Lastbilsmage

Tjabba vänner! Sitter i lastbilen på väg till Grevagården. Denna helg har jag Curre och Cordelie med i skåpet, spännande! Dorpan är med också, ligger och sover här bredvid, i vanlig ordning. Hoppas på ett break snart så vi kan luncha lite, är tok-hungrig! När vi kommer fram sedan så ska det anmälas och besiktigas, så det gäller att ha batterierna laddade ;) Hörs senare, tjing!


Toppen film

Hejsan vänner! Har precis kommit ur duschen och tänkte festa lite kväll med att inte plugga något mer för dagen utan istället plocka fram en film att se på. Det tycker jag att jag är värd för tillfället! Idag har vi varit iväg med Bella på vetcheck för att se till så att allt står bra till. Det gick så bra och det är så skönt att veta att hästarna mår bra! En annan rolig sak med dagen är att käreste kusin Fia har kommit hem idag, och ännu bättre, med Magie! Och kan ni gissa vart hon är installad? Jo, här så klart! Super roligt! Så nu är de här i nästan 2 hela veckor, bättre kan det inte bli! På torsdag åker vi med Curre och Coredlie till Grevagården för tävling, vilket ska bli väldigt roligt! Sedan väntar några tävlingsfria veckor för mig och faktum är att det ska bli rätt skönt. Hinna med ett "normalt" tonårsliv med lite utgång och umgänge, samt påbörja vägen mot mitt körkort ÄNTLIGEN! Lite så ser Life of Denise ut för en tid framöver. Nu ska jag avsluta min kväll med film nerkosad i sängen. God natt!


Hoppdag

Hejsan vänner! Hoppas ni mår bra. Tänkte att jag skulle ropa ner mamma och Mats för frokost om en liten sekund. Har kokat ägg och massa mums. Älskar helgfrukost! För övrigt ser det ut att bli en riktigt bra dag igen! Härlig sol ute idag igen och på schemat är det hoppdag. Curre och Coredlie ska hoppa lite bana, medan Bella endast får gå lite bommar och småhinder. Hon ska ju ändå inte tävla på ett tag så hon kommer inte behöva hoppa på ett tag. Men det är alltid bra att hålla igång markjobbet ordentligt. Har tänkt mig mycket travbommar och travhoppning på henne idag då hon tycker det är svårt, eftersom hon har svårt att koordinera ihop kroppen. Så det blir toppen för henne att jobba lite med att förbättra sin koordination mellan tävlingar. Men nu kurrar magen, dags för frukost! Hoppas ni får en bra dag. Tjing!   


Coredlie står och morgonmyser i solen


Något att föredra

Husan vänner! Vilken dag det varit! Helt underbar! Och mina fina vet exakt hur de ska göra för att förgylla en redan mycket bra dag. Dom är bara bäst helt enkelt! Avslutade även min dag på bästa sätt, med sällskap från Emma, i en biosalong. Vi såg Hungerspelen, och hejdunder vad bra den var! gå ch se säger jag bara! Även om jag hade velat haft en lite annorlunda slutscen. Men tusan alltså! Så bra! Nu planerar jag att gå och lägga mig och kanske hinna läsa några sidor ur nya boken? God natt!


Älskvärt

Gör det jag älskar mest med min favorit. Vad skulle jag göra utan dig min finaste?


Världens bästa morgonstart


Planerar på en gång

Tävlingsplanerar med mamma. Blir så himla bra! Vill bara åka ut NU, på en gång!


Ett UF fucking pris

Alltså KICK ASS! Har haft världens bästa dag på UF mässan i Conventum arena, och kan ni tänka er? Vi tog hem ett 2:a pris i kategorin Bästa Monter! Hur tufft!? Så jäkla stolta! Tack så himla mycket till alla som kom förbi och alla som förgyllde dagen, helt klart bästa dagen med vårt UF hittills! Allt har bara varit så bra helt enkelt, och tusan vad roligt det är att stå och sälja så där! Nu är jag helt färdig och ska äntligen få krypa till kos för dagen. Tack och god natt vänner!


Ungdomsföretags mässa

Hejsan! Ursäktar så mycket att jag inte varit er bloggvän så mycket på sista tiden, men det är så himla mycket med allt just nu, speciellt med UF, som rör till det. I alla fall så börjar allt ordna till sig nu och bli något lugnare. Har bakat och packat som en tok nu på kvällen inför imorgon då vi ska på UF-mässa i Conventum arena i Örebro. Ska bli så roligt! Öppet mellan 12.00 och 17.30. Hoppas verkligen vi ses där, vore super kul! Nu ska jag sova för att orka med en hel Lunny bits-dag imorgon. God natt vänner!


