31 Augusti 2011

Hittils:
- Ridit ut på Curten
- Markarbetat Cordelie
- Mockat
- Mockat och gjort fint åt kaninen
- Mockat stora grushagen
- Tränat (mig själv)
- Spånat
- Skolan

Återstår:
- Markarbeta Bella
- Provrida skrälle åt vän
- Städa rum

Coolt! Dagen flyter. Till och med jorden snart så mycket som det regnar. Jag med snart eftersom jag ska rida i det härliga, underbara vädret. Men vad gör det. Jag har flyt idag. Katsching!


Work it Work it

Denna dag har varit betydligt bättre än igår. Det börjar gå mer och mer uppåt, precis som det ska efter ett sådant psykbryt hehe. Har i alla fall äntligen hunnit träna mig själv idag. Hur skönt! Det går ganska trögt nu när jag inte gjort det på ett tag, men jag börjar väldigt lätt så att jag inte tappar motivationen heller. Så får jag helt enkelt öka stegvis :) Åh, känns så skönt! Gillar verkligen att träna, när jag gör det i min ensamhet i alla fall för då slipper jag få röda kinder över hur långt efter respektive jag ligger hihi ;) Imorgon är det ju ingen Lotta träning, eftersom det endast är varannan vecka, så då rider jag hästarna inna skolan och sedan på e.m när jag kommer hem så ska jag träna igen. Längtar redan! Det är så himla skönt att komma igång! Så sitter du där hemma och tänker på att komma igång så räder jag till att hoppa upp och kicka some ass!


Peace folks, här har ni en gammal bild på träningssugen tjej!


Sämst av de sämsta

Fy fan vilken dag rent ut sagt! Hatar NÄSTAN allt med hela dagen.  Dum i huvudet har den varit. Dum i huvudet har jag varit. Dumt i huvudet har allt varit. På bara några sekunder gick mit hummör från OK till mest förbannad och tjurig av de förbannade och tjuriga. Så de som såg mig idag måste sett den mest fula och tjuriga person de någonsin sett i sitt liv. Så har jag fått ur mig det också. Älsklingarna räddade mig precis från att få ett ordentligt, värstigt psykbryt genom att vara snälla, söta och älskvärda. Så nu laddar jag för nya tag. Nu laddar vi om till positivitet och glädje. Tror jag måste skaffa mig lite extraordinary Denise-ballfaktor. Ja, det måste jag. Då gör jag det! Redan ball bara för det lixom! Tjing!


Lejonet Christian



Att bero på dokumentärer, så måste denna vara den allra, allra bästa. Den är så söt så jag smälter hela jag! Och den om någon visar samhörigheten mellan djur och människa. Så himla, himla fint!


Tävling Jump Club 28/8

Åkte iväg med bebisarna till Rekasta. Dom var så himla duktiga båda två! Cordelie gick endast 1 klass, sedan var bensinen slut. Massor med spektakulära hinder att ta in.. Comedie var också jätte fin, hoppade som en superstjärna! Vart dock allt för stark i slutet av andra klassen, och istället för att sätta mig ner och lossa och RIDA henne så gjorde jag endast förhållningar, vilken inte riktigt biter på henne när hon bli SÅ stark. Men hon var ändå som en miljon, trots de två nedslagen. De låg ju dessutom på mitt konto tycker jag.

