Landcruiser 130cm, Karlstad 2011


KUNGEN



Alltså herregud! Vilken kung!! Han är ju helt otrolig! Magisk! EM guldet 2011 går till vår svenska och bästa Rolf-Göran Bengtsson! Och som han förtjänar det! Det är magiskt när han rider och han är bara WOW helt enkelt! ROFFE DU ÄR WOW!!!!!


Tävling Karlstad 18/9

Idag åkte vi iväg med Curre och Bella. De gick endast en klass var och WOW vad de skötte sig bra! Alltså har inget annat att tillägga än att båda hästarna verkligen var SUPER fina och att Bella äntligen började vända lite till och med! Ryggen var med i vartenda språng. Finaste hästarna! Jag är så himla lycklig! Finns ingen som har så fina hästar som jag!

Curre:
130cm, A:0+A:0, 0+4 fel

Bella:
130cm, A:0+A:0, 0+0 fel, 4a


Fina flickan på prisutdelning


En dag att föredra

Åkte iväg och tittade på Kajsa när hon tävlade Uffa, därav ingen start i Karlstad på lördagen. Var en helt underbar dag med mycket leenden, sol, mys och finfina hästar. Kajsa red så fint på Uffa och nollade i både LC:n och LB:n. Det är en riktig liten smällkaramell lilla ponnyn. När vi sedan kom hem och jag red mina så vet jag aldrig om jag ridit ett sådan bra pass på Bella och Currebusen och jag hade världens mysigaste utetur. En helt underbar dag var det, som alla borde få ha.


Kajsa och Uffa, framridning


Glad flicka på ärevarv efter nollan i LB


Galet söta!


Tävling Karlstad 16/9

Åkte iväh till Carlstad Horse Show med Cordelie och Curre. Båda var jätte fina, även om jag inte hade någon direkt höjdar dag, därav felen.. Dom hoppade i alla fall strålande och det var så galet roligt att få ha med Mc Skurten igen!!

Curre:
110cm - A:0+A:0, 0 fel
120cm - A:0, 4 fel

Cordelie:
110cm - Avd.b, 8 fel


Finaste, finaste Curten! (Högbo våras, förlåt för "otillåten publicering".. Men han är bara så galet fin!)


EM i hoppning

Alltså seriöst! Förut stog jag hemma i huset i skogen och såg ut som den värsta tänkbara fotbollstönten med armar och ben åt alla möjliga tänkbara håll och kanter och bara skrek: JAAAAAAAAAAAA!!!!! när Roffe gick i mål. Det var så jäkla, jäkla, jäkla bra! Han rider ju som en jäkla gud, så det blir ju nästan magiskt! Är som världens sporttönt nu när EM är. Tyckte svenskarna red väldigt bra idag och det var verkligen snöpligt för Eckermann att få trampet i vattnet (även om jag inte ens såg hur stort trampet var eftersom det var paus då :@) när han ändå var nolla på "hinder". Men starkt jobbat i alla fall Sverige, ni gör mig stolt!

Nu sitter jag nyduschad i fotöljen och ska springa ner och hämta ridkläder och en kvällsmacka så fort jag bara publicerat detta inlägg. Imorgon åker vi till Karlstad över dagen med Curten och Cordeliean. Ska bli galet roligt! Nu måste jag sätta fart, upp tidigt imorgon. Tjing!


Rolf-Göran och Ninja gjorde dagens bästa resultat av svenskarna och en av dagens bästa rundor enligt min mening.


Ridning i höstrusk

Curre: Red ut och busade. Han var mycket pigg och sprang glatt på frammåt utan mattes hjälp. Öronen var spetsade varenda minut av de 40 minuter vi red.

Bella: Jobbade lätt markarbete utan sporrar. Något jag fick ångra. Trodde hon skulle vara pigg och galen nu när hon bara jobbat i longen, och henne brukar det ju över lag sett vara en hel del fart i. Men gaah vad seg hon var! Men jobbade bra gjorde hon! Dock har väll vaderna kramp 15 gånger om. Hon var ändå fin och väldigt mjuk, något sämre i höger värv än väster. Red i ca 40 minuter.