Soligt samtal

Sitter ute i härliga vårvädret och pratar med bästa kusinen. Härligt!


Halv skog

God morgon vänner! Sitter i vårt mysiga lilla kök med en macka och halvfull tekopp för tillfället. Om ca en kvart eller mindre hoppar jag ut i stallet och tar fram dagens första häst, Cordelie, på gången och gör henne redo för dagens ridpass. Jag var ute och fodrade för en stund sedan så nu borde de ha ätit upp. Helgen har varit och blir fortsatt lugn för både min och hästarnas del. Ska endast ta ut dem så de får röra på sig, så skogen väntar! Så härligt! Resten av dagen ska jag självklart göra stallet, men även baka massa hästgodis och checka av så att allt är i ordning inför UF-mässan. Så ni som bor här runt i skogiga Värmland bör se till att komma och hälsa på oss när vi står i Conventum arena i Örebro och säljer på måndag. Har ni inte lust att handla (vilket vi så klart hoppas på att ni har! ;)) så kan ni ju åtminstone komma in och titta på vår fina monter och slänga ett ord med oss. Uppskattas alltid! Men nu väntar hästarna. Tjing!


Slötid


Ingen vanlig dag

För idag är det världens bästa skruttas födelsedag. Grattis världens finaste lillasyster Isa på 1 års dagen! Storasyster saknar dig och de andra två skitarna!


Fritt problem

Måste bara slänga in ett snabbt inlägg, även om jag inte hade tänkt att blogga idag för jag har tusen andra saker som jag bara måste göra egentligen innan. MEN en gång för alla säger jag bara detta nu: Det har varit ett jäkla fram och tillbaka angående mina kommentarer här på bloggen, när man kan kommentera och inte, och jag trodde inte att det gick att kommentera mobilinläggen eftersom de var på dessa som folk fått problem att kommentera på, MEN bevis på nyligen kommenterade mobilinlägg säger att det visst funkar. Så screw allt vad jag har skrivit om hur/när/vart ni kan kommentera här på bloggen. Mitt tips till er är helt enkelt att kommentera hej vilt, fram och tillbaka, hit och dit, upp och ner. Alla inlägg ska gå att kommentera som vanligt, så feel free att höra av er till mig med funderingar när ni vill. Alltså, kommentera på hur ni vill!


SM oskulden

Kan ni tänka er? Tänk att lilla jag fick åka hem med ett 8:e pris från SM! Okej, inte så mycket att skryta med, jag vann ju inte direkt, men det är trots allt min första placering på ett SM och jag kan inte vara nöjdare! Cascabel du är bara helt fantastisk! Tänk att få vara lika lycklig som jag, som har sin egen stjärna, livs levande här nere på jorden. Jag älskar dig min tappra flicka!


Cascabel HH du är min stjärna


Vårig förmiddagspromenix


Härliga rundor

Hejsan vänner! Trött som få och ska somna bums så fort jag skrivit detta inlägg. Bella och jag rev första hindret i kvalet idag, inte att rekommendera! Däremot var rundan klockren i sig, så jag är super nöjd! Och hon hoppade galet bra! Sedan har jag tittat på 150 hoppningen, seniorernas kval där Niklas Jonsson och Caral nollade och placerade sig som 5:a! Så roligt! Resten av kvällen har jag spenderat med min underbara vän Alma Ranebo. Himla skönt att få lätta på hjärtat ibland måste jag säga! Nu ska jag somna och ladda inför finalen med Bella imorgon. God natt!


Putsade rundor

Hejsan vänner! Igår vart en lång dag. Hamnade i 3 timmars bilkö, utan möjlighet till att vända och köra tillbaka. Detta gjorde att vår 7 timmar långa resa till Flyinge blev 10 timmar. Stackars hästkrakarna! Det var inte bara jag och mamma som var glada att äntligen komma fram.

I alla fall så var det första tävlingsdagen idag, en 130cm klass och en framhoppningsklass för Bella inför SM kvalet imorgon. Båda hästarna var fantastiskt fina och försiktiga och gick runt felfria. Nu står jag i stallet och putsar efter en lunchpaus och en till utläst isfolket bok. Oj så bra den var! När jag är klar ska jag ut och gå med hästarna en sväng och i eftermiddag tar jag ut Bella och trimmar henne lite, då hon var lite väl vild idag, hihi. Hörs sen, tjing!