Måste också berätta att samma dag som vi var iväg red bästa kusinen final på Magie i skövde på Champion of the youngsters, och gissa vad!? De var 1 av de segrande 4-åriga ekipagen!!! Helt galet! SÅ duktiga!!! Blir så stolt :)

Comedie:
110cm - A:0+A:0, 0 fel
120cm - A:0, 8 fel

Cordelie:
1m - Bed. A, 4 fel


Fina Comediepan när hon kom 6a i Borlänge


Minstingarnas Centrum

Vilken toppendag! Hästarna går ju så galet bra, hela tiden! Idag markarbetade jag allihopa, utom Comedie som mamma longerade. Alltså shit säger jag bara! Dom är ju riktiga stjärnor hela högen! Idag var det även första gången sedan den 5:e Juni som Curt gjorde någonting som inkluderade något som helst med bommar. Vi red över ett litet block i slutet och det var så himla roligt! Han tyckte det var helt galet kul och gjorde det hur bra som helst! Lycklig ryttarinna! Bella hoppa lite serier och hon har blivit så duktig på att sätta under sig. Hoppade galet bra och tog med benen upp riktigt ordentligt alla gånger utom 1 och hoppade även mycket fint med ryggen. Cordelie markarbetade jag bara på runda spår idag och gjorde lite övergångar för att checka upp allt, eftersom att vi åker iväg till Rekasta idag. Vi tar även med oss Comedie, och imorgon är det alltså minstingarna som står i centrum när det hålls tävlingar på Jump Club. Det ska bli så himla roligt och jag hoppas verkligen att dom sköter sig. Uppdaterar om hur det har gått imorgon. Tjing! 

 
Comedie på hennes förra tävling


Dagens ridpass

Comedie: Markarbetade henne, och hon var så himla fin! Så lugn och arbetsvillig. Väldigt bra engagemang och bra påskjut utan att börja gå jämfota med bakbenen. Jobbade mest runda spår och lossade med flyttningar undan skönkeln. Basic, vardagligt arbete alltså. Blev dock stressad i slutet när jag red över ett blockhinder. Trodde det skulle gå bra i och med att hon har varit relativt lugn en tid nu, men efter ca 2 eller 3 gånger började hon bara skjuta och springa iväg, så då avbröt jag så att hon inte hetsar omkring i onödan. Men var väldigt nöjd med passet ändå :) Red i ca 40 minuter.

Cruise: Red först ut i ca 35 minuter. Red honom på rakt spår och han var pigg och glad som alltid. Det blev massa galopp, eftersom han måste börja konditionstränas nu igen när jag får sätta igång honom ordentligt. När jag sedan kom hem så red jag honom även ca 20-25 minuter på banan. Gjorde lösgörande arbete på runda spår och galopperade även mycket här. Han var jätte duktig, även om vänster sida är lite jobbig. Jobbade i alla fall på som en tok, med öronen konstant framåt. Min buse!

Bella: Skrittade endast ut på henne på rakt spår och långa tyglar. Imorse när jag kom hade hon "skurit upp" massa ytliga sår på ena bakbenet, så hon var lite svullen i det idag, fast varken varm eller ojämn. Men det blev ändå bara sårvård och skritt för hennes del idag. Men imorgon ska det nog vara så att hon kan markarbetas som vanligt. Det är alltså inte allvarligt alls. Hon var i alla fall pigg och glad, och vi hade så mysigt som vi alltid har. Prinsessan min. Skrittade i ca 50-60 minuter.


Träning Lotta 25/8

Äntligen har Lotta träningarna börjat igen! Har längtat hela sommaren! Denna gång var det faktiskt världens finaste 5-åring Cordelie som fick följa med och träningsdebuterade. Hon var så galet duktigt! Gjorde en del nya saker, men det gjorde hon som om hon aldrig gjort någonting annat! Hon hoppade mycket bra, även om hon blir lite vinglig och liknande, men det är ju för att hon fortfarande inte har vuxit i kroppen än. Men det var ändå knappt märkbart. Hon krullade ihop sig lite för mycket, men det var så himla svårt att få henne att sträcka ut när man ska rida efter varandra, för man måste rida henne frammåt väldigt mycket. Sedan var jag ju tvungen och pausa en del också, eftersom konditionen inte är på topp, hihi. Men så bra hon gjorde ifrån sig! Trots att vi glömde padden.. hehe. Lotta gillade henne super mycket också och tyckte absolut, som jag och mamma, att jag ska ha henne kvar.


