God natt från Lerum

Hej på er! Och god natt. Nu är Denise trött.. Har precis kommit in efter ett ordentligt kvällsmys med mina bästa. Nu är de ordentligt renborstade och linementade upp till tänderna!

Idag har de hoppats lite och herregud så fina de var! De överraskade verkligen mig! Curre framförallt har nog aldrig hoppat så bra, så underbart jäkla bra!! Mina fina bästa underbara!

Utöver det så har jag ridit Chippen, Quincy, Geyke, Arwen och Bonnie. Så idag har jag jäklar fått rida i alla fall! Vet inte om jag någonsin ridit sju hästar på en dag. Sex stycken vet jag men undra om det här var min första sjua tro? Det är tur att det är roligt i alla fall.

Nu ska jag hoppa i duschen, sen slänga i mig något och efter det äntligen få sova. God kväll på er!


Dagskorrigering!

Nu hytter jag med fingret år mig själv! Får allt ta och korrigera mitt senaste inlägg där jag skrev att jag bara red fyra stycken idag när jag faktiskt red fem! Brolle, Arwen, Quincy, Chippen och... Obelix! Hur kunde jag glömma stallets minsta herre med sina 185cm i manken? Världens goaste busfrö!


Landslagsträff mot Lerum

Hej på er! Nu var det några dagar sedan jag skrev. Här får ni lite uppdatering om läget!
 
Var på landslagsträff i helgen, vilket jag berättat om, och det var väldigt roligt. Nytt för i år är att vi bara har Henrik (Lanner) som ledare och Pether (Markne) fungerar bara som en "hjälpande hand". Tycker Henrik skötte sitt jobb väldigt väl i helgen och ser fram emot vad han kan hitta på.
 
Under lördagen red vi bara markarbete, där jag fick med mig en sjukt bra och rolig övning hem. De korrigerade även min sits, vilket jag blev väldigt glad över då jag tjatat om att förbättra den i princip varje dag i två års tid. Äntligen fick jag de nycklar och en specifikation på vad det är jag behöver förändra och varför. Ingen blev gladare än jag!
 
På söndagen hoppade vi, och det fick jätte bra. I början var hon lite het och det blev lite ostrukturerat, men jag lyckades få henne att lugna ner sig och slappna av och då gick det jätte bra. Hon hoppade verkligen bra och skötte sig exemplariskt! Bella var helt klart den "skötande" parten under helgen ;-)
 
Den avsuttna träffen kändes också bra, förutom tävlingsplaneringen som vart rätt så luddig och muntlig. Så nu väntar jag på en sammanställning som ska hoppa in i min mejlinkorg så att jag och Emma kan slutföra min tävlingsplanering.
 
Efter landslagsträningen begav vi oss direkt ner till Emma i Lerum och sedan dess har jag varit där. Både jag och hästarna trivs här och det är verkligen super roligt. Igår red jag fyra hästar: Dino (Le Jardin), Brolle (Brooklyn), Häxan och Curre, och sedan linade jag Titan och Bella 2 (Bellarina, Emmas Bella ;-)). Alla hästarna skötte sig jätte bra och var fina. Curre var verkligen super fin och överraskade sin matte oredntligt! Min fina bullman!
 
Idag har det flutit på jätte bra med allt, så jag har ju till och med lite energi kvar nu på kvällen! Har ringt och pladdrat ordentligt med några hemifrån, så det är tur för dom stackarna att jag känner en del så jag har en del andra att ringa till också hehe ;-) Idag red jag också fyra stycken och linade två. Det var mina två, Bella och Curre, som linades. Utöver det red jag Brolle, Arwen, Quincy och Chippen. Chippen har Emma haft i ungefär en vecka bara så vi håller fortfarande på att bekanta oss lite med honom fortfarande, men han har hittills varit super trevlig. Han är dock hingst och trots att han är snäll ska man ändå alltid ha det i bakhuvudet. Han var dock super snäll idag igen och var faktiskt riktigt rolig att rida! Känns bra eftersom han har fallit på min lott imorgon igen.
 
Nu är det dags för mig att ta kvällen, den avslutas med lite mer läsning ur sista Fifty shades-boken. God natt på er!
 
