när man är på nya ställen, framförallt första dygnet. Sedan ska det så klart fixas i stallet och runt lunchtid kommer Bellas framhoppningsklass starta. Hej så länge! :-)


Äntligen framme!

Nu är vi äntligen framme och urpackade efter många timmars resande. Det som återstår av kvällen är en liten promenad och kvällsmat. Hörs imorgon, sov gott med er!


Åker förbi vattnet i Jönköping...

... Åh så fint det är! Idag vill man verkligen inte sitta i lastbilen, utan slagg på en brygga eller en tur i skogen hade varit mer uppfriskande! Men man ska vara glad att vi har fin utsikt när vi ska åka så långt i alla fall :-)


Hej då Värmland

Nu rullar vi med en full lastbil mot Henriksdal och årets utomhus SM :-) Måste åter igen ursäkta dålig uppdatering, men eftersom jag bor själv hemma på stora gården nu sedan en tid så är det så mycket att hålla koll på och göra precis hela tiden, så jag har varit rätt utpumpad på energi när kvällarna kommer, och igår gick ju hela dagen åt till förberedelser.

Igår longades hästarna bara och imorse red jag dom på backen i ca 35 minuter var innan vi stack iväg. De var väldigt fina båda två idag och jag checkade igenom gas, broms och lydnad med ett lågt blockhinder med bommar på vardera sida, på 11 meters avstånd. Varierade 2,3 och 4 galoppsprång vilket de gjorde fantastiskt! Så jag måste säga att de känns väldigt bra och jag åker ner med världens bästa känsla! :-) Vädret har även börjar sprick upp nu så vi färdas i ett soligt land. Härligt! Hoppas det håller i sig hela veckan! :-)


Kvarsittning

Hej vänner! Sorry så mycket för the absence från min sida, inte schyrrit alltså.. Men det har som alltid sina skäl. Har varit en händelserik och på vissa sätt en tuff vecka men nu känns det som att saker och ting lättar upp. Ska försöka öka på uppdateringen nu igen :-)
 
Markarbetade hästarna idag och Bella känns helt outstanding! Hon var så fin! Känns väldigt bra inför kommande vecka. På tisdag åker vi som sagt mot Henriksdal och årets utomhus SM. Har en god känsla hittills inför vår uppgift och är revansch sugen på de där två nedslagen ifrån årets inomhus SM... Får hoppas att allt går vägen och att hästarna och jag hamnar i vårt rätta forum denna helg! :-)
 

Hund-äventyret

Tjob på er! Jag och Diesel är ute på äventyr för tillfället och färdas just nu med tåget mot Stockholm :-) Imorgon åker vi till Kolmården med barnen, känns som om jag behöver det! Ska bli otroligt skönt och roligt!


Full dag

Hej vänner! Fortfarande lite kvar att göra av denna dag. Full fart, och tidig kväll kommer det bli! Har ju en eftermiddag imorgon också om jag skulle missa något just idag. Har fått in ännu en kommentar som följde på svaren jag gav i tidigare. Måste dock klura lite på den tror jag och överväga vad jag egentligen tycker och tänker. Håll utkik här så får ni svaret om några dagar! ;-) Annars är det väll även hög tid att kg berättar att jag bara har två hästar hemma nu, då mamma var uppe igår och hämtade de andra tre till Stockholm. Så endat Belleline och Curten är kvar hemma. Nu måste jag fortsätta! Tjing!


Just nu


Svar

Här kommer det utlovade svaret på en kommentar som innehåller massa frågor:
 
Grymt bra blogg.!! Nu kommer de massa frågor hoppas du har lust att svara:-)vart är Don nu för tiden? ska du ha med alla hästar till stockholm? Och hur många hästar har du? Hur känns det att flytta ifrån vännerna i karlskoga samt barndomsvännerna? Vad är din högsta dröm? Vem är din idol ?tacksam för svar!!
 
