Vår dag. Du och Jag.

Igår var det våran dag, bara din och min. Så himla underbar! Den bästa av dom alla! Aldrig har det varit så roligt att ha dig som min, trots att sorgen värker i mig nu. Så roligt som vi hade igår! Tror jag inte har skrattat så mycket på länge. Bara du och jag. Som det ska vara. Det var en glädjens dag och jag var så full i lyckokänslor resten av dagen att jag nära nog skulle kunnat spricka! En sådan dag som sent ska falla i glömska. En sådan perfekt dag. En sådan underbar dag. En sådan härlig dag. En sådan din och min dag. Jag älskar dig, mitt hjärta!









Älsklings pojken



Tävling Norrköping Horse & Pony Show 19-22/5

Var borta och red "lilla rundan" på dem båda. Om jag förra inlägget skrev att det kändes som Bella och jag hade en svacka, så var inte det fallet i helgen. Hade verkligen känsla och flyt, och vi hamnade till slut i finalens omhoppning, där hon tyvärr var trött och jag blev lite väl ivrig. Resultatet blev därefter, men flytet hade vi kvar. Curre fick däremot debutera 140cm, eftersom man ändå bara fick ha 1 häst i finalen. Det var en lång bana att börja med, men snäll och behaglig att rida. Resultatmässigt kanske det inte ser så bra ut, men det var egentligen en jätte bra runda! Det enda som var, var att det blev lite plockepin på en linje för att han blev så galet stark, men det rättade upp sig fort och sedan var han strålande igen! Det var så himla, himla roligt, så nu vill jag bara rida ännu fler. Ge mig! Har varit en mycket bra helg med mina fina!


Torsdag:

Bella
125cm 0 fel, 13e (kval 1)

Cruise
125cm 0 fel (kval 1)


Fredag:

Bella
130cm 0 fel, 15e (kval 2)

Cruise
130cm 8 fel (kval 2)


Lördag:

Cruise
140cm 16 fel. Debut


Söndag:

Bella
130cm 0+16 fel, 6a (Final)







Fina flickan!


Väldigt Denise Birgitta Margareta Nyberg

Sitter här i mitt rum och känner hur motivationen till att packa är lika med så mycket noll den bara kan bli. Och inte är jag sugen på tanken på att putsa på alla äckliga grejer inför Norrköping imorgon heller. Träffade verkligen världen monsunregn med Curre idag, så det finns ju att göra imorgon. Baksidan med att ha häst och vilja vara fin och ha bra och hållbara grejer måste väll också komma fram någon gång. Jag kan ju faktiskt inte bli bortskämd med att ha en solskenshistoria hela tiden. Lite pisk ska jag allt ha också! ;) Är helt nöjd med hur tävlingarna har tagit frat nu igen i alla fall. Är så sjukt roligt och jag bara längtar mer och mer till varje tävling, även fast jag börjar bli lite nervös för att åka ut i smeten mer och mer nu. Är ganska så skönt att bara vara halv-osynlig också. Åh, så mig! Vill vara bäst, men helst inte ha ögon på mig. Herregud, jag håller ju på och lär mig bara, klart man får göra missar och rida dåligt vissa perioder. Men det är svårt att intala sig själv det när man väl står där. Jaja, så dåligt går det ju faktiskt inte. Jag tycker tvärt om, att det går väldigt bra för mig. Jag är verkligen otroligt lycklig lottat som har så himla fina hästar som jag har. Dom är verkligen världens finaste! Mina älsklingar!

Så nu har jag fått ur mig lite snurrkurr från skallen också. Räcker gott och väl för denna gång. Ska bli väldigt kul att åka till Norrköping i helgen i alla fall, även om det blir utan min nya kick-ass groomer Emma, som jag hade turen och lyxen att få ha med mig till nykyrka. Fler sådant engagemang min lilla bondeflicka! ;)

Nej, nu ska jag faktiskt göra mig en tekopp och lägga mig och läsa. 15e boken nu, sjukt spännande! God natt folks!


Allra första isfolket boken. Åh, kan verkligen inte sluta läsa!! 

 


Tävling Nykyrka 15/5

Åkte och försökte hitta en härlig känsla, och red inte för att ta hem priser. Den fuxbruna gick otroligt bra och har verkligen en formtopp nu, medans den andra fina och allt mer känsligare och jag har en liten svacka just nu. Inga större fel alls, men har svårt att hitta den där riktigt grymma känslan som vi har haft under vår lilla inomhussäsong nyligen. Så nu blir focus med henne på tävlingarna framöver att bara hitta känslan och komma tillbaka till dit där vi är som bäst. Hon hoppar däremot gudomligt hela tiden nu! Once again: är mycket, mycket nöjd med mina bästa.

Cruise:
120cm - 0 fel
130cm - 0+4 fel, 6a

Belle:
120cm - 4 fel
130cm - 4 fel


Min finaste prinsessa!
(Jätte fel nu igen, men kunde inte låta bli nu heller..!)