 

Karlskoga tur och retur

Hej på er! Hoppas ni mår bra. I Denise-land är det som vanligt full rulle. I helgen är det ju landslagsträning och därifrån åker vi direkt ner till Emma (Emanuelsson) där jag ska vara i några veckor. Därför är det lite extra hektiskt med att planera ihop allt och få med allt som ska med, både till mig och hästarna. Sedan var vi så klart tvugna att åka och tömma det sista i huset igår också.. Så nu är alla mina saker officiellt i El Stockholmo. Ding på den!

Medan jag var borta tog Sofia och Sarah hand om mina hästar, som har skött sig bra. Idag han jag bara rida Curre och Bella, eftersom att det sedan började träningar. Åkte ju hem från Karlskoga imorse så annars hade även Cordelie fått sig en omgång. Joggade dom bara en kort stund var då jag hade dryga 1 timme på mig med båda hästarna, men de skötte sig som tur var väl.

När jag nu var i Karlskoga passade jag på att sova över hos extra familjen, vilket passade mig utmärkt! Vi tog även med oss Blomsing hit till Stockholm, så nu är även hon Stockholmare. Hon verkar trivas mycket bra hittills, (förvånadsvärt!) och ligger mest och sover i min säng. Mysigt med nattgäst!

Nu ska jag krypa ner i sängen med ett Prison Break avsnitt. Imorgon blir en lång dag... God natt!
 
 

Finaste stjärnorna

Gud så fina de har varit idag! Blir helt lycklig!! Curre gick bara en klass då det blev för kallt efter att Bella gått sin sista start. Både vi och hästarna skakade och så ville vi hem till stallet också eftersom vattnet varit fruset hela dagen. Som tur är fungerade det när vi kom hem!

Curre hoppade i alla fall bara första klassen då, en 120 klass där han hade ett pet, annars hade han varit tvåa den snål-ollen. Kunde han inte bjudit lite på den lixom? ;-)

Bella var super fin i båda klasserna och går verkligen från klarhet till klarhet. Tar absolut vid där vi slutade förra året. Och gagsbettet gjorde verkligen susen på henne! I 120 klassen var hon felfri med pris, lika så i 130 klassen.

Härlig start på året! Känns som att vi är på rätt väg redan från början. Återstå att se om jag har rätt i det.. Längtar mig i alla fall galen till Helsingborg och årets andra tävling!

Ps. Kavajen var såå snygg efter att ha hängt på min garderob och hånat mig och gjort mig grön av längtan att få åka ut!


Årsförsta

Första starten för året klar! Fina Curre hade ett nedslag i en kanonrunda! Min fina prins!


Strömsholm

Nu är vi på väg mot Strömsholm, i -20 grader. Jag som tycker att det är sådär kul att tävla i kyla... Men det är ingen idé att hänga läpp! Längtar ändå tills det är dags för banan!

Hittills har morgonen inte börjat speciellt bra. Bland annat så har vattnet i stallet är fruset, hästarna skakar galet av köld och vi är sena iväg. Men ser ändå fram emot senare, för idag är det dags för min kavaj att få visa upp HELA sig då vi åker iväg utan säkerhetsvästen, äntligen! Har längtat efter att få visa upp den och nu är det äntligen dags!

Hejja på oss idag så hörs vi senare, Curre är först ut och vi börjar med en 120 klass. Tjing så länge!


Min tjej

Precis avslutat ett super pass på en vad det verkar som dubbelmanad häst. Men hon är bäst för det! Känns så himla bra inför imorgon, fina Bella!


Svar

Håll i er för nu..... tänkte jag svara på era kommentarer! Får mest av allt in massa goa pepp-kommentarer från bla. Fam. Hansen och min kära extra familj Bylock, och de får mig alltid att dra på smilbanden! Men i detta inlägg tänkte jag besvara de frågor som jag har fått in. (Och förlåt så mycket för sena svar!) 
 
Från: Anonym
Var är comedie och cordelie? du skriver inge om dom.
har ni sålt eran gård?
när är nästa tävling?
vad vill du göra i framtiden?