Cordelie: Hoppade henne lite inför helgen. Hon hoppade bra. Hon tycker ju inte att hemmiljön är det mest fantastiska här i världen, men hon gör sin grej lixom. Inte så mycket mer, men det kan ju vara skönt också, så att det finns lite kvar när vi kommer ut och det blir spännande. Var lite skev i höger sidan, men det är inget som lite jäklaranamma inte går att fixa till, och då hoppar man som en tok! Mjuk och fin var hon, som alltid, och hade ett bra stöd i handen med bra längd på halsen. Hoppade en kort bana ca 4-5 gånger upp till 110-115cm och red i ca 45 minuter.


Bella i år på Gotland, 140cm


Paljettmys



Nu byter jag paljettmyset mot träningskläder. På't bara! Tjing!


Slutet

Tjabba jabba! Hos Nyberg råder största höstiga känslorna. Blir så galet sentimental och blir riktigt "tonårig" emellanåt. Både älskar och hatar hösten. Älskar mest, men hatar verkligen det faktum av att jag drabbas av tillfällig blindhet emmelanåt när jag rider, eftersom det inte finns någon hejd på hur mina ögon i plötsliga situationer tåras till det värsta. Hemskt! Men det är bara glatt att bita ihop, även om det är lite knivigt när det blir så mot hinder, som det så klart oftast alltd blir också.. Hur var den där skidglasögonidén egentligen??

Idag har det inte hänt så där värsta mycket måste jag säga. Åt faktiskt en påse godis i eftermiddags i väntan på att få klippa bort riset till hår. Det var faktiskt knappt slitet alls! Mitt minimum på vad som vanligtvis brukar tas av är ca 4cm. Så ofta befinner jag mig hos min vän frisören. Men idag var det ungefär 1cm bara. Känns bra måste jag säga. Annars har jag ju ett nytt True Blood avsnitt att se på. Men jag skjuter upp det. Det är ju sista avsnittet för denna säsong. Vill inte riktigt att det ska ta slut. Nu. Hur ska mina måndagar se ut utan den vanliga True Blood-orgasmen? Alltså det är galet vad bra det är. Och så är det helt plötsligt säsongsavslutning. Mitt i höstrusket! Fy! Oförskämt!

I helgen bär det av mot Karlstad för tävling. Ska bli så himla roligt och galet skönt att sova i sin egen säng varje dag. Lite lyx så där. Längtar somn bara tusan!!

Nu ska jag och Bruce gå och lägga oss. Är så mysigt att vaggas in i sömnen av hans fina toner varje kväll. Tjing Folks!


Viva's Cordelie 110cm, Gävle 2011



Helt underbar!


Soligt

Halloj! Imorse red jag ut på Cruise. En mycket trevlig uteritt, dock lite mer backning än vanligt. Han stannade nämligen lite längre bort än vanligt idag, uppe vid grannstallet. Men annars var det väldigt mysigt. Pigga och glada var vi och som plus i kanten var det överflödigt med solsken ute. Tokhärligt! Det blev en väldigt bra start på dagen! Resterande två har vila idag, Cordelie med sin stora, rangliga kropp och Bella eftersom hon nyligen varit på vet.check.

Nu under eftermiddagen, efter skolan, har jag tittat färdigt på Friends with benefits och nu ska jag hoppa upp och träna en sväng innan det är dags att plocka in hästarna. Sedan bär det av mot Timsbron till Bylockarna. Där blir jag kvar tills imorgon. Tjing!