Skruttan


Tävling Grevagården, Ute SM 2011, 17-20/8

Åkte iväg med Bella på årets utomhus SM. Det var vårt första SM tillsammans och mitt första på storhäst. Tänkte mest dra i stora drag om helgen. Vi åkte iväg för att införskaffa oss mer rutin och erfarenhet. Och det var verkligen bra erfarenhetsmässigt. Resultatmässigt var det det allra sämsta vi gjort hittils. Katastrof helt enkelt. Varken jag eller Bella var på vår topp, men egentligen har det inte varit så dåligt. Hon har haft jätte tråkiga nedslag, de allra, allra flesta på tårna och lätta, men stora nog för att det skulle trilla. Vi har haft väldigt fina och jämna rundor, men som sagt var ingen av oss på vår topp. Men, som syftet var med hela tävlingen, så ser jag det som en ny erfarenhet, och från denna helg ser jag frammåt. Åkte i alla fall inte hem och kände att allt var skit. Det kan det ju inte vara med Cascabel!

Onsdag:
Bella:
130cm - A:0+A:0, 0+4 fel

Torsdag:
Bella:
135cm - A:0, 16 fel, 1:a kvalet

Fredag:
Bella:
140cm - Bed.A, 8 fel, 2:a kvalet

Lördag:
Bella:
140cm - A:0, 12 fel


Finaste flickan under helgen


På fredagen regnade det så mycket så endast juniorerna hann hoppa andra kvalet, sedan blev tävlingarna inställda resten av dagen. Inte undra på när det är så här mycket vatten UTANFÖR banan! Tänk er hur banan var då!


Hästmannen



Oj vilken dokumentär! Vet inte riktigt vad det är som gör att jag fastnar för den varje gång den visas, men det är någonting visst härligt över allt det gammalmodiga, och för hur har lever för sina djur. Tycker den en riktigt härlig att sitta och smålura till. Hejja hästmannen och hans djur!


Champion of the Champions



Så är den riktiga stjärnan hemma. På Lerheden finns nu en av morfars gammla super travhästar Good Winner. I år är han 22 år och det syns inte någonstans på honom. Han är så rund och fin fortfarande, för att inte tala om pigg! Kan lova att han smälte mitt hjärta från första stund. Det var ju så många år sedan jag såg honom sist så jag kan inte säga att jag kommer ihåg mycket av honom. Men nu går han omkring här på gården som den kung han är och har ett härligt liv värdigt just honom. Stjärnan.  


Tjock Dimma





Se så tjock dimma det var imorse när jag red på Loverboy! Och ändå gör bilderna sig inte till rätta mot verkligheten. Man såg typ ingenstans, så jag var till och med tvungen att ha på mig en reflexväst! Helt galet! Mina fina har i alla fall skött sig så fint idag, alla tre. Tänk att det skulle bli just jag här i världens som skulle bli den lyckligaste av alla över att få ha sådana fina underbara! Min kärlek är gränslös när de gäller dem!


Omedveten matchning

Se så fint jag lyckades matcha ihop mig och Bella när jag markarbetade henne innan tävlingen i helgen. Tänkte inte alls på vad jag tog på mig och la på henne, men vips när jag väl skulle hoppa upp så såg jag hur himla duktigt jag helt omedvetet lyckats matcha ihop oss. Det jag blev så himla nöjd över var att jag lyckades få krag-kanten, schabrak-kanten och handskarna att gå i samma färg, utan att tänka mig för. Ibland är jag bara så där lite extra cool.