Snälla uppdatera oftare, din blogg är bäst!:-)
 
Hej! Comedie är just nu hemma på Lerheden i Karlskoga. Hon trivdes inte speciellt bra i stallet här i Stockholm eftersom hon trivs bäst med lugn och ro, och det är ju en del "fart och fläkt" runt om stallet. Så just nu bor hon hemma på Lerheden där min kompis har hand om henne och ser till att hon mår bra. Cordelie går ju inte alltid lika mycket och hårt som Curre och Bella, dels för att hennes säsong börjar mycket senare och hon är ung , dels för att hon har en tendens till att få ordentliga växtperioder vilket sliter mycket på hennes stora kropp. Under dessa brukar hon bara få ta det väldigt lugnt för att minska på förslitningarna. Verkar dock som att hon inte har så många kvar nu? (Hoppas!) Skriver om henne när jag tycker det finns något roligt att berätta :-)
 
Gården är inte såld, och ska heller inte säljas. Den kommer att hyras ut till en familjevän.
 
Nästa tävling sker nu i helgen, på Strömsholm. I framtiden vill jag så klart kunna leva och försörja mig på hästarna och bli en mycket duktig tävlingsryttare :-)
 
Tack så mycket, vad roligt att den är lite uppskattad ;-) Jobbar på för att vara bättre med skriveriet :-)
 
 
Från: MIA
har precis börjat läsa din blogg vilket ja tycker är jätteroligt!
men ja undrar var har du flyttat å varför har du inte bott med din familj förut!???? ha de bra i london =)
 
Hej! Vad roligt, hoppas du hittar något läsvärt :-) Jag har alltid bott med min familj, men däremot har jag "två" familjer. En mamma-familj och en pappa-familj. Min så kallade "extra familj" är en bästa vän-familj till mamma-familjen där jag brukar spendera en del av min lediga tid :-) Hoppas något av det där lät vettigt. Pappa-familjen har alltid bott i Stockholm (Där även jag och mamma-familjen kommer ifrån från allra första början. Flyttade dock som väldigt ung) och nu har mamma-familjen också flyttat till Stockholm, från Karlskoga. Hoppas detta gav svar och att du förstod något av det jag skrivit :-) 
 
Ps. Hade jätte kul i London!
 
 
Från: Anonym
kan du inte ta bilder på nya huset samt stallet? väldigt nyfiken :-)
 
Absolut ska jag göra det! Väntar dock till våren/sommaren då det blir lite finare och "roligare" bilder :-)
 
 
Från: Anonym
Hej Denise hoppas allt är bra :) vill komma med en följdfrpga på dina svar som väckte mitt intresse , lite mer exakt vad vill du ändra på? Hur är din syn på ridsporten. - hur är den, hur vill du att den ska vara? Kram <3
 
Hej hej! Relaterat till svaret som väckte denna frågeställning och till din första fråga förstår jag tyvärr inte sammanhanget... Har läst igenom senaste svaret och kollat på frågan men får fortfarnde inte ihop det, tyvärr. Men det finns ju mer att svara på.
 
Min syn på ridsporten är att det är något väldigt bra, framförallt för ungdomar. Jag vet själv hur glad jag är över att ha ridningen som en del av livet redan i så tidig ålder. Den har gett mig så många positiva sidor som ansvarskänsla, uthållighet, medkänsla, förmågan att handla och styrka. Sporten har hjälpt mig på många sätt men framförallt är jag stolt över att man blir rätt härdad och inte är så känslig för att göra saker och ting, vilket gör att jag ganska lätt står med ryggen rak inför olika frågeställningar och utmaningar. Har man hållt på med hästar på bla. vintern, i -25 grader så vet man hur oglamoröst detta är, och hur mycket arbete som krävs. Av detta lär man sig lätt uppskattning och stärker en som person. Ridsporten äör en stor rörelse och borde uppmärksammas mer. Så mycket slit som ligger bakom alla framgångar borde hyllas mer och få absolut mer uppmärksamhet. Inte springer vi omkring i en varm hall i 2 timmar inte!
 
Ridfolk emellan kan sporten ibland kanske uppfattas som ytlig och prestigefylld, men som svar på detta anser jag bara att det spelar nog ingen roll om vad man håller på med för sport i detta läge, det ligger helt och hållet i den enskilda individens värderingar och personlighet. För det mesta tror jag ridsportsfolk är ganska så jordnära.
 