Tävling Högbo 5-8/5

Super fina hästra hela helgen! Blev till och med debut i ny klass på båda två + för mig själv, enskilt sett. Startade starkt och blev lite tonårsvackel i självförtroendet i slutet, av outgrundlig anledning. Så kan det vara ibland, men ändå ingen större katrastrof. Mycket nöjd med mina fina, som alltid!

Cruise:
120cm - 0 fel, 12a. Kvalade!
130cm - 8 fel. Debut
135cm - 4 fel. Debut

Bella:
130cm - 8 fel
135cm - 4 fel. Debut
125cm - 4 fel


Fina Curten


Curre i 135cm.
(Fel, fel fel av mig, men kan inte låta bli!)


Måndag 2 Maj

God morgon! En ny dag, med massor av sol, verkar det som. Härligt. Känner hur den här veckan känns lite osäker för tillfället, har inte riktigt koll på vad som ska hända, för det har blivit lite "ändrat schema". Men det återstår att se. En dag i taget. Idag ska det bli underbart att få rida på mina älsklingar igen! Nu ska är det lektionsdags. Tjing!


Ur min tankeverksamhet


Världens finaste syskon

Så var jag åter hemma i de gröna skogarna. Hemma hos mina fina, älskvärda hästar som ger mig ljus och lycka här i livet. Imorgon börjar en ny vecka, som starta med prov i engelska, och jag har så svårt att plugga, då jag plockat med mig ett knäppe med nya Isfolket böcker hem, och de går ju ta mig tusan inte att sluta läsa! Men på något sätt känner jag att det går ihop sig ändå. Ibland kan det vara skönt att förlita sig på sin förmåga och sina förkunskaper. Nu ska det duschas, packas upp och sovas. Tackar familjen för en underbar helg!


..."Och när jag sitter där i bilen på väg till tåget, på tåget, på min färd hemmåt igen, då känner jag det i hela kroppen. Nu är jag allt inte så liten längre. Även fast jag till mesta del är Denise - den barnsliga 17-åring som vi alla bli galna på och känner så bra, så satt jag ändå där med min tomhetskänsla och saknad i kroppen, speciellt efter mina fina syskon, men en längtan i hjärtat efter mina livs ljus, och kände mig faktiskt ganska så vuxen. Helt plötsligt kände jag mig inte så barnslig och liten längre. Kände framtidens ljus och längtan. Kände mig stark, inspirerande och självsäker. Kände mig som en förebild. Kände mig precis som det ideal jag vill vara och framträda som. Och på tåget åt jag mitt godis utan att skämmas. Istället tänkte jag att de stackars människor som har en åsikt om mitt godisätande, förmodligen ingen, måste ha jobbigt åt att tänka på det. Ett steg i rätt riktning. Nå, nu blir jag nog inte så kaxig när bikinin ska på, men trots det kändes det som att till och med jag, chokladätande, läsande, vuxna Denise med valkar på magen, till och med hon skulle kunna bli älskad högt av någon. Någon pojke måste finnas för mig med. Där ute någonstans. Och i takt med det for denna galna tanke genom mitt huvud, som den gjort så många gånger, att jag kommer bli älskad för att jag är så mycket jag som jag kan bli. För att jag babblar mycket, för att jag tänker och fantiserar om det mesta dagarna ut i ända, lever i min fantasivärld, med hopp om att alla människor vill gott. Äkta, det är så jag ser mig själv när jag tänker på mig och min egen bubbla till värld. Trots att det ibland i livet blir fel, när jag bara vill vara på allas sida på en gång, och glömmer stå upp för min egen åsikt, och därför kan framstå som en konstig skvaller-kärring utan åsikt. Men huvudsaken är att jag vet, och att de som verkligen vill veta, känner och vet mitt riktiga innre. För trots allt sätts vi på prövningar här i livet, där mitt väsen tyvärr kan te sig svagt för den jag är. . Och till slut kommer jag nu sitter och tänker för mycket igen. Nu blir jag snart galen av mina tankar. Nu är det dags att jag distraherar mig med annat, innan mina tankar blir galna. Så tar jag upp den 13 boken av Sagan om Isfolket, en serie som jag är fullkommligt galen i, och läser vidare. Återigen faller jag in i ännu en ny fantasivärld, där allt är så härligt och ärbart. En fantasivärld där jag hämtar styrka ifrån att styrka mitt väsen och hämta mitt lugn och tålamod. En värld där mina tankar och funderingar är värda. Precis som jag på ett underligt sätt tror är min gåva här i livet, att kunna uttrycka mig och en törst efter kunskap om det som intresserar mig. Ja, visst kan jag tänka alltid. Ibland önskar jag att även annat folk kunde se det fina och meningfulla i dem. Men vad som helst kan man ju inte begära. Sida 103..." 

- Denises Tankebok 1 Maj 2011 Kl.??:?? (efter 18)

SLEEP TIGHT/ Tänkarnas tänkare

 


RSS 2.0