Hej, och tack så mycket! Roligt att du gillar det som skrivs :-) Absolut ska jag svara på dina frågor! Det blir lite "punktformsaktigt" men jag hoppas det kan gå bra ändå ;-)
 
Don var en häst som jag hade för ungefär ett år sedan. Det var min första "riktiga" storhäst. Hade ju Comedie då också, men henne kände jag ju sedan innan och utan eftersom det är vår egen uppfödning. Jag tror vi hade Don i nästan ett år innan vi bestämde oss för att byta ut honom mot en annan. Don är en väldigt, väldigt fin häst, men det är rätt mycket blod i honom och han kan vara rätt tuff. Detta blev lite för mycket häst för mig att börja med när jag inte riktigt var "hemma" på stora hästar än. Så vi bestämde oss för att vi behövde något lite mer "jordnära". Och denna andra häst blev istället Curre, som verkligen är min häst upp i dagen. Det var ett extremt tråkigt beslut att släppa iväg Don, men jag älskar verkligen Curre över allt annat och som mamma så fint har myntat ett uttryck: Alla borde få ha en Curt! Han var verkligen rätt häst för mig att gå över på, känna in och lära mig på och han är fortfarande den stora tryggheten i gänget, då han alltid får en att le, även om han inte alltid har lust att markarbeta ;-)
 
Eftersom att vi ska flytta till Stockholm och sälja gården så följer självklart alla hästarna med till storstaden, och de är 5 stycken. Att flytta från Karlskoga har jag skrivit om förut, det är rätt jobbigt men samtidigt får jag se det som att det är för något bättre. Att kunna hälsa på mina småsyskon i tid och otid, precis när jag vill är något som kommer vara ovärderligt för mig! Sedan är det självklart jätte tråkigt att flytta ifrån alla här, men de flesta av mina vänner flyttar ändå, för att plugga och så vidare. Det allra jobbigaste (Förutom att flytta från själva gården) kommer vara att inte ha bästa extra familjen Bylock som finns på 5 minuters avstånd. De gör så mycket för mig så det är verkligen något som kommer vara bland det jobbigaste..
 
Min högsta dröm är jag inte säker på att jag vet om ännu, men som det kännsi nuläget så skulle jag verkligen vilja vara en högaktad ryttare som är en stor förebild för andra. Att jag kan göra skillnad och vara bra på det som jag älskar mest! Att vara en av det absoluta toppskiktet i hoppsporten och samtidigt alltid ha en otroligt bra självkänsla som gör att jag sällan kommer i mentala svackor skulle vara helt otroligt! Men som sagt nu pratar vi dröm här, något som är svårt och nå och något som man får jobba som man aldrig jobbat för något annat för att nå. Så vi får se hur mitt liv kommer utspela sig, jag har absolut amibitionerna och viljan att ta mig mot drömmen. Jag får däremot inte sätta stopp för mig själv bara genom att "bryta ihop" så fort allt inte är perfekt och super-super, utan man ska se det som att man har något vesäntligt att jobba med och istället inspireras av att göra saker och ting bättre när man gör saker fel. Själv har jag lust många gånger att bara hänga mig själv på plats eller skämmas till döds, men det blir även bättre och bättre ju äldre jag blir, och det är även något som hänger ihop med självkänslan, något som jag hade väldigt jobbigt med i tidiga tonåren, och därför är även det en dröm för mig, att kunna älska mig själv och det jag gör varje dag, trots små skavanker, för ingen är ju felfri ;-)
 
För att slutligen svara på vem som är min idol så måste jag säga att det är den absolut svåraste fråga, för jag vet ärligt talat inte. Jag blir så där super inspirerad av många och mycket. Jag är ofta en som tar små goda bitar, här och där av de som jag tycker tillför dessa bitar bäst. Självklart är Rolf-Göran en stor förebild och jag skulle självklart vilja vara precis lika kick ass-häftig som han är, men det som jag mest inspireras av hos Roffe är den extrema koncentrationen, avspändheten och precisionen. Det där med hur exakt han är, men även hur han snabbt kan improvisera saker och ting så att de ser exakt uttänkta ut! Annars gillar jag gärna att titta på Kevin Staut, Penelope Leprevo och Luciana Diniz, och även svenskar som Henrik och Patrik Kittel är jag helt såld på för deras otroligt fina känsla! Och det här är bara ett axplock! Som sagt, jag inspireras av många olika delar av många olika männsikor, som inte heller alltid behöver vara ryttare, även om det främst är ryttare jag hittar styrka och motivation ifrån!
 