Tok ful bild, hehe, men allt här i livet är inte som en perfekt saga, allra minst jag ;)


Grevagården

Halloj! Nu har vi änlänt till Grevagården där årets utomhus SM ska hållas. Vi är nu installerade och färdiga och jag tänkte snart dra mig bort till Bell för ett ridpass. Vi åkte hemifrån tidigt imorse eftersom vi skulle inbefinna oss hos Laser-Lotta klockan 8. Sedan drog vi oss därifrån och vidare hit. Det är inte jätte långt hit för oss, men det kändes lite småtaskigt att åka hem med henne för att ställa på henne på lastbilen ikväll igen och åka tillbaka och vidare samma väg. Hon har ju redan åkt så mycket nu sista tiden, så vi vill helst att hon ska åka så lite som möjligt nu ett tag. Hon står i alla fall i en hörnbox och trivs. Soligt väder har vi också. Hoppas som tusan på att det håller i sig hela helgen, med lite bris på, så blir det ju perfekt!

Nej, nu måste jag bege mig känner jag. Hästen ska badas och lädret ska putsas efter ridningen också, så det är bara att börja om jag vill göra det medans det fortfarande är varmt och skönt. Tjing!




Finaste hästen


I Wanna Go

Åh, vill försvinna för en dag! Har så fruktansvärt ont i rygg, nacke och huvud idag. Huvudvärken är inte att leka med! Har aldrig känt något liknande. Hemskt! Så idag ligger jag inne och försöker vila, för så fort jag involverar mig i fysisk aktivitet så känns det som om att huvudet håller på att sprängas. Dock var jag ute och skrittade Bella förut. Skrittade ut samtidigt som jag jobbade på med föregående dagars markarbete i ca 30-35 minuter. Sedan trodde jag att jag skulle kräkas. Så min dag ser rätt kass ut. Därför tröstäter jag massa Ben & Jenkan Half Baked idag. Det är jag värd när livet är så rumpa som idag. Hoppas på en bättre dag imorgon och hoppas på att ni mår betydligt bättre än mig. Tjing!


SM-träning Sylve 13-14/8

Nu i helgen bar det av mot Rekasta där det hölls tvådagars träning för Sylve inför SM:et för Jump Clubs SM kvalade ekipage. Hade så klart med mig Bella och hon fick gott jobba på denna helg..

Dag 1
Hade markarbets träning med någon caprilliserie här och var. Jobbade på allt det Bella HATAR på ett mer preciserat och exakt vis. Jobbade alltså neråt-framåt med bakbenen verkligen på plats in under. Gissa om hon blev arg! När vi skulle hoppa så blev hon helt försckräklig och jag fick inte alls någon bra känsla. Kändes rent ut sagt hemskt emellanåt och hon vart bara argare och argare kändes det som. Men samtidigt blev det lite bättre och bättre hela tiden också. Till slut började hon, trots att hon var hemsk för övrigt, hoppa med ryggen även på små hinder, något jag försökt jobbat på länge men aldrig riktigt fått till. Trots att känslan var kass så var detta pass verkligen behövligt både för henne och mig. Äntligen fick jag hjälp med det som jag känt sista tiden att jag behöver hjälp med för att komma vidare. Även fast hon inte ens accepterade i slutet så fick jag ändå äntligen något att utgå ifrån att jobba vidare med.

Dag 2
Accpeterade! På en gång! Från och med det att jag började jobba fram till passets slut gick hon framåt-neråt och hade verkligen bakbenen där de ska vara. Nästan helt utan att protestera. Tror hon försökte lite två gånger, men inte alls på samma sätt som igår och det var verkligen enkelt att rätta. Hon hoppade helt galet bra med massa, massa rygg på vartenda hinder. Fyrkombinationen var bäst och hon var verkligen försiktig! Fick inte hoppa så mycket för Sylve tyckte hon var så fin och så att hon inte får träningsvärk i och med att hon fick jobba på väldigt hårt igår. Hade världens bästa känsla och kunde känna mig galet glad och nöjd när vi åkte hem..