Någon jag dock skulle önska är att vikten av träning, och då bra träning, sker i ett tidigare stadium och att vikten av att rida och inverka på¨ett riktigt sätt på sin häst är viktigare än att vinna en rosett. Jag skulle önska ett bredare intresse för själva ridkonsten, och inte bara tävlande, att folk skulle vara mer intresserade av hur ridning och dess inverkan bör ske. Men åter igen måste detta på något sätt refereras till den enskilda individens intresse, då jag tycker att ridsporten marknadsför sig väldigt flitigt på ett mycket bra sätt utåt.
 
HOPPAS DETTA GAV ER DE SVAR NI ÖNSKADE! :-)
 
 Man lär sig att inte ligga på latsidan när man håller på med hästar. Här var vi 2:a i en 145 klass på Strömsholm dagen efter min student. Och Nej, jag gick inte och lade mig tidigt dagen innan, och Ja, I had the time of my life!
 

Tävlingsplanering

Hej på er! Här kommer min tävlingsplanering som leder några veckor framåt. Jag är inte än helt klar med allt, har ju trots allt tre hästar att planera för. I alla fall så inleder Curre och Bella detta års första tävlingsveckor och så här är det tänkt att se ut:
 
19 Januari, Strömsholm Reg.
Bella: 120/130
Curre: 120/130
 
8-10 Februari, Helsingborg Elit
Bella: 135-145
Curre: 130 klasser
 
21-24 Februari, Borås Elit
Bella: 135-145
Curre: 130-140
 
8-10 Mars, Billdal Inomhus SM
Bella: YR-SM
Curre: 130 klasser
 
Så här såg det ut på förra Inomhus SM. Då blev vi totalt 8:e placerade:
 

Landslagsträning

Igår fick vi mejl om landslagsträning den 26-27 på Strömsholm. Blir även avsutten träff i samband där vi bland annat går igenom tävlingsplanen inför NM och EM. Förra året siktade jag på att rida NM och jag nådda nästan fram. "Hamnade" förargligt precis "utanför", vilket så klart gjorde mig mycket besviken. I år är konkurrensen betydligt hårdare om platserna till både NM och EM, men jag skulle verkligen vilja rida åtminstone ett NM innan jag blir senior och helst så fort som möjligt så klart! Men som sagt, med så många bra ryttare och hästar som rider om platserna får man se sig om ryggen, det gäller att prestera, och prestera bra. Jag hade världens år förra året, så jag får jobba för att hålla ännu högre standard detta år. Jag åker även ner till Emma i några veckor nu i början av året för att träna och förbereda oss inför alla stora tävlingar som väntar, så vi kommer förmodligen ta träningen som ett stopp på vägen ner mot Lerum. Ska bli så roligt att få komma igång på riktigt igen!
 
Cascabel HH Göteborg Horse Show, Scandinavium 2012

TÄVLING

Nu börjar det dra ihop sig riktigt inför årets första tävling! Längtar som attan! Imorgon hoppar vi det sista inför lördag då årsförsta går av stapeln! Strömsholm står för det roliga spektaklet och jag tror inte jag är ensam om att längta ut. Hästarna lever sina egna liv för tillfället och är nog mer vilda än tama.. Ska ge er en mer relevant tävlingsplanering inom kort!
 
Cascabel HH efter 2:a pris i 145cm, den 9 juni dagen efter studenten

Sjukstuga vs träning

Hej på er! Dålig uppdatering nu igen. Detta beroende på att jag har varit sjuk. Tror jag har fått i mig någon slags bakterie som inte verkar vilja ge sig.. Blev nämligen sjuk i fredags och kräktes nästan i ett dygn, vilket gjorde att jag missade första dagen för Emma. Gud så sur jag var! Men trots ordentligt magont så var jag fast besluten att få rida på söndagen!
 