Hoppas detta mördar-långa svar duger och att du blev nöjd! :-)
 
Gammal bus-bild på mig och Don :-)

Tävling Tierp 10-11/8

Nu är jag och hästarna hemkommna från Tierp. De har gått 3 klasser var på två dagar, vilket de gjort bra. Bella har haft pris i 135 och hamnade precis utanför pris i 145, vilket hon gjorde strålande. Curre har haft pris i 130, 4 fel i 140 och debuterat 145 vilket han gjorde mycket bra. Hade dock verkligen ingen bensin kvar i sista klassen (145) och det medförde att jag gjorde några missar. Det straffade sig så klart, som det ska göra när man kommer upp i så pass stora klasser. Båda hästarna har hoppat väldigt, väldigt fint i helgen och det har däremot inte riktigt varit min helg som ryttare. Det har ju inte varit något katastrofalt som utspelat sig men jag brukar ha en betydligt säkrare och tryggare känsla när jag rider och tävlar i vanliga fall. Denna helg var jag till och med nervös i vissa rundor. De enda klasserna jag verkligen hade sådan där kunglig och supersäker magkänsla i var de klasserna som de nollade och plockade pris i, vilket är väldigt positivt! De andra klasserna ger jag mycket cred till mina hästar som verkligen vet vad de ska göra och gör det hur bra som helst, trots att ryttaren är lite små ringrostig efter ett längre tävlings och hopp-uppehåll. Skulle ju sedan och rida för Lotta idag, men vi kom överens om att de hoppat så bra i helgen så vi sparar på de sprången istället, vilket känns som en väldigt sund plan. Nu lägger vi istället in sista stöten för uppladdningen till SM!
 
 
 

Soliga Tierp

Hej vänner! Sitter i en soligt Tierp och väntar på att 140 klassen ska börja. Curre har hoppat 130 klassen som var nyss och nollade med pris. Han hoppade så fint! Känns toppen! Håll tummar och tår för oss i 140 klassen nu! :-)


På rull igen

Hej vänner! Nu är vi på väg igen, denna gång mot Tierp. Doris är med också och sover stadigt i vanlig ordning ;-) Idag har jag trimmat hästarna. Bella gick lite sådär, hon var väldigt het och hade mycket åsikter, då hon mest tyckte hon kunde få gå och vara fläng-bäng på allt och alla andra nya! Men det gav sig ju längre in i passet vi kom och hon var över lag väldigt fin. Hade så klart önskat att hon var lite mer avslappnad och arbetsro, men mer kan jag inte begära när hon är på nya ställen, hon blir ju lite knäppis då ;-) Men som sagt, helt klart godkänt pass! Curre däremot var helt magisk! Jag kan inte sätta ord på hur bra han gick! Har aldrig någonsin varit så fin förut och vad jag än bad om genomförde han det med en sådan enkelhet och positivitet så det kändes som att man aldrig någonsin har fått slita för att få honom att jobba. Helt sjukt! Så fin! Känns så bra med båda två nu inför helgen, och allt jag kan tänka på är Curres dag idag och Bellas dag igår som riktigt får det att kittlas i hela kroppen och jag kommer då ständigt på mig själv med mungiporna upp över öronen! Dom är verkligen bara bäst!


Vidare

Färdig packad och klar! Snart drar vi oss mot Tierp :-)


Magisk

Har precis ridit en helt magisk (och svettig) bulle! Extas! LYCKA!


Stockholms regn

Hej vänner! Just nu sitter jag i en fullpackad lastbil på väg till Stockholm. Mamma var hemma och hämtade mig idag, så åker vi upp en dag tidigare och övernattar i nya stallet, så har vi inte så långt till Tierp imorgon. Skönt! Fia är snäll och tar hand om hästarna som är kvar hemma medan vi är borta. Har haft en mycket bra dag annars! Körskolan gick bra, jag har blivit bortskämd med att få tårta av världens bästa extra familj, som jag säkert ätit upp halva av för att jag inte orkade göra lunch och för att den är så otroligt jäkla god! Sedan har jag hoppat igenom en trekombination med en högsta höjd på 120 några få gånger på Bella och Curre för att stämma av så att de är uppmärksamma inför helgen. Det var inte riktigt min dag, men de skötte sig som de alltid gör! Så roligt att få ha så fina och glada hästar! Imorgon bär det av mot Tierp för 2 dagars tävling och på söndag sätter vi kurs mot Rekasta för att hinna träna för Lotta innan SM. Ska bli väldigt roligt då jag inte tränat på länge :-)


Körkort med telefonen

Hej vänner! Precis varit och kört lite på körskolan nu. Skönt att ha det allra sista avklarat, och det gick så bra också! Nu känner jag mig motiverad och självsäker igen inför uppkörning och uppskrivning. Tills tiden är inne så laddar jag ner massa teori-appar som jag kan använda och pilla på så fort jag har tid och inte har tillgång till en dator. Kick ass! Ett steg närmare körkort tack vare den lilla Phonen!