Lång väg med snö-kö

Hejsan vänner! Nu är vi på väg ner till Flyinge, där jag kommer att delta i svenska mästerskapen, i snökaoset. Mötandes av en plogbil känner man hur lägligt detta väder kommer inför vår 7 timmar långa resa. Men är det SM så är det!

Igår hoppade jag Cordelie hemma och hon var så himla fin! Hoppade upp till och med 120-125cm och nu börjar hon verkligen hoppa ordentligt! Så kul! Bella och Curre red jag för Lotta på eftermiddagen och stämde igenom inför helgen. Dom var väldigt fina och försiktiga båda två så det känns väldigt bra inför helgen.

Imorse trimmade jag Bella och Curre lite lagom hemma innan vi åkte iväg och båda var väldigt eftergivna och fina, vilket var skönt med tanke på att båda har varit lite burkiga tidigare i veckan. Så det känns extra bra att både hoppningen och markarbetet är på plats när vi åker ner.

Nu har det precis blivit kö här. Så typiskt när man ska så här långt. Det är tur att vi är härdade! Avundas inte mamma som ska köra hela vägen. Mycket bättre att sitta med en bok vid sidan av ;) Hörs vidare. Tjing!


Tävling Högbo 2-4/3

Kursen sattes mot Högbo och i lastbilen hade vi med oss Curre och Cordelie. Båda skötte sig galet bra och är mycket nöjd med våra insatser. Curre hoppade strålande rundor och i 140 klassen hoppade han strålande bra, men tappade själv koncentrationen i slutet och blev spänd och lyfte därför av tre bommar. Nu går han dock nästan en hel bana utan att tappa koncentrationen och bli spänd och detta gör även att han hoppar så där underbart bra! 140 klassen var i alla fall helgens härligaste, och i helgens sista klass var vi tvugna att riva sista hindret i omhoppningen med en liten, liten touch. Tusan också, men tokigt vad fin han var! Cordelies rundor var också något drömskt, som vanligt! Nöjd med helgens prestationer!

Fredag:
Cordelie:
1m - avd.b, 0 fel, rosett!

Curre:
130cm - A:0, 4 fel

Lördag:
Cordelie:
110cm - avd.b, 8 fel

Curre:
140cm - A:0, 12 fel

Söndag:
Curre:
130cm - A:0+A:0, 0+4 fel

image description


Hästigt

Nu har jag bestämt mig för att äntligen lyckas publicera detta efterlängtade hästinlägg som blivit efterfrågat där jag kommer berätta mer om mina hästar. Jag har valt att endast presentera de som vi har hemma och som jag rider och vi håller på med dagligen. Har några hästar utlånade också, men det är roligare att dkriva om de hästar som nämns dagligen på bloggen så ni vet vilka jag pratar om och inte blandar ihop hästar hej vilt! Hoppas det inte blir till en besvikelese!


Landcruiser, e. Landlord vallack 12 år
Landcruiser är även känd som Curre eller Curt. Han är en av de som är mest rutinerad och har tävlat upp till och med 150cm klasser innan han hamnade i min ägo. Själv har jag ridit upp till 140cm på honom. Jag fick Curre förra året i februari och hann innan sommaren kom debutera både min allra första 135cm och 140cm. När sommaren kom drog han tyvärr på sig en nackspärr (Av alla saker här i världen, jag vet!). Vi valde att sätta igång honom en lång tid efter, för att vara säkra på att inget satt kvar. Däremot gick han på rakt spår, fritt med huuvdet på uteritter hela sommaren, då han blev ledsen över att bara stå och vila. Curre är en vaken kille som både är känslig, stark och försiktig. Eftersom att han fick vila så länge förra året och endast gick några tävlingar i början av året och i slutet av året har jag fortfarande känt att jag har varit i fas med att lära känna honom, och inte riktigt hittat knapparna och rätt komminikation med honom. Nu ligger jag däremot i en fas där jag känner att jag har hittat de flesta knapparna på honom, vilket även gör att han blir mer och mer avslappnad och därför blir känsligare, försiktigare och mindre stark. Lättare att rida helt enkelt. Skilnaden mot förra året och detta år är att vi är ett mycket mer sammansvetsat par nu som gör att allt blir mycket mer bekvämt, säkert och enkelt. Jag tycker om denna häst väldigt mycket! När han slappnar av hoppar han som få och han är väldigt, väldigt rolig att rida på backen. Kan allt, vet allt, gör allt med minsta möjliga hjälper. Så underbar! Han är världens bästa läromästare och varje ridpass är ett roligt ridpass på honom. Dessutom är han väldigt personlig på sitt eget Curre-vis.


