Slagen hjälte

Hej på er! Ja, vad säger man... Long time, no see? Hoppas allt är bra med er. Här är det bra, om än något trött. Framförallt sista veckan har varit tuff med extra mycket jobb och saker att tänka på då Emma och Bella i fredags tog med sig fyra hästar och brummade ner mot Belgien för en veckas tävling. Så nu är jag kvar "själv" hemma. I stallet får jag så klart hjälp av både Sofia, Glenn och Lollo, och på onsdag kommer det även en ny tjej hit som ska börja jobba, som heltidsanställd då, precis som Bella. Hittills går allt bra och idag är jag ledig fram till lunch! Känns jätte konstigt, men det är faktiskt välbehövligt. Sedan sist har det hänt massor, men jag tänkte försöka dra i lite korta drag om de viktigaste händelserna..
 
Som ni vet så skrev jag ett inlägg för inte så länge sedan där jag berättade om att jag varit iväg i Alingsås och hoppat favvisen Geyke (Geyke van Loo). Jag har åter igen fått vara iväg och tävlat två gånger sedan dess. Andra gången bar det iväg till Lidköping där jag hoppade både Geykisen och Lavinia.Lavinia gjorde årsförsta och debut både inomhus och i 110cm. Hon skötte sig bra med saker och ting var lite väl konstiga och läskiga första dagen. Hoppade dock runt helt ok. Geyke var super som alltid och gick runt med ett nedslag i 120cm klassen.
 
Andra dagen på samma tävling fick jag åka iväg själv (!!!) med samma hästar igen. Så lilla jag tog B-kortaren och rattade iväg med två hästar själv på min allra första tävling ensam. Som tur är bor ju bästa kusin Fia i närheten så hon tog sitt vrålåk för att komma till undsättning och göra min tävlingsdag till den bästa. Det var både roligt och spännande att få organisera saker och ting själv, även om man mesta dels gör det annars ändå, men nu kunde jag verkligen inte fråga eller ventilera saker med någon, det var helt upp till mig. Och som det gick! Lavinia spottade upp sig rejält och gick runt en både betydligt svårare och mer utseendemässigt spektakulär bana än föregående dag med ett nedslag. Även denna dag hoppade hon 110cm. Geyke gick en till 120cm och hoppade så galet fint så jag trodde vi skulle sitta i taket ibland. Två ner i omhoppningen, vilket kom för att hon blev lite trött (Inte konstigt så som hon överhoppade sig i grunden!) och jag andades ut lite för tidigt, då alla svåra linjer och så vidare var avklarade. 
 
Nu sist när vi var iväg så hoppade jag bara Lavinia och denna gång fick hon gå två klasser. Först en 110cm klass där hon var lite på samma sätt som i Lidköping sist. Då fick hon även debutera 115cm direkt efteråt och hon var verkligen grym! Hoppade så fint, gick lugnt, stadigt och avslappnat. Rev tyvärr sista hindret då jag blev sen med att rätta galoppen så hon var något obalanserad. Skulle egentligen ha hoppat Quincy men han hade lite feber på morgonen. Gick dock över på någon dag igen, men så himla tråkigt. Han är verkligen härlig så jag hade verkligen sett fram emot det. Men fick nöja mig med Lavinias fina debut. 
 
Jag har även tävlat mina egna sedan sist. Detta år har jag verkligen fått en trög start. De har alltid hoppat super första klasserna på helgen (Curre har ju sedan fortsatt lika fint) men sedan har det varit som att Bella bara gett upp på något sätt. Hon har inte ens försökt och varit oförsiktigare än oförsiktig. Det har varit helt hemskt och det tog verkligen på mitt självförtroende. Men så la vi upp en ny plan inför SM, en som jag kände med en gång var som skräddarsydd för dom båda. Och så rätt jag hade! Dom hoppade helt galet fint hela helgen! Bella var verkligen back on track om något, vilket kändes som den största segern! Hon var super fin i kvalet men tyvärr drog både hon och jag på oss ett varsitt onödigt nedslag. Jag var så sur på mig själv då jag missbedömde sista hindret, som vi då rev. Annars hade vi fått rida finalen i mitt första YR-SM. Nu hamnade jag precis utanför att få rida... Men som sagt så var den största segern ändå att Bella var tillbaka i  så fin form! Dagen efter fick hon bara gå en 140 klass där hon hade ett nedslag och var lika fin! 
 
Efter SM har mina hästar åkt hem och fått tagit det lite lugnt, och jag skulle istället haft ner Cordelie. Men mamma har tyvärr blivit dålig och har inte orkat köra.. Nu är Emma ändå i Belgien och jag åker hem vecka 16 (Dom kommer hem i början av vecka 15, sedan är det tävling på helgen igen) så då känns det bara onödigt att köra ner henne om jag ändå inte hinner få hjälp med henne. Så hon kommer allt få något att bita i när morsan kommer hem!
 
Förutom det så åkte Favvis-Geyke imorse mot sitt nya hem, då hon är såld. Har dock redan bra kontakt med dom som köpt henne och hon kommer få det super bra. Dessutom kommer hon bo i Stockholm, så det blir nära och bra att hälsa på! Hur bra som helst!  
 
Nu mina kära vänner har ni fått en uppdatering om läget. Nu ska jag utnyttja lite av min lediga tid till att göra något jag längtat efter länge, kolla på film! Tjingeling med er så länge! 
  
 Bjuder på en film på Bella från SM. Tyvärr ej kvalet då zoomen hakade så man ser nästan ingenting :-( Men denna härliga runda får duga. Visst är hon fin!?
Cascabel HH, Inomhus-SM Billdal 2013, 140cm 
 

RSS 2.0