Tävling Hammarö 5/8

Igår var vi iväg till Hammarö över dagen och red en 130 klass på Curre och Bella, som lite "framhoppning" inför Tierp som kommer nu i helgen. De var väldigt fina och jag hade världens känsla! Blev super stressigt med Curre, som verkligen visar hur snäll han är, och därför hade jag honom lite dåligt fram för skänkeln, vilket resulterade i några småmissar från min sida. Han hoppade väldigt fint och var väldigt snabb så det var synd, för han var två skeunder snabbare än Bells. Men en skön uppvärmning!
 
Bella däremot var också hur fin som helst, och känslan var så bra! Satsade på ett högt, jämt tempo hellre än att rida in de allra kortaste vägarna, då jag jobbar med att ha kontakten med henne och få henne "på backen". Hon är ju gärna lite vild och hetsig (Och utnyttjar gärna det vid korta vägar), så det gäller att få henne att suga framåt, nedåt men ändå få henne upp på bakbenen lagom mycket så att hon inte blir framtung. Tycker jag lyckades väldigt bra och vi fightades verkligen med varandra, och hon var väldigt uppmärksam på mig och mina hjälper. Bådar gott inför helgen! Det bästa av allt var även att hon knep första platsen, alltid lika roligt att vinna! :-)
 

Återupptagning

Hej vänner! Hemkommen för en liten stund sedan från körlektion. Bara några kvar nu och snart är det dags! Var ett tag sedan jag körde nu eftersom jag fått väntat hela sommaren på att få en tid.. Men det kändes bra i alla fall, hoppas verkligen för allt i världen att Jag klarar det! Nu ska jag ut och fixa stallet och hästarna, som ska få komma ut i skogen idag, och även packa lite inför helgens tävling i Tierp. Sedan blir det OS för hela slanten och så avslutar jag min dag med att hålla lektion. Hoppas ni får en fin dag!


Seegt...

Alltså dö vad lång tid det tar att ladda upp videorna! (Tänkte jag skulle ladda upp Curres runda från i fredags också) får bryt snart! Får se om jag bloggar idag eller imorgon då, eftersom jag ska köra körlektion klockan 7 imorgon, så måste sova också så att jag är pigg och fräsch och inte missar något ;-) Så håll utkik, laddar upp det så fort jag bara kan! :-)


Nöjd kille över hagvisit efter tävlingsdag


Finaste Bella

På väg hem efter en mycket bra dag på jobbet! Har så otroligt fina hästar! Berättar mer när jag kommer hem ;-)


Väntar i solen

Ligger och tittar på OS i solen i väntan på att min klass ska börja. Går otroligt långsamt, men hoppas att vi ska kunna komma igång snart, vill ju hinna se alla svenskar också! Nick Skelton nollade nyss och gjorde en fantastisk runda! Skulle inte förvåna mig om han står på en av pallplatserna när detta OS är slut.


Mot Hammarö

Nu åker vi mot Hammarö och ännu en tävlingsdag! Håll tummarna för oss! :-)


Ett kapitel i sitt liv att minnas

Jag har under en tid nu tänkt tillbaka mycket på min gymnaise tid, hur jäkla roligt vi hade och hur kul det allra mesta vekligen var. Vilket riktigt kick ass-gymnasium jag fick chansen att gå på, även om det var riktigt slitigt vissa perioder, och speciellt sista halvåret. Men så roligt vi hade! Och vilka underbara människor jag fick chansen att lära känna! Och inte bara det... Utan tusan vad nöjd jag är över mig själv, över allt jag åstadkommit och över hur jag utvecklats som människa!
 
Jag lyckades med mitt tidigt uppsatta mål, som jag satte till dagen då vi började, att jag inte skulle gå ut med ett enda G i betyg (Alltså bara ha VG och MVG på betygspappret) och jag fick även den två år i rad, otroligt glad, ta emot skoland idrottsstipendium. Sista året var det heller inte vilket stipendium som helst utan självaste idrottsskölden som jag fick erhålla! Det är något som jag är riktigt stolt över måste jag säga! För att ge ut denna sköld måste man ansöka till SCIF om tillstånd och det är ett av de finare idrottspriserna i Sverige. Förra året fick 164st personer äran att ta emot detta pris (ungefär som om hela vår lilla skola skulle kunna rymma och vara alla dessa pristagare) och om man ser till alla skolor i Sverige som får möjlighet att dela ut priset, så blir det väldigt få mottagare. Tidigare har personer som Gunde Svan, Stefan Holm, Magdalena Forsberg, Peter Forsberg, Anna Lindberg, Jörgen Brink och systrarna Kallur fått erhålla detta pris, så visst tusan känner man sig hedrad! Lätt bästa tre åren hittills i mitt liv!
 