Bella för Sylve igår över vår snygga, hemgjorda vattengrav


Min Sommar, del 8

Som jag skrev i det förra inlägget har jag nu i slutet av sommaren varit uppe i Stockholm en del. Sista gången hade jag med mig hästen och var uppe från torsdag till tisdag. På fredagen åkte jag och Mats med pappa och co till Bullandö och åt massa god mat. Jag fick även en ny mamma där sedan servitrisen trodde att jag var Amas barn. Mycket skratt blev det.. På Lördagen åkte vi med familjen Wallman och tittade på en ponny till flickorna. Den var verkligen super fin och passade som hand i hansken. Så nu hoppas vi att köpet går igenom. På kvällen hade vi grillkväll tillsammans och det var galet gott. Vidare sov jag hemma på Evlinge några dagar innan hemfärd och ungarna var tokiga som vanligt. Bland annat hoppades det i vattenspridaren en dag och dom var heelt bananas! På söndagen var det dop för minstingen i familjen. Isa blev Isa Villemo Eriksson och skötte sig så himla, himla bra under hela spektaklet. Hon sa inte ett knyst, utan var bara söt och snäll. Efteråt vart det mummig mat med alla gäster och till efterrätt blev det bland annat dansk äppelkaka som är så sjukligt gott! Tyvärr har jag inga bilder från dopet, men lägger upp en annan bild på Isa som kompensation.


Söt cooling som varit på konsert


BUS med vattenspridaren!










Min Sommar, del 7

Var uppe i Stockholm en sväng nu i slitet av sommarn. Hade även med mig Bella en gång i några dagar eftersom hon var tvungen att gå i och med att det var för nära inpå SM:et för att låta henne vila och lite för många dagar för att jag ville att någon annan skulle rida, i och med att hon har haft en liten "stödvila" nyligen också, och i och med att hon är lite känslig.

Hur som helst så hade jag och tjejorna grillkväll hemma hos Alma. Jag lekte grillmaster och briljerade! Cooling. Det blev hur gott som helst och som den matälskare jag är så åt jag tills jag mådde illa. Måste lära mig att hålla igen lite.. Senare drog vi vidare in mot stan där de hade bestämt att vi skulle gå på bio och se skräckfilm. Oj så jag inte ville, jag är ju så mesig! Men när vi väl kom dit så bestämde vi oss för att se Bridesmaids istället. Det var en väldig tur tycker jag, inte bara i och med att jag slapp skräckfilmen, utan även för att den var så sjukt, sjukt, sjukt rolig! Alltså herregud vad jag skrattade! Det var lixom ingen hejd! Det var inte nådigt! Helt galet. Så vill ni se en rolig film så rekomenderas denna STARKT! Haha shit! Det måste vara en av årets bästa filmer.

Senare blev det övernattning hos Amanda. Jag somnade tidigt och tidigast som vanligt och sov som en gud. God natt, ungefär.


Haha! Galet!


Träningstävling Valåsen 3/8

Åkte iväg med Codelie en kväll på träningstävling. Det var första gången jag red henne borta och hennes andra gång hemifrån. Hon var så duktig och skötte sig toppen! Dock vet jag verkligen inte hur jag red. Var inte med någonstans och jag kan fortfarande skämmas så jag bli röd ändå upp till himlen! Fy så pinsamt!! Men hon hoppade jätte bra, skötte sig och räddade upp hela situationen, så jag var mer än nöjd med skruttan! Vi hoppade de två högsta "klasserna" som fanns och i den ena var det till och med två faser med pris och allt. Yeah! Provade att utmana henne med lite kortare vägar, dock inte för att få en placering utan mer som "omhoppnings-skolning" och omhoppningen var ju suverän. Det var det enda bra jag red på hela kvällen. Ballt! Ålte hem med två rosetter och en duktig syster!