Tin Tin, vallack 4 år
Här har ni det senaste tillskottet i familjen! Vår fina lilla 4-åring. Tin Tin kom hem i vintras och är en mycket försiktig och godhjärtad kille. Han försöker alltid sitt bästa, samtidigt som han är väldigt rädd om sig och försiktig. I början var han mycket tillbakadragen och rädd samt på sin vakt när det kom till mänsklig kontakt. Vi har sakta byggt upp ett förtroende så han ska vara trygg med oss och i sin relativt nya omgivning. Nu är han vädligt fäst vid oss och betydligt mer avslappnad. Dock är han fortfarande försiktig när vi ska göra nya saker, så vi låter det ta tid med honom så han lär sig att slappna av och inte får ett bakslag. Hittils har han börjat bli longerad med sadel på och stibyglar nere, samt att vi står på en pall och drar och klappar på sadeln och rumpan ordentligt på honom och det accepterar han väldigt  bra nu. Tin Tin är väldigt fin att se på och jag kan knappt vänta tills det är dags att börja rida på honom. Jag har en känsla av att han kommer vara underbar att rida och att vi kommer passa mycket bra samman.


Viva's Cordelie, e.Cornetto sto 6år
Cordelie är min mest lovande unghäst som mamma har fött upp själv. Det är en dam med riv i som har en positivitet som räcker och blir över till hela vår jord. Varje dag är en ny, spännande och extra rolig dag i hennes liv. Har aldrig tidigare haft en häst som varenda dag, hela året om, är lika glad och entusiastisk över varje nytt arbetspass. Cordelie är väldigt stor och vi har tagit det varsamt med hennes utbildning då hon tidigare varit väldigt ranglig och inte alls växt i sin kropp. Detta år känns hon däremot 100 gånger mer ivuxen sin kropp, även om hon inte matchar den riktigt än. I alla fall så känns hon 100 gånger stadigare och inte alls lika ranglig och vinglig. Cordelie är en mycket känslig och försiktig häst, även om hon inte alltid har lättast för sig med sin stora kropp, dock är hon trots den väldigt smidig och mycket fin att betrakta. Jag tycker hon hoppar väldigt trevligt och runt, med mycket bra ryggverkan och hon är väldigt härlig att rida. Denna häst tro jag på mycket inför framtiden. Hon har vid ett par tillfällen visat vad som verkligen finns där under skinnet på henne och jag säger bara: VILL HA MER! Är väldigt förtjust i denna häst och det ska bli väldigt roligt att få vara en del av hennes framtida utveckling.


Cascabel HH, e. Cardento sto 11 år
Cascabel är även känd som Bella eller Belle. Detta är min första häst som jag rider alla större saker på. Bella har tidigare gått till och med 150cm klasser och vi har tillsammans ridit upp till 145cm. Bella är extremt känslig, samtigit som hon kan vara en dam då och då och bli okänslig hon med. Men till den största delen är det fina, lugna små hjälper som gäller när man rider henne. Varje dag jobbar vi med ryggen på henne, då hon lätt faller tillbaka med den och blir lite snål i ryggverkan. Vi vill dock ha en hållbar Bella, så jag fokuserar mycket med att arbeta henne så ryggen gynnas varenda dag. Precis samma arbete sker med de andra hästarna, men jag är extra noga med att hon verkligen använder sin rygg i och med att hon är expert på att slinka undan. Dock har hon börjat tycka att det är mer och mer bekvämt att använda den så under markarbete använder hon den mycket flititgt och enkelt. Nu försöker vi få henne att ta med ryggverkan allt mer stadigt in i hoppningen och det kommer mer och mer! Så roligt! Bella är en mycket positiv häst som har väldigt lätt för att bli stressad, så det gäller att vara lugn och avslappnad när man rider henne. Att rida henne när hon är avslappnad är en riktig fröjd och många gånger får jag slita mig från ridpassen på henne då man bara vill fortsätta och fortsätta och fortsätta. Att tävla Bella är bland det bästa med henne. Hon är totalt orädd, är alltid postiv och har ett GO som heter duga! Det är alltid full rulle i hennes värld och man måste vara noga med att hitta lagom så det inte blir för mycket eller för lite av det goda. Det är en helt underbar häst som har världens bästa vilja och bär mig genom allt. Hon lär mig så mycket och får mig framförallt att våga mer och att "bara köra". På grund av hennes fina personlighet och att vi blivit ett sådant sammansvetsat par så har vi tillsammans gjort saker som SM, massor av placeringar upp till och med 140cm (bästa placering ett 2:a pris), bästa juniorekipage internationellt och nu senast Morgondagens Vinnare under Göteborg Horse Show. Det som står näst på vår lista är inomhus SM i Flyinge denna helg och som vanligt ser jag fram emot ännu ett nytt äventyr med denna speciella häst.