Så jag såg till att Sofia motionerade hästarna åt mig under lördagen och på söndagen red jag. Började med Alma, Mirres 7-åring, som började med sitt onda öga. Avslutade dock som en smörklick, mjuk och medgörlig. Därefter var det Cordelies följt av Curres tur, och som dom skötte sig! Hoppade strålande fint! Cordelie visade verkligen sin superform igen och Curre såg till att spexa och fara, och hoppade så högt över som han bara kunde! Emma tyckte verkligen de såg fräscha och fina ut, och tyckte att de låg bra till i fas. Känns väldigt skönt att få höra. Efter träningen sedan hade jag så mycket adrenalin och glädje i kroppen så övermodig som man är försäkrade jag mig om att jag absolut skulle orka rida både Bella och Marion också, ingen match! Mamma visste dock bättre. Så fort pulsen lade sig ner så kände jag på en gång hur mycket det faktiskt tagit på kroppen när man varit så pass dålig som jag var ett helt dyng, och hur dåligt jag faktiskt mådde.
 
Så glädje blev till ordentligt illamående och sedan dess har jag varit lite halvbra från och till. Ligger faktiskt just nu och mår ganska ordentligt dåligt. Men tror att det hinner ge sig innan morgondagen, man får ta det lugnt helt enkelt. 
 
Som vanligt blev det ingen film från träningen. Kan ju tyvärr inte både rida och filma mig själv ridandes.. Önskar dock att man kunde eller att jag hade en personlig filmare.. I alla fall tänkte jag bjuda på en liten film från förra träningen för Emma. Så här såg det ut med Curre då:
 
 
  

Fredagsmiddag

Hej på er! Just nu sitter jag i min lilla fina bil (Mamma kör ;-)) på väg till Bum Bum och Marianne. Vi ska äta lite god mat tillsammans och äntligen få ses. Det var för länge sen!

Innan våran fredagsutflykt har jag så klart varit i stallet och fixat till hästarna och ridit Cordelie och Curre. Cordelie var super fin och Curre joggade jag bara av en snabbis inför helgen. Sofia red honom ordentligt igår så det passar utmärkt med ett lättare pass för honom idag. Bella är ute på promenad idag och igår blev hon klippt av mamma. Har dock två förrädiska, halva framben kvar, så vi får vänta tills på måndag för då kan veterinären komma ut. Hon behöver nämligen drogas då man klippet henne för hon är verkligen så rädd för klippmaskiner, stackars skrutt. Däremot tycker hon det är väldigt skönt när pälsen vips är borta! Marion fick vila idag eftersom equiterapeuten kom och masserade henne imorse.

Tjingeling så länge!


Work it like... that.

Hur går det för mig egentligen? Siktar på att gå ner mina drömska 7 kilo det här året men ändå sitter jag här med en härligt god chokladbit istället.. Men idag kan jag faktiskt förtjäna det! Har jobbat på som attan. Gjort allt vanligt stalljobb i vanligordning och sedan har det hoppats 2 hästar och 2 har bara fått gå praktiskt taget "på backen" i ridhuset. Två av hästarna var dessutom som 2 hästar var att rida, så det känns som att man ridit 6st, eller 5,5 åtminstone! Började i alla fall förmiddagen med att hoppa Cordelie. Lite styrketräning stog på schemat, bestående av en kortare serie med bommar, trestuds och en avslutande oxer. Hon skötte sig mycket bra. Var något springig till en början, vilket hon fick betala för när det blev större. Dock är hon mästare på att rätta sig, så de avslutande två gångerna fick jag känna på vinddraget lite närmre taket. Men härligt och stadigt. Sitsen var på plats precis så petigt som jag vill att den ska, det ska vara perfekt! Och min kommentar efteråt var faktiskt att: Nu är jag till och med nöjd med sistsen, den var sjukt bra! Way to go!
 
Efter Cordelie hoppade jag en 7-åring, Alma. Den är lite special (Ja special, inte speciell) och satan, blir alltid lite impad av mig själv alltså när jag sitter på sådana hästar. Då kan jag banne mig rida! Hon var väldigt dramig i början men det är bara att vara tougher than the toughest så funkade det ypperligt. Hon var väldigt roligt att rida och visade upp många fina kvaliteter. Får kämpa lite för att få bukt med bockningarna bara, men de blev markant mycket bättre redan efter första gången. Tyvärr glömde vi så klart bort att både filma och sedan ta ett kort på henne. Men jag ska rida henne för Emma i helgen så vi får införskaffa det då helt enkelt.
 