Cordelie:
80cm - A:0+A:0, 0 fel 2:a
90cm - Clear round, 0 fel rosett


Min Sommar, del 6

Höskörd. Behövs det närmare presentation? Svettigt och tråkigt och stickigt. Men så länge man tänker på all gratis-träning så går det lättare. I år gick det förvånadsvärt lätt! Det var inte alls så att jag spottade hö i ilska och kroppen kändes som allt annat än en geléklump. Rullade på i bra tempo och jag packade upp en hel kärra själv. Den första fick jag lite hjälp med och den sista hjälpte mamma till med. Men det vart ändå mycket packande. Så jag fick gott jobba på ändå.

Dagen efter kilade jag och Mats över till Ivarssons och hjälpte dom. Blev ca 7 eller 8 kärror tror jag och jag hjälpte till att lassa av 5 eller 6 stycken tror jag. Deras balar var hemska, vilket dom alltid är för dom väger ton. Fast i år var de faktiskt behändiga men man fick ta mig tusan inte in fingrarna under balsnörena! Men det fick gå! Lyckades trampa snett en gång också så att jag hade ont i två dagar efter. Typiskt mig.. Som belöning hade Michael bakat en hallonpaj och en blåbärspaj av bär som han plockat själv. Mums! Det var riktigt mumma kardemumma det!


Bild från förra årets höskörd


Min Sommar, del 5

Jag och Fia tog oss en dag i kragen och bestämde oss för att skotta ridbanekanten. Det vi inte insåg förens vi var igång var att det inte skulle bli någon skottning utav ridbanekanten utan mer hackning. Vi stog alltså med en kratta som är ca 60cm bred/lång?, bred tror jag man säger, och hackade upp en minst 10cm tjock, stenhård ridbanekant som var fullkomligt övertagen av massa idiotiska rötter. Därav hackandet. Vilken skedde i ca 25 graders värme också. Svettigt! Men go gratis-träning. Hackade även upp två flygmyrebon. Dom hade lagt massa ägg också som dom försökte rädda. Fy så äckligt! Men dom försvann iväg väldigt fort. Resultatet av "Den nya ridbanan" blev helt galet bra och jag gläds åt att säga att den är lika fin än idag!


Fia svettas första delen själv medans jag lyxar med ridning. Sucker! Haha!


Hårt arbeande cooling


Min Sommar, del 4

Åkte iväg till Karlstad en eftermiddag med min bästa vän och mötte upp hennes pojke Michael hemma hos honom. Senare drog vi in till staden och försökte hitta en matplace där de hade jordnötssås på menyn (OBSERVERA! jordnötssås var för dagen VÄLDIGT viktigt!) och som inte hade sommarstängt. Det var inte det lättaste, men till slut satt vi där och jag fick min jäkla jordnöttsmumsigasås. Vidare droig vi mot biosalongerna där det var biljettuthämtning och godisköpning som skedde inför sista Harry Potter filmen. Sjukt! Helt slut! Och jag och Fia som följt HP ända sedan början. Kommer till och med ihåg när vi satt i gamla biosalongen i Karlskoga och såg på den allra första tillsammans, men Sussi som somnade och snarkade på köpet också. Haha!

Filmen var i alla fall jätte bra och vi gick nöjda där ifrån. Hade en super kväll med världens bästa människor. Dom är så himla snälla och bra så jag har svårt att bli glad ändå in i hjärtat över att de ska flytta till Skara nu i höst i tre år, även om jag är glad för deras skull. Fia har allt fått höra vilken svikare hon är, men jag önskar henne all lycka med utbildningen!


Mina fina vänner


Barnkalaset är slut

Ligger i sängen med en bok i handen. Hur nu det kan komma sig? I väntan på att ett nytt avsnitt ska ladda upp. Sedan blir det True blood-orgasm för hela slanten. Oj så bra det är! Bloggen sinar. I vanlig ordning. Jag är hemma. Hästen står i stallet. Nöjd. Väskan är uppackad. Så där ja! Allt är i sin ordning. Livet är i ordning. Skönt. Denise är i ordning. Denise är i balans. Hjärtat är osäkert. Men nöjt. Jag är nöjd. Nu ser det ljust ut.


RSS 2.0