Pluggig dag

Hejsan vänner! Har endast pluggat idag, ingen ridning. Fick hjälp av mamma att longera igenom Bella på kvällen medan jag gjorde självaste kvällspasset i stallet. Annars har jag pluggat och endast pluggat idag. Detta har jag hunnit med:
- Engelska uppsats
- Bokrecension
- Ekonomiuppgifter
- Entusiasmerande tal
Kick ass va? Fick hjälp att hålla pluggstimmet vid liv av Deportees och lilla pirat-Doris. Det enda som återstår i läxväg för mig denna vecka är ett hemprov i psykologi. Såg väldigt mörkt ut imorse men nu ser det istället väldigt ljust ut. Längtar efter SM:et som hår av stapeln i helgen och imorgon ska det bli mycket, mycket befriande att få rida mina 3 hästar, efter en hel dag med stilla sittande. Nu ska jag krypa till kos så jag orkar med morgondagen, då ska jag även försöka vara er bloggvän igen. God natt!


Sällskapsplugg


Nära skjuter ingen hare

Nu är helgens sista start gjord. Han hoppade strålande! Känns som han bara blir bättre och bättre hela tiden just nu, så roligt! Hade tyvärr ett nedslag på sista hindret i omhoppningen, annars hade vi åkt hem med ett pris rikare nu. Är dock väldigt, väldigt nöjd! Äntligen känns det som vi börjar hitta varandra ordentligt och det känns mycket mer bekvämt och säkert att rida honom nu än det känts innan. Åker hem leendes från denna tävling också. Finaste Cordelie och Landcruiser!


Förberedande läxor

Hejsan vänner! Sitter för tillfället på läktaren och väntar på att banan ska bli färdig. Idag hoppas det endast 130cm på Curre, innan det äntligen är dags att bege sig hem. Har ton med läxor att göra, redan tills imorgon, och jag är inte i närheten av att vara färdig, så det blir skönt att komma hem något så när i tid. Nu ska det gås bana! Tjing!


Sövande super runda

Hejsan vänner! Ligger i sängen i lastbilen, trött som få och bara längtar efter att få sova, så jag slår endast till med ett kort inlägg. Cordelie var så duktig idag igen, dock tycker jag inte att jag red henne helt till rätta och hon fick två nedslag. Curre var däremot WOW fin!! Måste säga att jag red kick ass-bra, och han fick 3 ner på en linje i slutet för att han själv tappade koncentrationen och blev spänd, sp det vart 3 nättrullare på hans konto idag. Men innan dess när han var avslappnad, WOW! Han hoppar som få den hästen! Så himla glad över mina fina, fina hästar! Nu ska det sovas. God natt!


Förmiddags promenad


Blått och vitt i Högbo

Tjabba vänner! Ber så mycket om ursäkt för sämsta uppdateringen. Försöker för mitt liv bara hinna med allt som ska vara gjort till måndag nästa vecka i skolan, samtidigt som vi ska rida och tävla och så är det bara allmänt mycket att hålla koll på just för tillfället. Så mitt liv är inte så himlans socialt någonstans om jag får säga det själv. I alla fall så har vi denna helg satt kursen mot Högbo, där vi plockat med oss Curre och, håll i hatten, Cordelie! Bella stannar självklart hemma, och laddar upp inför SM.

Igår red jag första klasserna här i Högbo. Cordelie fick börja med 1m och Curre hoppade en 130cm klass. En väldigt spänd, men fin Curre gick i mål med ett nedslag och Cordelie var hur fin som helst! Gick i mål med 0 fel vilket resulterade i denna rosett. Duktiga hästisar!


Gersemi

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1235604/images/2012/pic_191859187.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1235604/images/2012/pic_191859187.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1235604/images/2012/pic_191859187.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1235604/images/2012/pic_191859187.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1235604/images/2012/pic_191859187.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1235604/images/2012/pic_191859187.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1235604/images/2012/pic_191859187.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1235604/images/2012/pic_191859187.jpg" class="image">


RSS 2.0