Dagen före

Hej vänner! Idag är det dagen för tävlingsdag vilket betyder mycket förberedelse, oavsett om det är en liten, stor, långvarig eller kortvarig tävling. Detta är dagen då man gör det allra viktigaste, sista checkarna med hästarna, så att man kan gböra en analys av var man står, vad som funkar och vad som inte funkar, så man kan skapa de bästa förutsättningarna för morgondagen. Dagen innan tävling makarbetar jag alltid mina hästar, för att just kunna checka igenom ordentligt. (Vet att jag skrev att jag skulle lägga upp en film från hoppningen på Curre igår, tills idag. Nu hittar jag ju så klart inte ladd-saldden, så jag får tyvärr inte in den på datorn :-( Jobbar på det!...)
 
Så både Curre och Bella jobbade alltså på backen idag och dom är sannerligen inte bara fräscha hoppmässigt inte! Tusan i havet vad fina de var, och allt som jag slitigt så med att få igenom så länge verkade bara sitta, så där irriterande jäkla BAM-in-your-face-bra! DING på den! Så det känns verkligen super bra inför imorgon, och förberedelserna och formen känns som den inte kunde vara bättre timead. Sedan får vi se vad som händer och sker när vi faktiskt kommer ut. Bella brukar alltid vara alldeles, alldeles för vild första tävlingen hon gör efter ett längre uppehåll... Men man kan inte vet förens man har upplevat ;-) Längtar i alla fall enormt! Känns som det var år och dagar sedan sista jag tävlade...
 
Annars har jag som jag tidigare skrivit följt OS-sändningarna idag men spänning. Lyckligtvis för Sverige så hade vi tre härliga nollor som verkligen satt som en smäck, efter att stackars Lisen så otäckt åkte av.. Holland kom in och ägde runt banan med sina fyra ryttare som alla nollade, vilket var extremt snyggt gjort av dem allihopa! Och den sedan länge tillbaka, solklara favoriten Kevin Staut såg så där alldeles oförskämt bra ut i form med sin Silvana när de gled in och nollade som om de aldrig gjort något annat! Självklart vill jag se främst han men det skulle även vara roligt med stilfavoriten, som han även är "i lag med", Penelope Leprevo på pallen. Men allra, allra helst hoppas jag så innerligt att Rolf får ta hem guldet, åtminstone medalj för tusan, för är det någon som är värd det så är det utan tvekan vår Roffe!
 
Kevin Staut och Silvana De Hus. På väg mot OS-medalj?

OS-hoppning

Följer spänt OS-hoppningen! Hittills har Sverige en nolla, som Jens står för, och stackars Lisen hade en extremt spänd Matrix att handskas med vilket tyvärr slutade i en avfallning. Nästa ut för Sverige är Henke och alla våras Roffe avslutar självklart. Hejja Sverige!


HH för Härliga Hästar!

Hoppningen på Curre och Bella gick fantastiskt bra! De är verkligen fräscha som tusan nu, båda två, vilket känns fantastiskt bra! Gud så härliga de är! Lagom till Curre hoppade kom även Mats hem, så jag lägger upp en liten film på honom imorgon från hoppningen idag, i och med att Mats fixar det elektroniska ;-) Nu är hästarna linementade och jag har slängt i mig lite krubb. Sängen väntar, god natt folks!


Väntar

Hej vänner! Nu har jag gjort min sista jobbdag i äggeriet. Har varit fint att få tjäna lite kosing men det ska bli väldigt skönt att få tillbaka lite energi och tid med hästarna. Efter jobbet idag så höll jag även liektion igen och så har jag ridit ut en sväng på lilla Cordelie som skötte sig så fint. Hon var väldigt svettig och trött efter all galopp i värmen.
 
Annars sistter jag just nu och väntar på att mamma ska komma hem så vi kan hoppa Curre och Bella inför helgen. På söndag åker vi till Hammarö över dagen och rider en 130 klass bara, och värmer igång inför Tierp veckan efter. Håll öven utkik här framöver efter ett kommentarsvar då jag nyligen fått en kommentar med massor av frågot i nu igen :-)
 

Avslutningsfika

Sista dagen på jobbet avslutas med muffins och tokiga hundar. Nu kör vi sista passet!


Äntligen

Efter en lång dag sitter jag äntligen i sadeln! Nu är det min tur, så befriande och härligt!


Lektion

Hej vänner! Håller lite lektioner och har avslutat den första, två återstår. Sedan ska Bella och Curre få komma ut i skogen :-)


RSS 2.0