Curre i Högbo i våras


Träning Lotta 7/9

Kilade iväg med 5-åringen (alltså Cordelie) och Curre(!) till Kumla för Lotta träning. Måste även denna gång uttrycka min lycka över att träningarna börjat igen! Lotta är ju bara bäst helt enkelt! Båda hästarna var så galet, galet, galet super fina idag! Allt bara satt! Cordelie fick avsluta på en bana upp till och med 120cm, vilket var första gången för oss tillsammans, men det satt ju som en smäck! Hon hoppade verkligen så himla fint! Finaste Corran-lie! Och sedan var det Mc Skurt. Alltså WWOOOOOOWWW!!! Finns inte ord! Nej, tänker inte ens ge mig på en förklaring, för så WOW var det! Det var första gången han hoppade högre än ett block sedan 5 Juni, och gissa vem som tyckte det var kul? Woohoo sa det! Och någon gjorde allt på bästa sätt. Inte ett enda fel. Sådan är han, min bästa. Felfri.

Alltså måste bara få skriva det en gång till. WOW. Lycklig!!!


Min bästaste bästa! Fina buspojken min!


Ledig dag

Halloj! Just nu sitter jag i mitt nystädade rum. Har precis varit ute och tagit in Bella och Curt som gick och valsade vid grindarna och ville in. De hade ingen lust att vara ute i regnet längre sa dom. Idag har jag en hästfri dag, vilket betyder att ridning inte står på schemat. De stora superstjärnorna fick måndagsbehandling av Lotta på förmiddagen och den lilla superstjärnan tar igen sig efter helgen. Måndagar är oftast min Lediga dag där jag ser till att fixa med sådant som jag annars inte riktigt hinner med. På denna dag händer oftast detta:
- Städar rummet
- Diskar ur hinkar och fyller upp nytt vatten i hagarna
- Tränar själv
- Samlar ihop tvätt
- Borstar hästar som varit hemma (De andra får ha egen-tid efter helgen)
- Gör annat nödvändigt
- Tittar på nytt avsnitt av True Blood
- Myser ;)
Idag hade vi bara en lektion i skolan, 8-9, så jag har varit hemma sedan kl. 10. Anledningen till att vi har så få lektionen är för att nästan alla treor är på Kebenekaise, och därför kan vi inte börja med någonting nytt. Har hunnit med lite stallgöra och myst med Doris, samtidigt som jag tittat på det näst sista avsnittet av säsong 4 av True Blood. Nu ska jag sätta igång med eneglska, sedan företagsekonomi och slutligen matte. Sedan blir det träningsdags och sedan tar jag kvällspasset ute i stallet. Nu ska det pluggas! Tjing!


Dorpis


Tävling Gävle 2-3/9

Åkte iväg med Cordelie och Bella till Gävle. Det var Cordelies första meeting. Hon fick dock bara hoppa två dagar eftersom det inte fanns klasser för henne sista dagen. Hon skötte sig verkligen hur bra som helst, hoppade helt galet! Första rundan blev dock lite busig eftersom hon tyckte att allt var jätte konstigt, och så hoppade hon så högt så jag var tvungen att lägga en volt.. hihi. Men sedan fick vi revansch. Bella har också varit helt galet, galet fin! I sista 140 gjorde vi en sådan tok bra runda och hon hoppade såå fint med ryggen! Droppade dock tre, när hon hoppar som bäst, i och med att hon är för svag och blir lite obalanserad när hon hoppar på ett sätt hon inte är van vid. Men sundan var så sjukt bra!! Och jag känner att jag själv börjar ta mig tillbaka till rätt form igen. Härligt! Mycket, mycket nöjd med helgen!

Fredag:
Cordelie:
1m - Bed.A, avd.b, 15 fel
110cm - Bed.A, avd.b - debut, 0 fel + rosett

Bella:
135cm - A:0+A:0, 4 fel

Lördag:
Cordelie:
1m - Bed.A, avd.b, 4 fel

Bella:
140cm - A:0+A:0, 0+4 fel, 4:a

Söndag:
Bella:
140cm - A:0, 12 fel


Härligt vacker bild.. hihi. Cordelie på sitt första meeting!


Bell på prisutdelning



RSS 2.0