Slutligen så tog jag upp först Marion och sedan Hubbe i ridhuset. Marion var galet pigg efter några dagars vila och bjöd på en del jämfota galopp i bakbenen. Gav dock med sig mer och mer men jag kan inte klaga på henne för att hon "gick i taket". Inte nog med att hon var pigg som hon var, det var 5 handra hästar och ryttare i ridhuset också som alla tycktes smacka eller röra på något spö. Snacka om att hon tog sin chans och tyckte: Party! Denise tyckte: Nej. Kompromiss lika med: Okej då.. Även Hubbe fick guppa runt i ridhuset och han skötte sig som vanligt bra. Var lite smågrinig idag, vilket han var redan när jag tog ut honom på gången, men inget märkligt. Han tycker lite så där om för mycket "tråk-stoj" bara, men han gjorde ändå sin grej. Bjöd på en härlig galopp som alltid och lite härliga byten bland annat. Det gör alltid gammel-matte på fin fint humör, hihi.
 
Nu ska jag avsluta min dag i sängen med lite film. Är väldigt trött och har satans ont i axlarna... ska bli skönt att lägga mig ner med en härlig nackkudde så ryggen, nacken och framförallt mina onda axlar äntligen kan få slappna av efter en härlig dag ute i kylan med det finaste som vandrar på denna jord! :-)
 
Fina gamla Hudon Bay
 

Senaste nytt

Hej på er! Fick för mig att det var ca 3-4 dagar sedan jag skrev, så har inte haft jätte dåligt samvete, men när jag kom in och såg att det var över en vecka sen så blev det något sämre.. I alla fall så tänkte jag uppdatera er om det ni missat och läget just nu. Hästarna går väldigt bra för tillfället och är igång riktigt bra! Alla hoppar fint och avslappnat också vilket känns betryggande. I helgen hade Bella dock en feber, vilket gjorde mig orolig. Det kom bara helt plötsligt och hon matvägrade också. Hade jätte ont i magen och var orolig, för är det något hon absolut inte säger nej till så är det mat! Men redan på lördagen släppte febern och på söndagen började hon äta igen. Så det var bara en liten dipp som tur var! Nu är hon lika pigg, märrig och hungrig som vanligt så vi kör på för fullt.
 
Emma var här och hälsade på i helgen också, och det var verkligen roligt! Har saknat henne massor, massor så vi gjorde verkligen det bästa av helgen! Har även blivit med bil sedan sist. Tackar pappa och Andrea så mycket för min nya lilla Ibbe. Den är så rolig att köra!
 
Idag har hästarna tagit det lite lugnt och Cordelie fick bland annat komma ut i skogen, vilket hon verkade tycka vara roligt med tanke på hur mycket hon var i luften. Imorgon ska de hoppas lite och jag ska bland annat hoppa en unghäst till de som äger Koviks gården. Det ska bli spännande. Sedan ska jag även rida Marion. Alma är borta på intensivkurs den här veckan så jag har hand om hennes lilla skrutta som sist. Dock har hon trampat på sig lite i början av veckan och hon är väldigt känslig, så jag har inte kunnat rida henne något än. Men imorgon så, då ska hon få komma ut lite igen. I helgen är det kurs för Emma (Emanuelsson) igen vilket ska blir så roligt! Längtar som tusan!
 
Nu är jag hos pappa och ska avsluta min dag här. Tjingeling!
 
Nya bilen! :-)
 
 

Bra start

Hej på er! Är det någon mer än jag som har börjat året bra? Har haft en toppen dag hemma i skogarna med bästa tänkbara sällskap, precis som jag vill ha det. Det enda som jag saknar är mina fina, men fick en liten hästdos idag i alla fall när jag åkte och hjälpte ponnybarnen lite grann. Härligt att se att mycket satt i sedan sist! Fia fick även vara med och svettas på en helt galet fin Magie. Herregud, blev så där riktigt extas glad när jag fick se hur fin och vuxen hon har blivit sedan sist. Vill ha stämpel på henne!

Sedan har jag hunnit vara en sväng hos bästa extra familjen också, som som vanligt såg till att lyxa till det åt mig på bästa sätt! Nu ska jag avsluta denna dag med lite skön sömn och imorgon börjar min resa tillbaka till Stockholm och till mina fantastiska hästisar. God natt!


RSS 2.0